25.3 C
Athens
Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΨΥΤΤΑΛΕΙΑ ΓΙΟΚ: ΞΕΚΡΕΜΑΣΤΟΙ ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ & ΠΑΛΛΗΝΗ

ΨΥΤΤΑΛΕΙΑ ΓΙΟΚ: ΞΕΚΡΕΜΑΣΤΟΙ ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ & ΠΑΛΛΗΝΗ

Ψυττάλεια γιοκ για παραλιακές δημοτικές κοινότητες Σαρωνικού, Παλαιά Φώκαια-Ανάβυσσος-Σαρωνίδα, αλλά και νότια Παλλήνη, καθώς η απόφαση τόσο της κεντρικής εξουσίας, όσο των όμορων δήμων της Ψυττάλειας (Πειραιάς κλπ) και της Περιφερειάρχη Αττικής κ. Δούρου, να μη δεχτεί άλλα λύματα η Ψυττάλεια θεωρείται δεδομένη.

Ξεκρέμαστοι λοιπόν, εκτός των καλλικρατικών δήμων Ραφήνας-Πικερμίου & Σπάτων-Αρτέμιδας που δεν έχουν καν ξεκινήσει συζήτηση για το καυτό θέμα έλλειψης βιολογικού καθαρισμού, μένουν και όσοι περίμεναν λύση μέσω Ψυττάλειας. Η διαφορά μεταξύ των προαναφερόμενων δημοτικών αρχών, είναι πως αντιμετωπίζει κάθε μια το ζήτημα.

Ο δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης, πιο ρεαλιστής και αποφασιστικός, έφερε το θέμα ακόμα μια φορά στο δημοτικό του συμβούλιο και δήλωσε ευθαρσώς τη δυστοκία, αναζητώντας άλλη λύση στο πρόβλημα. Αν αυτή είναι η σύνδεση με το βιολογικό της Λαυρεωτικής, αν και εφ’ όσο συμφωνεί η διοίκηση της ή αναζήτηση χώρου εντός των ορίων του δήμου, πιθανά στην Γερακίνα της παλαιάς Φώκαιας, εξαρτάται απ’ τις διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν ήδη.

Να θυμίσουμε ότι η Γερακίνα είχε επιλεγεί απ’ την τότε αρχή, έως τη στιγμή που προέκυψε λύση μέσω Ψυττάλειας, οπότε και εγκαταλείφτηκε αν και υπήρχε κοινωνική συναίνεση, αφού είχαν ναυαγήσει οι προσπάθειες για σύνδεση της Παλαιάς Φώκαιας στο βιολογικό Κερατέας.

Στον αντίποδα ο δήμαρχος Παλλήνης Θανάσης Ζούτσος, εθελοτυφλεί όπως και οι συνάδελφοί του δήμαρχοι Σπάτων-Αρτέμιδας Δημήτρης Μάρκου και Ραφήνας-Πικερμίου Βασίλης Πιστικίδης, επιμένοντας ότι θα καμφθούν οι αντιδράσεις τελικά και θα συνδεθεί κι η νότια Παλλήνη με την Ψυττάλεια. Η περιοχή του Γέρακα που γειτνιάζει ένθεν κακείθεν με την Αττική οδό έχει συνδεθεί ήδη με ΚΕΛΨ.

Οπότε ο Σαρωνικός φαίνεται να ξεπερνά το σκόπελο χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες, εν αντιθέσει με τους υπόλοιπους προαναφερόμενους δήμους, που θα αντιμετωπίσουν τεράστιο πρόβλημα, καθώς όχι μόνο δεν συζητούν το θέμα, αλλά επιμένουν να μην το βλέπουν καν, ως μη υπάρχον.   

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα