21.8 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ “ΠΕΡΑ ΑΠ’ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ”

Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ “ΠΕΡΑ ΑΠ’ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ”

Η ταινία Πέρα από την Αφρική (αγγλικά: Out of Africa) είναι ρομαντικό δράμα παραγωγής 1985, σε σκηνοθεσία Σίντνεϊ Πόλακ και με πρωταγωνιστές τους Ρόμπερτ

Ρέντφορντ και Μέρυλ Στρίπ. Η ταινία είναι βασισμένη κυρίως στο ομώνυμο αυτοβιογραφικό βιβλίο της Κάρεν Μπλίξεν (με το ψευδώνυμο Ισακ Ντίνεσεν), το οποίο εκδόθηκε το 1937, ενώ χρησιμοποιήθηκαν για επιπλέον πληροφορίες και άλλα έργα της συγγραφέως, όπως το Σκιές στο Χορτάρι (αγγλικά: Shadows on the Grass). Η ταινία κέρδισε 28 Βραβεία, ανάμεσά τους και επτά (7) Βραβεία Όσκαρ.

Μια συγγραφέας από τη Δανία ζει στην αποικιακή Κένυα και έχει στην ιδιοκτησία της μια φυτεία καφέ την οποία και διευθύνει με δυναμισμό. Παράλληλα ζει μια μοναχική ζωή καθώς ο άντρας της την απατά, ενώ σύντομα θα βρει τον έρωτα στο πρόσωπο ενός άλλου άντρα.

Πέρα από τη γοητευτική αφήγηση της ερωτικής ιστορίας των δύο πρωταγωνιστών, που θα έχει δραματικό φινάλε, η ταινία σκιαγραφεί τη ζωή και τη νοοτροπία των κατοίκων της μαύρης Ηπείρου την εποχή της αποικιοκρατίας. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι υποδειγματικές.

Το “Πέρα απ’ την Αφρική” θα προβληθεί την Δευτέρα 29/5/17, από την

Κινηματογραφική Λέσχη Ραφήνας, στην αίθουσα του ΚΑΠΗ, στις 20:45′

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα