21.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΔΥΝΑΜΙΚΑ ΠΡΟΧΩΡΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΠΡΟΧΩΡΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Το Ελληνικό Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού την Κυριακή 9 Νοεμβρίου στην Συνιδιοκτησία Παιανίας διοργάνωσε συναυλία – αφιέρωμα στον Γιάννη Κωνσταντινίδη/Κώστα Γιαννίδη για τα 30 χρόνια από τον θάνατό του..

Παρουσιάστηκαν επιλογές από τα 20 τραγούδια του Ελληνικού Λαού με την φωνή της Μιράντας Γεωργάκη και συνοδεία της Πόπης Μαλαπάνη στο πιάνο και της Σοφίας Λαμπροπούλου στο κανονάκι. Την βιογραφία του συνθέτη παρουσίασε η Βάσω Κιούση, διευθύντρια του ΕΚΤ&Π.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με την υποστήριξη της Συνιδιοκτησίας Παιανίας και του Δήμου Παιανίας.

Παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Σταύρος Θανάσης, ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Αθλητισμού -Πολιτισμού Παν. Σιδέρης και η Αντιπρόεδρος Αγγέλικα Στουραϊτη, η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Παιανίας Ελένη Δάβαρη και πλήθος πολιτών .

Τα έσοδα αυτής της συναυλίας αλλά και του αφιερώματος στον Μ. Χατζιδάκι θα διατεθούν στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Παιανίας-Γλυκών Νερών.

ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ

Η Β΄ τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ραφήνας επισκέφτηκε το Ελληνικό Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού  για να παρακολουθήσει το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Παραδοσιακά Παιχνίδια”.

Τα παιδιά στον κήπο του ΕΚΤ&Π από το Δημήτρη Μακρή, ερευνητή Τοπικής Ιστορίας, έμαθαν να παίζουν σκοινάκι, πάρτα όλα, τρίλιζα, την μικρή Ελένη, το γύρω-γύρω όλοι και πολλά άλλα παιχνίδια ενώ αρχικά ενημερώθηκαν μαζί με τους δασκάλους τους για την αξία και τη σημασία του παιχνιδιού στην δημιουργία της προσωπικότητάς τους από την Βάσω Κιούση, διευθύντρια του ΕΚΤ&Π.

Φεύγοντας πήραν μαζί τους το βιβλίο “Παιχνιδοτράγουδα” έκδοση του ΕΚΤ&Π.

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα