21.9 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ: «ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ, ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ»

ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ: «ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ, ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ»

Ενεργή, πέραν του δέοντος, η συμμετοχή της περιφερειάρχη Αττικής κ. Δούρου, στην προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ από όπου προέρχεται, ίσως περισσότερη απ’ όσο είναι επιτρεπτό για μια εκπρόσωπο της δευτεροβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης που μπερδεύει την τοπική αυτοδιοίκηση με την κεντρική εξουσία.  

Το μότο της κ. Δούρου συνοψίζεται στη συγγραφή βιβλίου απ’ το ΣΥΡΙΖΑ, όχι απλά στην αλλαγή σελίδας. Κάτι που όμως τρομάζει περισσότερο παρά καθησυχάζει, καθώς η συγγραφή ενός βιβλίου χρειάζεται πολλές εμπειρίες, πολύ κόπο και αρκετό χρόνο για να γραφεί και να γίνει best seller.

Αρετές που είναι αδύνατο να διαθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ στην απροσδόκητα γρήγορη ανάβασή του στη πρώτη θέση των δημοσκοπήσεων. Άρα λίγη ταπεινότητα όχι μόνο δεν βλάπτει, αλλά αντίθετα είναι απαραίτητη, καθώς η υπέρμετρη αλαζονεία μπορεί να αποβεί μοιραία για το αποτέλεσμα.

Ας δούμε όμως τι ακόμα πρεσβεύει η κ. Δούρου σχετικά με ότι έκανε ή κάνει στην άσκηση των καθηκόντων της ως περιφερειάρχης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Αυγή», ανήμερα πρωτοχρονιάς, όπου μεταξύ άλλων είπε:   

«Έχουμε ήδη ξεκινήσει, παρά τις δυσκολίες που μας φέρνει η κυβέρνηση, να κάνουμε έργο. Να δείχνουμε στους πολίτες ότι μπορούμε να κάνουμε πολιτική διαφορετικά. Αλλάζοντας και προσφέροντας στους πολίτες, χωρίς γραφειοκρατίες, με αποτελεσματικότητα.

Η κατεστημένη τάξη της χώρας ενοχλείται σφόδρα από το γεγονός ότι για πρώτη φορά μια αριστερή διοίκηση στην πρώτη Περιφέρεια της χώρας ασκεί αριστερή, κοινωνικά ευαίσθητη πολιτική κατά των συμφερόντων.

Δεσμευθήκαμε απέναντι στους πολίτες ότι θα βάλουμε τέλος σε απαράδεκτες καταστάσεις όπως αυτή του συνεχιζόμενου εφιάλτη της Φυλής. Και τούτο όχι άναρχα αλλά με σχέδιο. Ξεκινήσαμε με την αποστολή της γνωστής επιστολής προς τους 66 δημάρχους και τα δημοτικά συμβούλια της Αττικής, όπου τονίζαμε την ανάγκη εναρμόνισης με την ευρωπαϊκή και πλέον εθνική νομοθεσία, μέσα από την ακύρωση του σχεδίου των ΣΔΙΤ για τις 4 Μονάδες Επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων – κάτι που ήδη υλοποιήσαμε.

Πλέον έχουμε μπει στην τελική ευθεία, όχι για να αλλάξουμε σελίδα αλλά για να γράψουμε, με κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και τη στήριξη μιας ευρείας κοινωνικής συμμαχίας, νέο βιβλίο για τούτο τον τόπο. Και τούτη τη φορά το βιβλίο αυτό θα το υπογράφουν οι ίδιοι οι πολίτες».

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα