23.5 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΧΑΡΝΕΣ: ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΚΑΙ 1ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

ΑΧΑΡΝΕΣ: ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΚΑΙ 1ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Τo πανηγύρι της Ζωοδόχου Πηγής ξεκινά την Τετάρτη 4 Μαΐου στην κεντρική πλατεία Αχαρνών. Οι εκδηλώσεις στην πλατεία συνεχίζονται την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο. 
Την Παρασκευή το πρωί, ανήμερα της Ζωοδόχου Πηγής, θα γίνει η περιφορά της εικόνας και την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί ο 5ος Αρχαιολογικός Ποδηλατικός Γύρος Αχαρνών.
Παράλληλα την Παρασκευή 6 Μαΐου ξεκινά για πρώτη φορά στον Δήμο Αχαρνών το “Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου”. Μια γιορτή πολιτισμού με σκοπό ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών, η οποία περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις αρχαίου δράματος από σχολεία των Αχαρνών, εκθέσεις και δρώμενα. 
Από την Τετάρτη 4 Μαΐου έως την Πέμπτη 12 Μαΐου, ο Δήμος Αχαρνών, οι Δημοτικές Επιχειρήσεις, οι Λαογραφικοί σύλλογοι, οι Πολιτιστικοί φορείς, Χορευτικές ομάδες, Κινήσεις Πολιτών και μαθητές από τα Γυμνάσια κα Λύκεια των Αχαρνών, συμμετέχουν σε έναν “Πολιτιστικό Μαραθώνιο”. 
Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων από το έντυπο που κυκλοφορεί ή από την ιστοσελίδα του Δήμου Αχαρνών.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Μητροπολίτης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως και ο Δήμαρχος Αχαρνών, με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούν να τιμήσετε δια της παρουσία σας την Ιερά Πανήγυρη της Ζωοδόχου Πηγής εις τον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Βλασίου Αχαρνών  

Ο Μητροπολίτης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως 
κ.κ. Αθηναγόρας 

ο Δήμαρχος Αχαρνών 
κ. Γιάννης Κασσαβός

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα