26.6 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΡΣΗΣ ΚΑΤΑΠΤΩΣΕΩΝ ΠΡΑΝΩΝ ΡΕΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦ. ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΡΣΗΣ ΚΑΤΑΠΤΩΣΕΩΝ ΠΡΑΝΩΝ ΡΕΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦ. ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Η Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής προχώρησε στην σύνταξη μελέτης και δημοπράτηση για την κατασκευή  του έργου: «εργασίες άρσης καταπτώσεων πρανών ρεμάτων περιφ. ενότητας ανατολικής αττικής».

Η παρούσα εργολαβία αφορά προσωρινές επεμβάσεις τοπικού χαρακτήρα στα πρανή των ρεμάτων αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, με στόχο τον περιορισμό του φαινομένου της διάβρωσης κατά τη διάρκεια έντονων καιρικών φαινομένων. Το κύριο υλικό που προβλέπεται να χρησιμοποιηθεί είναι λιθοπλήρωτα συρματοκιβώτια.

Θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός της κοίτης των ποταμών ή των ρεμάτων από απορρίμματα ή φερτά υλικά που δημιουργούν νησίδες κεντρικά της κοίτης με αποτέλεσμα το νερό να οδηγείται προς τα πρανή, ευνοώντας την διάβρωσή τους.

Τέλος θα γίνει όπου απαιτηθεί εκτροπή και έλεγχος των υδάτων του ποταμού ή του ρέματος σε περίπτωση που εμποδίζουν τις εργασίες κατασκευής των συρματοκιβωτίων.

Η σύμβαση του έργου υπεγράφη στις 29-10-2014 με ανάδοχο του έργου «VALION Α.Τ.Ε.» συνολικού προϋπολογισμού 480.000,00€ με προθεσμία εκτέλεσης δώδεκα (12) μήνες.

Το έργο χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής με ΚΑΕ  9775.05.006.0A.

Ο  ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΕΤΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα