31.1 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΔΙΕΠΡΕΨΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ Α.Ο. ΑΝΟΙΞΗΣ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

ΔΙΕΠΡΕΨΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ Α.Ο. ΑΝΟΙΞΗΣ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

Επένδυση για το μέλλον οι αγωνιστικές εμφανίσεις των ομάδων του Α.Ο. Άνοιξης Χάντμπολ στις κατηγορίες Παμπαίδων Β΄ (γεν 04-05) και Παγκορασίδων Β΄ (γεν 04-05) που διέπρεψαν στο διεθνές τουρνουά χάντμπολ “Prosotsani Spring Handball Cup” από 18- 22 Απριλίου 2017 στην Προσοτσάνη Δράμας.

Στην 4η θέση η ομάδα Παμπαίδων Β΄ του Α.Ο. Άνοιξης που ξεκίνησε δυναμικά και αποτελεσματικά, τερματίζοντας  αήττητη στην 1η θέση του Ά ομίλου με  2 νίκες και 1 ισοπαλία μπροστά από Αερωπό Έδεσσας (23-22), Δραμα (27-19) και Πυλαία (18-18). Στο ντέρμπι του ημιτελικού ο Α.Ο. Άνοιξης κοίταξε στα μάτια τον πολυνίκη και ιστορικό  Ζαφειράκη Νάουσας, αλλά λύγισε στις λεπτομέρειες και ηττήθηκε με σκορ 13-15. Για την ιστορία ο Ζαφειράκης Νάουσας κέρδισε τον μεγάλο τελικό και κατέκτησε την 1η θέση του τουρνουά, κερδίζοντας τον Αερωπό Έδεσσας 19-18. Την 3η θέση κατέλαβε ο γηπεδούχος Α.Ο. Προσοτσάνης

5η θέση για τις Παγκορασίδες Β΄ του Α.Ο Άνοιξης που ήταν οι μεγάλες “άτυχες” του τουρνουά σε αγωνιστικό επίπεδο αφού κατάφεραν με 5 νίκες και 1 μόλις ήττα, να βρεθούν στην 5η θέση της κατάταξης.  Στην φάση των ομίλων ο Α.Ο. Άνοιξης ισοβάθμησε στην 1η θέση με 6 βαθμούς με τον Α.Ο. Προσοτσάνης (ήττα 26-13) και την σερβική Taurunum (ιστορική νίκη του Α.Ο Άνοιξης με σκορ 22-20) αλλά η διαφορά τερμάτων στην τριπλή ισοβαθμία κατέταξε την ομάδα στην 3η θέση. Οι νίκες που συμπλήρωσαν την επιτυχημένη πορεία των μικρών “αμαζόνων” της Άνοιξης στην Α΄φάση των ομίλων ήταν απέναντι στο Ζαφειράκη Νάουσας (16-15) και τους Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης (16-3). Οι αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 5-8 δεν άφησαν περιθώρια να αμφισβητηθεί η  ανωτερότητα της ομάδας των Παγκορασίδων Β΄. Οι δύο (2)  νίκες απέναντι στον Α.Ο. Προσοτσάνης Β (31-8) και τον Ζαφειράκη Νάουσας (24-17) επιβεβαίωσαν την διαφορά δυναμικότητας και την “ατυχία” της διεκδίκησης μεταλλίου, αφήνοντας μια “πικρή” γεύση στο τέλος.

Ο προπονητής του Α.Ο Άνοιξης Χάντμπολ, Ομοσπονδιακός Προπονητής Ανάπτυξης, Κώστα Κότσιρας,  μίλησε για την επιτυχία των ομάδων και την προσπάθεια που κατέβαλαν οι αθλήτριες και οι αθλητές του: “Η ομάδα μας παίρνει μέρος για 2η συνεχόμενη χρονιά στο διεθνές τουρνουά της Προσοτσάνης. Μετά τις φετινές αγωνιστικές μας επιτυχίες, εδραιώθηκε πλέον ο Α.Ο. Άνοιξης στον κόσμο του χάντμπολ.  

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, έπαιξαν αποτελεσματικά και κατάφεραν και  πέτυχαν σπουδαίες νίκες, αλλά και σε όσα παιχνίδια έχασαν, το αποτέλεσμα κρίθηκε στις λεπτομέρειες.  Η συμμετοχή του συλλόγου σε διεθνή τουρνουά με υψηλό ανταγωνιστικό επίπεδο προσφέρει τεράστιες εμπειρίες στα παιδιά. Συγχαρητήρια στην πόλη της Προσοτσάνης  και τους διοργανωτές των αγώνων”

Ο Υπεύθυνος  Ανάπτυξης Χάντμπολ και μέλος του ΔΣ του Α.Ο Άνοιξης, Μάριος Λουκάτος, δήλωσε για την επιτυχία των ομάδων: « Για όλους εμάς, διοίκηση, προπονητή, γονείς και φίλους του Α.Ο Άνοιξης τα αγόρια και τα κορίτσια μας,  είναι νικητές.  Το ταλέντο, η  επιμονή, και η συστηματική δουλειά  που κάνουν φέρνει αποτελέσματα. Ο Α.Ο Άνοιξης αντιμετώπισε ομάδες χάντμπολ με ιστορία δεκαετιών στο άθλημα και δεκάδες πρωταθλήματα στο ενεργητικό τους πετυχαίνοντας σπουδαίες, καθοριστικές και ιστορικές νίκες, όπως αυτή απέναντι στην σερβική Taurunum και έδειξαν ότι το μέλλον τους ανήκει. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές για το επίπεδο των αγώνων και τη φιλοξενία. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον βασικό  χορηγό  της ομάδας, εφοπλιστή κ. Αθανάσιο Μαρτίνο,  και τους δεκάδες υποστηρικτές, που πίστεψαν και πιστεύουν στην προσπάθεια που κάνουμε στον Α.Ο Άνοιξης Χάντμπολ για τη δημιουργία μια κυψέλης αθλητισμού με πλούσιο και σημαντικό κοινωνικό έργο.»

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα