16.2 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

«Το να είσαι εθελοντής σημαίνει να έχεις μέσα σου μια άσβεστη φλόγα για προσφορά και δημιουργία. Αυτή τη φλόγα παριστάνει και το φετινό αναμνηστικό». Με αυτά τα λόγια κατέληξε ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου κ. Πιστικίδης, ανακοινώνοντας την απονομή στους εθελοντές πυροσβέστες του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου που έχουν κερδίσει ακόμα και υπερτοπική αναγνώριση.

Η προαναφερόμενη απονομή πραγματοποιήθηκε ανήμερα πρωτοχρονιάς στην ολόγιομη αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την κοπή της πίτας.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος  «η επιλογή της ημέρας, που σκοπεύουμε να καθιερωθεί, είναι η σημερινή για την όσο το δυνατό μεγαλύτερη προβολή του έργου των εθελοντών μας όποτε υπάρχει ανάγκη.  Η Δράση τους και η Συμβολή τους για την προφύλαξη και διατήρηση του περιβάλλοντος του Δήμου μας είναι καθοριστική».

Και δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στη δράση των εθελοντών του δήμου πρόσθεσε: «Ο εθελοντισμός, η προσφορά δηλαδή προσωπικής ενέργειας και χρόνου σε δράσεις, είναι μία από τις πιο αποδοτικές σε συναισθήματα μορφές συμμετοχής μας στα κοινά. Όμως απαιτεί και δέσμευση στη συνέπεια. Είναι όχι μόνο η θέληση προσφοράς αλλά και η πραγματοποίηση της. Όχι μόνο η προσπάθεια αλλά και το αποτέλεσμα. Γιατί ο εθελοντισμός δεν είναι ζήτημα επιβολής. Είναι προσφοράς ψυχής. Τέτοιους συμπολίτες μας τιμούμε σήμερα, ανθρώπους με κατάθεση ψυχής στο κοινό καλό».

Για να καταλήξει αφού ανέφερε ότι του παραδόθηκαν ξεχωριστές λίστες εθελοντών απ’ τη Ραφήνα και το Πικέρμι, τις οποίες ένωσε σε μία κοινή, όπως πρέπει να είναι ο δήμος από και πέρα, κατέληξε: «Το να είσαι εθελοντής σημαίνει να αφιερώνεις χρόνο σε κάτι που σε γεμίζει και σε κάνει να νιώθεις υπερήφανος για το αποτέλεσμα. Το να είσαι εθελοντής σημαίνει να έχεις μέσα σου μια άσβεστη φλόγα για προσφορά και δημιουργία. Αυτή τη φλόγα παριστάνει και το φετινό αναμνηστικό».

Οι εθελοντές που δέχτηκαν τις αναμνηστικές μπρούτζινες φλόγες, απ’ το Μητροπολίτη Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο και τους παρόντες υποψήφιους πλέον βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Γιώργο Βλάχο, Θανάση Μπούρα, Αλέξη Μητρόπουλο και Γιώργο Πάντζα, είναι: Απόστολος Ασβεστάρης, Ζωή Μπαμπανιώτη, Γιώργος Νίκας, Χρήστος Χολέβας, Μαρία Στόκου και Αναστάσιος Καλούπης. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα