26 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗΝ «ΑΜΥΜΩΝΗ» ΣΤΟ ΠΙΚΕΡΜΙ

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗΝ «ΑΜΥΜΩΝΗ» ΣΤΟ ΠΙΚΕΡΜΙ

Η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του συλλόγου «ΑΜΥΜΩΝΗ» στο Πικέρμι, έκοψε χθες Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου την πίτα της στο ιδιόκτητο σπίτι που διατηρεί στο Πικέρμι, με την ονομασία: Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Λίλιαν Βουδούρη».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο πρώην υπουργός Γιάννης Παλαιοκρασσάς, ο δήμαρχος Ρ-Π Βασίλης Πιστικίδης, αντιδήμαρχοι, γονείς και μέλη του συλλόγου. Την πίτα ευλόγησε ο πατήρ-Δημήτριος.

Λίγα λόγια για την ΑΜΥΜΩΝΗ

Ο Σύλλογος Αμυμώνη ιδρύθηκε το 1993 και στα 20 χρόνια της λειτουργίας του έχει συνδράμει στην κοινωνική και ψυχολογική στήριξη των οικογενειών με παιδιά με μερική ή ολική απώλεια όρασης, αλλά και πρόσθετες αναπηρίες, όπως νοητική υστέρηση, κινητικά προβλήματα αλλά και νευρολογικές διαταραχές.

Εδώ και πολλά χρόνια, όνειρο των οικογενειών, αποτελούσε η απόκτηση ενός σπιτιού ώστε να μπορέσουν τα παιδιά να ζήσουν σε ένα όμορφο και κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο, στα χρόνια που οι γονείς δεν θα μπορούν να είναι πλέον δίπλα τους.
Η πραγματοποίηση του ονείρου ήρθε μέσα από τη χορηγία του Ιδρύματος «Λίλιαν Βουδούρη», που εξασφάλισε την αγορά του σπιτιού, γεγονότος που αποτέλεσε το μεγαλύτερο δώρο στην ιστορία του συλλόγου. Το μεγάλο αυτό δώρο καθώς και η χρηματοδότηση των εξόδων για τα δυο πρώτα χρόνια της λειτουργίας της ΣΥΔ (Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης), ήρθε ως επιστέγασμα και ανταμοιβή των ανθρώπων που προσπάθησαν και μόχθησαν όλα αυτά τα χρόνια για την εξασφάλιση των παιδιών τους.

Οι χώροι του σπιτιού είναι διαμορφωμένοι με τέτοιο τρόπο και σεβασμό, ώστε να κάνουν τη διαβίωση άνετη προς τα άτομα με αναπηρία. Το σπίτι αποτελείται από φιλόξενους κοινούς χώρους, υπνοδωμάτια με μπάνιο που φιλοξενούν ένα ή δύο άτομα, κουζίνα-τραπεζαρία, χώρο εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων-γυμναστήριο, εκπαιδευτική κουζίνα, βεράντες και μεγάλο κήπο.

Εξειδικευμένο προσωπικό ασχολείται καθημερινά με τη φροντίδα και την εξυπηρέτηση των αυξημένων αναγκών των παιδιών.

Το Σπίτι στελεχώνεται από τις εξής ειδικότητες: Κοινωνικό λειτουργό, Ψυχίατρο, Ψυχολόγο, Εργοθεραπευτή, Γυμναστή, Μουσικοθεραπευτή, Νοσηλευτή, Ειδικούς παιδαγωγούς και Βοηθητικό προσωπικό

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα