21.8 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ«ΖΕΙ Ο ΝΕΚΡΟΣ ΟΤΑΝ ΓΙ’ ΑΥΤΟΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΑΣΤΕΝΑΖΕΙ» ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

«ΖΕΙ Ο ΝΕΚΡΟΣ ΟΤΑΝ ΓΙ’ ΑΥΤΟΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΑΣΤΕΝΑΖΕΙ» ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

«Ζει ο νεκρός όταν γι’ αυτόν κάποιος αναστενάζει» είναι ο κεντρικός τίτλος της εκδήλωσης για τη Γενοκτονία των χριστιανικών λαών της Ανατολής που διοργανώθηκε από την Ένωση Κωνσταντινουπολιτών και Μικρασιατών Βόρειας Αττικής «Η Αγία Σοφία», τη διαδικτυακή ενημερωτική ιστοσελίδα Pontos-news, την εφημερίδα Ποντιακή Γνώμη, τον Σύνδεσμο Επιστημόνων Πειραιώς, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Κρητικών Σωματείων, τον σύλλογο «Δροσουλίτες» και την εφημερίδα «Κρητικά Νέα» στον Πειραϊκό Σύνδεσμο στον Πειραιά στις 26.4.2015.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή ενός ντοκιμαντέρ για τη γενοκτονία, ενώ ακολούθησε το καλωσόρισμα από τη συντονίστρια της εκδήλωσης, Μαρία Μαθιουδάκη, καθώς επίσης χαιρετισμοί από τους εκπροσώπους των διοργανωτών.

Για τη νομική διάσταση του όρου «γενοκτονία» μίλησε ο δικηγόρος – ερευνητής και μέλος Δ.Σ. του συλλόγου «Δροσουλίτες», Μανώλης Εγγλέζος-Δεληγιαννάκης.

Στη γενοκτονία του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας επικεντρώθηκε η Δρ Κοινωνιολογίας-δημοσιογράφος και Πρόεδρος της Ένωσης Κωνσταντινουπολιτών και Μικρασιατών Βόρειας Αττικής «Η Αγία Σοφία», Δέσποινα Αφεντούλη.

Ο εκδότης «Ινφογνώμων» – συγγραφέας Σάββας Καλεντερίδης εστίασε την ομιλία του στη διαχρονική πολιτική της Τουρκίας σε σχέση με τις μειονότητες.

Συγκινητική ήταν η μουσική που συνόδευσε την κάθε ομιλία ξεχωριστά, Ριζίτικο, Μικρασιάτικο θρηνητικό και Ποντιακό μοιρολόι αντίστοιχα. Η εκδήλωση «έκλεισε» με συζήτηση με το κοινό.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα