14.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΝ ΔΕΝ ΝΙΩΘΕΙΣ ΕΝΟΧΟΣ, ΠΡΟΣ ΤΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΟΠΑΠ...

ΑΝ ΔΕΝ ΝΙΩΘΕΙΣ ΕΝΟΧΟΣ, ΠΡΟΣ ΤΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΟΠΑΠ Ρ-Π

Κρινόμαστε απ’ τα πεπραγμένα μας κι όχι απ’ τις απαντήσεις που δίνουμε, όταν μάλιστα βρίσκονται εκ διαμέτρου αντίθετες με αυτά που έχουμε κάνει ήδη ΓΙΑ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΝ ΔΟΠΑΠ ΔΗΜΟΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Πόσο ένοχος μπορεί να νιώθει ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ Ραφήνας-Πικερμίου ώστε να νιώσει την ανάγκη ν’ απαντήσει σε καταγγελτική επιστολή επώνυμου δημότη για τις μεθόδους που ακολουθεί ως διαχειριστής ενός ΝΠΔΔ, όταν μάλιστα η επιστολή αυτή απευθύνεται στους συνδημότες του συντάκτη κι όχι στον ίδιο τον Πρόεδρο του ΔΟΠΑΠ;

Πόσο άσχετος μπορεί να είναι ένας Πρόεδρος με την επικοινωνία που οφείλει να έχει με τα τοπικά ΜΜΕ, παρά τις όποιες διαφωνίες ίσως έχει μαζί τους, ώστε να μη στείλει τη περιβόητη απάντηση τουλάχιστον σε όσα έχουν αναρτήσει την εν λόγω καταγγελτική επιστολή;

Πόσο ανίδεος μπορεί να είναι ένας Πρόεδρος όταν τιτλοφορεί την απάντησή του, ως απάντηση του ΔΟΠΑΠ, δηλαδή ενός απρόσωπου και άυλου πράγματος που φυσικά ούτε φωνή έχει, ούτε να γράψει μπορεί; Εκτός κι αν ο τίτλος μπήκε απ’ το διαχειριστή του μέσου που το έστειλε, οπότε οφείλουμε να του ζητήσουμε συγνώμη.  

Όπως και να ‘χει εμείς δεν διακατεχόμαστε από αστείες μικρότητες. Απλά κάναμε κάποιους συνειρμούς για τα συνδέσουμε τα γεγονότα ώστε οι αναγνώστες μας που βρίσκονται και εκτός των στενών ορίων του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου να καταλάβουν σε ποιον απευθύνεται η ανταπάντηση που μας κοινοποίησε ο συνδημότης μας κ. Νίκος Σίμος, ο οποίος γράφει πιο κάτω:  

«Με έκπληξη αλλά και χαρά, έπεσα πάνω σε μία ανάρτηση τοπικού ηλεκτρονικού μέσου η οποία ετιτλοφορείτο “Απάντηση ΔΟΠΑΠ στον κ. Νικόλαο Σίμο“. Είναι τιμητικό να απευθύνει μία απάντηση ο υπογράφων “ΔΟΠΑΠ Ραφήνας Πικερμίου”, αγνώστων λοιπών στοιχείων. Το αναφέρω γιατί εφόσον η επιστολή έχει προσωπικό ύφος αλλά και απεύθυνση, το επιστολικό πρωτόκολλο επιτάσσει να αναφέρεται ένας συντάκτης ο οποίος εκπροσωπεί τον ΔΟΠΑΠ, τουλάχιστον  για τη συγκεκριμένη επιστολή. Υποθέτω πως γράφει ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ, κρίνοντας από την τελευταία παράγραφο που λέει “Θα κλείσω λοιπόν την επιστολή ως Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ, χωρίς βέβαια να σχολιάσω πολύ περισσότερο τους χαρακτηρισμούς ως προς το πρόσωπό μου“. Υποθέτοντας πως στην ανοιχτή επιστολή μου, αναφέρεται και κάπου ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ, συμπεραίνω πως είναι ο ίδιος ο συντάκτης της “απάντησης”. Θα μπορούσε με παρρησία να υπογράψει και θα ήταν όλα σαφέστερα.

Έτσι, θα ήθελα να παρατηρήσω πως η επιστολή είναι ανοιχτή και δεν απευθύνεται στον πρόεδρο, όπως ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί. Ούτε στον ΔΟΠΑΠ απευθύνεται. Αντίθετα, απευθύνεται στους δημότες και όπως αναφέρει εντός του κειμένου, τους καλεί να ανοίξουν μία συζήτηση επιτέλους για τον τρόπο που λειτουργεί ο ΔΟΠΑΠ. Αν όμως, ο πρόεδρος ένιωσε την ανάγκη να απολογηθεί, του τονίζω πως ελπίζω να έχει την γνώση πως το κάνει και απευθύνεται σε όλους τους δημότες και όχι μόνο σε εμένα. Εφόσον όλοι οι δημότες είναι οι παραλήπτες της ανοιχτής επιστολής μου.

Τέλος θα ήθελα να επαναλάβω πως το εν κατακλείδι ερώτημα μου είναι το αν ο ΔΟΠΑΠ λειτουργεί σύμφωνα με τα οριζόμενα από την κείμενη νομολογία, την οποία αναφέρω και επίσης αν νομιμοποιείται να εισπράττει αντίτιμο για κάτι για το οποίο ήδη χρηματοδοτείται από τον δημοτικό προϋπολογισμό, σαν ΝΠΔΔ του δήμου ο οποίος τον εποπτεύει. Και βέβαια και το αν ασκεί τα καθήκοντα του επιλεκτικά. Αλλά αυτό είναι κάτι που καλύτερο θα ήταν να απαντηθεί στη δημόσια συζήτηση που ελπίζω κάποτε να ξεκινήσει. Και αρμόδιοι να απαντήσουν είναι οι δημότες. Όλοι οι δημότες βέβαια.

 

Με ειλικρινείς και φιλικούς χαιρετισμούς

Νίκος Σίμος»

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα