20.3 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟΥ ‘’ΑΡΕΤΟΥΣΑ’’ ΣΤΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΥΠΟΛΗ ΡΑΦΗΝΑΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟΥ ‘’ΑΡΕΤΟΥΣΑ’’ ΣΤΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΥΠΟΛΗ ΡΑΦΗΝΑΣ

Διενέργεια ανοιχτού πλειοδοτικού διαγωνισμού για μίσθωση του αναψυκτηρίου ΑΡΕΤΟΥΣΑ στη Καλλιτεχνούπολη Ραφήνας-Διακήρυξη παραχώρησης-Υπόδειγμα σύμβασης παραχώρησης, προχωρά ο ΔΟΠΑΠ Ραφήνας-Πικερμίου.

Σήμερα, την 5η Φεβρουαρίου 2015 ημέρα Πέμπτη και ώρα 18.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Ο.Π.Α.Π. ( Δημοτικό Κολυμβητήριο, Χρ. Σμύρνης, Σκαλοπάτι), συνήλθε σε δημόσια συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Π.Δ.Δ «ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ(Δ.Ο.Π.Α.Π.) ΔΗΜΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ» ύστερα από την με αριθ. Πρωτ. 48/29-1-2015 πρόσκληση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, που επιδόθηκε νόμιμα στα μέλη του Δ.Σ., σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010.

Αφού διαπιστώθηκε νόμιμη απαρτία, δηλ. σε σύνολο εννέα (9) μελών βρέθηκαν παρόντα τα οκτώ (8) μέλη συμπεριλαμβανομένου και του Προέδρου:

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΑΠΟΝΤΕΣ

1. Δουβίτσας Γεώργιος Πρόεδρος

1. Ξηντάρας Κωνσταντίνος Μέλος

2. Χαχολάκης Γεώργιος Αντιπρόεδρος

 

3. Μικρόπουλος Ηλίας Μέλος

 

4. Τσέρμου Μαρία Μέλος

 

5. Κατσούδα Σωτηρία Μέλος

 

6. Παλπατζής Αντώνης Μέλος

 

7. Λουκάτος Σπυρίδων Μέλος

 

8. Σπαντούρος Βασίλης Μέλος

 

Ο Πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης.

Τα πρακτικά τηρήθηκαν από τον κ. Κούτρη Χριστόδουλο.

Ο Πρόεδρος εισηγούμενος το  2 θέμα ημερησίας διάταξης, ανέφερε ότι θα πρέπει να διεξαχθεί ανοιχτός πλειοδοτικός διαγωνισμός για τη μίσθωση του αναψυκτηρίου της ΑΡΕΤΟΥΣΑΣ στη Καλλιτεχνούπολη Ραφήνας σε ιδιώτη, αφού ο Οργανισμός αδυνατεί να το λειτουργήσει μόνος του και ο προηγούμενος εκμισθωτής αποχώρησε. Για τη συγκρότηση Επιτροπής Διενέργειας Δημοπρασίας η οποία θα διεξάγει πλειοδοτική, φανερή και προφορική δημοπρασία προσωρινής μίσθωσης του χώρου του αναψυκτηρίου, θα πρέπει να οριστούν 3 μέλη, τα οποία προτείνει να είναι:

1.         Δουβίτσας Γιώργος Πρόεδρος ΔΟΠΑΠ

2.         Παλπατζής Αντώνης Μέλλος Δ.Σ. ΔΟΠΑΠ

3.         Καλούδης Γεώργιος υπάλληλος ΔΟΠΑΠ

Το  Δ.Σ., κατόπιν της εισηγήσεως του Προέδρου και της διαλογικής συζήτησης που ακολούθησε,

Αποφάσισε ομόφωνα:

1)         Να γίνει ανοιχτός πλειοδοτικός διαγωνισμός με πολύ αυστηρούς όρους για τη λειτουργία του χώρου.

2)         Η Επιτροπή Διενέργειας Δημοπρασίας η οποία θα διεξάγει πλειοδοτική, φανερή και προφορική δημοπρασία προσωρινής μίσθωσης του χώρου του αναψυκτηρίου του λόφου Οχυρό Ραφήνας, θα αποτελείται από:

1.         Δουβίτσας Γιώργος Πρόεδρος ΔΟΠΑΠ

2.         Παλπατζής Αντώνης Μέλλος Δ.Σ. ΔΟΠΑΠ

3.         Καλούδης Γεώργιος υπάλληλος ΔΟΠΑΠ

3)         Η διαδικασία της δημοπρασίας του διαγωνισμού θα γίνει όπως προβλέπεται από τα σχετικά άρθρα:

            Α) Π.Δ. 270/81 (ΦΕΚ Α’ 77/30-3-81)

            Β)τα άρθρα 235 & 236 του Δ.Κ.Κ. (Ν. 3463/06),

με τους παρακάτω όρους:

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟΥ

ΣΤΟ Ο.Τ. 107 ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΥΠΟΛΗ ΡΑΦΗΝΑΣ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. του Δ.Ο.Π.Α.Π. ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

 

Έχοντας υπόψη:

α) το Π.Δ. 270/81, (ΦΕΚ Α’ 77/30-3-81)

β) τα άρθρα 235 & 236 του Δ.Κ.Κ (Ν.3463/06)

 

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ

δημοπρασία πλειοδοτική, φανερή και προφορική για την παραχώρηση του δημοτικού χώρου που περιγράφεται παρακάτω και καλούμε τους ενδιαφερόμενους να εκδηλώσουν ενδιαφέρον σε προθεσμία είκοσι (10) ημερών από τη δημοσίευση της διακήρυξης.

1)      Περιγραφή ακινήτου

Έκταση: Αναψυκτήριο 200 τ.μ και υπαίθριος χώρος πέριξ 79 τ.μ, γκαζόν 350 τ.μ

Πόλη: Ραφήνα

Δήμος : Ραφήνας – Πικερμίου

Οδός: Καλλιτεχνών Ο.Τ. 107

Οικισμός: Καλλιτεχνούπολη, Δημοτική Ενότητα Ραφήνας

Είδος: Αναψυκτήριο, και υπαίθριος χώρος πέριξ του.

2)      Τρόπος Διενέργειας της Δημοπρασίας

Η δημοπρασία είναι φανερή και προφορική, διεξάγεται δε κατά την ορισθείσα ημέρα και ώρα που αναφέρεται παρακάτω.  Η δημοπρασία μπορεί να συνεχιστεί και πέραν της οριζόμενης στη διακήρυξη ώρας, εφ΄ όσον εξακολουθούν άνευ διακοπής οι προσφορές.  Για τη συνέχιση της δημοπρασίας και πέραν της οριζόμενης ώρας αποφασίζει η Επιτροπή, η απόφαση της οποίας καταχωρείται στα πρακτικά.

Οι προσφορές των πλειοδοτών αναγράφονται στα πρακτικά κατά σειρά εκφώνησης με το ονοματεπώνυμο του πλειοδότη.  Κάθε προσφορά είναι δεσμευτική για τον εκάστοτε πλειοδοτούντα, η δέσμευση δε αυτή μεταφέρεται αλληλοδιαδόχως από τον πρώτο στους ακολούθους και επιβαρύνει οριστικά τον τελευταίο πλειοδότη.

Αν κάποιος πλειοδοτεί για λογαριασμό άλλου, οφείλει να το δηλώσει προς την επιτροπή δημοπρασίας, πριν την έναρξη της δημοπρασίας, παρουσιάζοντας και νόμιμο πληρεξούσιο έγγραφο, αλλιώς θεωρείται ότι μετέχει για δικό του λογαριασμό.

Η απόφαση της Επιτροπής Διενέργειας Δημοπρασίας περί αποκλεισμού ενδιαφερομένου να συμμετάσχει στη δημοπρασία, επειδή δεν πληροί τους προβλεπ0όμενους όρους της οικείας διακήρυξης, αναγράφεται στα πρακτικά.  Τα πρακτικά της δημοπρασίας συντάσσονται σε απλό χαρτί.

3)      Τόπος και ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί την 27 -2 -2015 και ώρα 9.00  στο γραφείο του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος Ραφήνας Πικερμίου από την Επιτροπή Διενέργειας Δημοπρασίας που ορίζεται για το σκοπό αυτό με απόφαση του Δ.Σ. του Οργανισμού.

4)      Ελάχιστο όριο της πρώτης προσφοράς

Κατώτατο όριο προσφοράς ορίζεται το ποσόν των (930,00) ευρώ για κάθε μήνα της παραχώρησης.

5)      Εγγυητής και εγγύηση συμμετοχής

Ο τελευταίος πλειοδότης υποχρεούται να παρουσιάσει αξιόχρεο εγγυητή, ο οποίος θα υπογράψει τα πρακτικά της δημοπρασίας και έτσι καθίσταται και εξ΄ ολοκλήρου υπεύθυνος με αυτόν για την εκπλήρωση των όρων της σύμβασης.

Ουδείς είναι δεκτός στην δημοπρασία, αν δεν προσαγάγει ως εγγύηση συμμετοχής στην Επιτροπή Διενέργειας Δημοπρασίας, γραμμάτιο σύστασης παρακαταθήκης του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ή εγγυητική επιστολή αναγνωρισμένης Τράπεζας ή τραπεζική επιταγή ή βεβαίωση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων περί παρακαταθέσεως σε αυτό από αυτόν που επιθυμεί να λάβει μέρος στην δημοπρασία ή άλλου ο οποίος ενεργεία για λογαριασμό του διαγωνιζόμενου, ομολογιών Δημοσίου, Τραπέζης, ή Οργανισμού κοινής ωφελείας, που αναγνωρίζεται για εγγυοδοσίες, ποσό ίσο προς το δωδεκαπλάσιο (12χ) του οριζόμενου ελάχιστου ορίου πρώτης προσφοράς της διακήρυξης.

6)      Δικαίωμα αποζημίωσης

Ο τελευταίος πλειοδότης δεν αποκτά δικαίωμα προς αποζημίωση από τη μη έγκριση των πρακτικών της δημοπρασίας από το Δ.Σ. του Δ.Ο.Π.Α.Π.

7)      Σύμβαση

Ο τελευταίος πλειοδότης υποχρεούται εντός δέκα ημερών από την κοινοποίηση, που ενεργείται με αποδεικτικό παραλαβής, της απόφασης της διοικητικής αρχής περί κατακύρωσης ή έγκρισης του αποτελέσματος της δημοπρασίας, να προσέλθει μαζί με τον εγγυητή του δια την σύνταξη και υπογραφή της σύμβασης.  Μετά το πέρας της παραπάνω προθεσμίας των δέκα ημερών η σύμβαση θεωρείται ότι καταρτίστηκε οριστικά.

Εάν ο τελευταίος πλειοδότης δεν προσέλθει εντός της ανωτέρω προθεσμίας να υπογράψει τη σύμβαση, το ποσό της εγγυητικής επιστολής που ορίζεται ανωτέρω στο άρθρο 5 της παρούσας καταπίπτει ως ποινική ρήτρα υπέρ του Δ.Ο.Π.Α.Π. Ραφήνας Πικερμίου, ενώ ο Δ.Ο.Π.Α.Π. Ραφήνας Πικερμίου επιφυλάσσεται να αναζητήσει και περαιτέρω ζημία.  Στην δημοπρασία που θα επακολουθήσει ως αποτέλεσμα της άρνησης του τελευταίου πλειοδότη να υπογράψει την σύμβαση, ο υπαναχωρείσας πλειοδότης δεν δικαιούται να συμμετάσχει με οποιοδήποτε τρόπο.

8)      Διάρκεια παραχώρησης

Η διάρκεια παραχώρησης ορίζεται τετραετούς διάρκειας.  Η περίοδος από 01/03/2015 έως 28/2/2016 ορίζεται ως δοκιμαστική περίοδος.  Σε περίπτωση που ο παραχωρησιούχος ανταποκρίνεται στις συμβατικές υποχρεώσεις του κατά την δοκιμαστική περίοδο, η παραχώρηση παρατείνεται αυτοδικαίως ως την 28/2/2019.

9)      Καταβολή του αντίτιμου της παραχώρησης

Το 100% του αντίτιμου της παραχώρησης του πρώτου (1ου) έτους θα καταβληθεί με την υπογραφή της σύμβασης.  Μετά την αυτοδίκαιη παράταση, το 100% του ετήσιου αντίτιμου της παραχώρησης θα προκαταβάλλεται έως την 31η Ιανουαρίου κάθε έτους.

10)  Υποχρεώσεις παραχωρησιούχου.

Α) Ο παραχωρησιούχος θα αναλάβει να εξοπλίσει τον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο με δικά του έξοδα. 

Β) Ο παραχωρησιούχος υποχρεούται να διατηρεί και διαφυλάσσει το παραχωρούμενο χώρο, σε καλή κατάσταση, προστατεύοντας το απέναντι σε κάθε καταπάτηση, διαφορετικά ευθύνεται σε αποζημίωση.  Ο παραχωρησιούχος, κατά την διάρκεια της παραχώρησης έχει την απόλυτη ευθύνη φύλαξης και χρήσης του παραχωρημένου χώρου και ο Δ.Ο.Π.Α.Π. δεν φέρει καμία ευθύνη για ότι συμβεί στον παραχωρούμενο χώρο κατά το διάστημα παραχώρησής του.

Γ) Σε περίπτωση μη τήρησης των όρων της σύμβασης παραχώρησης, αυτή καταγγέλλεται άμεσα και αζημίως για τον Οργανισμό.

Δ) Σε περίπτωση που ο παραχωρούμενος χώρος παραμείνει χωρίς κάποια σοβαρή αιτία κλειστός άνω των τριών (3) ημερών, αυτό αποτελεί λόγο καταγγελίας της σύμβασης.

Ε) Ο παραχωρησιούχος έχει την ευθύνη της καθαριότητας του παραχωρημένου χώρου.

11)  Λήξη παραχώρησης

Ο παραχωρησιούχος υποχρεούται με την λήξη της παραχώρησης, να παραδώσει τον παραχωρούμενο χώρο στην κατάσταση στην οποία τον παρέλαβε, διαφορετικά ευθύνεται σε αποζημίωση.

12)  Παράταση παραχώρησης – Παραχώρηση σε τρίτο

Σιωπηρή παράταση της παραχώρησης, ως και παραχώρηση σε τρίτο του παραχωρούμενου χώρου απαγορεύεται απολύτως.  Δίνατε όμως να γίνει επέκτασή της, με συγκεκριμένες επενδυτικές ενέργειες του παραχωρησιούχου, χωρίς μείωση του μισθώματος και μετά από απόφαση του Δ.Σ. του Οργανισμού.

13)  Δημοσίευση Διακήρυξης

Η διακήρυξη θα δημοσιευτεί με φροντίδα του Προέδρου Δ.Σ. του Δ.Ο.Π.Α.Π. Ραφήνας Πικερμίου τουλάχιστον δέκα ημέρες πριν τη διενέργεια της δημοπρασίας με τοιχοκόλληση αντιγράφου αυτής στον πίνακα ανακοινώσεων του Δ.Ο.Π.Α.Π. Ραφήνας Πικερμίου, του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου και ανάρτηση στη διαύγεια και στο σάιτ του φορέα.

14)   Επανάληψη της δημοπρασίας

Η δημοπρασία επαναλαμβάνεται οίκοθεν από τον Πρόεδρο Δ.Σ. εάν δεν παρουσιάστηκε κατ΄αυτήν πλειοδότης.

Η δημοπρασία επαναλαμβάνεται κατόπιν αποφάσεως του διοικητικού συμβουλίου όταν:

α) το αποτέλεσμα αυτής δεν εγκριθέι από το διοικητικό συμβούλιο, λόγω ασύμφορου του επιτευχθέντος αποτελέσματος ή σφάλματος στην διενέργεια της δημοπρασίας

β) μετά την κατακύρωση της δημοπρασίας, ο τελευταίος πλειοδότης και ο εγγυητής του αρνούνται να υπογράψουν τα πρακτικά, ή την σύμβαση παραχώρησης καθώς και όταν, μετά την κοινοποίηση στον τελευταίο πλειοδότη της εγκριτικής επί του αποτελέσματος της δημοπρασίας απόφασης, αυτός δεν προσέλθει εμπρόθεσμα για την σύνταξη και υπογραφή της σύμβασης.

Η επαναληπτική δημοπρασία γνωστοποιείται με περιληπτική διακήρυξη του Προέδρου Δ.Σ., που να αναφέρεται στους όρους της πρώτης διακήρυξης και να δημοσιευτεί σε πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες προ της ημέρας της διενέργειας της δημοπρασίας, διεξάγεται δε σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν.

Η επανάληψη της δημοπρασίας ενεργείται με βάση τη δοθείσα τελευταία προσφορά κατά την προηγούμενη δημοπρασία.

15)  Πληροφόρηση ενδιαφερομένων

Πληροφορίες για την δημοπρασία παρέχονται από το Γραφείο του Δ.Ο.Π.Α.Π. Ραφήνας Πικερμίου κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες.  Αντίγραφο της διακήρυξης χορηγείται ή αποστέλλεται στους ενδιαφερόμενους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ύστερα από αίτηση που υποβάλλεται στην παραπάνω διεύθυνση.

16)  Υπόδειγμα σύμβασης

 

ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ

 Στην Ραφήνα σήμερα την………………2015 οι παρακάτω συμβαλλόμενοι,

Αφ΄ ενός το ΝΠΔΔ με την επωνυμία «ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ»  με ΑΦΜ……………………., ΔΥΟ………………… νόμιμα εκπροσωπούμενο από τον Πρόεδρό του ………………………..με ΑΔΤ ………………………….(εφ΄ εξής καλούμενο για συντομία «ο ΔΟΠΑΠ-ΡΠ» και

Αφ΄ ετέρου

      1. Ο………………με ΑΔΤ…………………….. και ΑΦΜ…………………… εφ’ εξής καλούμενος για συντομία «ο

           Παραχωρησιούχος» και

      2. Ο………………με ΑΔΤ…………………….. και ΑΦΜ…………………… εφ’ εξής καλούμενος για συντομία «ο

           Εγγυητής»

      Συνομολογούν και αποδέχονται τα ακόλουθα:

Άρθρο 1 –Αντικείμενο σύμβασης

1.1    Ο ΔΟΠΑΠ-ΡΠ έχει στην κατοχή του χώρο εντός του Ο.Τ. 107 του οικισμού «Καλλιτεχνούπολη», αναψυκτήριο εμβαδού 200 τ.μ και υπαίθριο χώρο πέριξ 79 τ.μ και γκαζόν 350 τ.μ, όπως αυτός έχει παραχωρηθεί στον ΔΟΠΑΠ-ΡΠ με την αρ. 129/2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου.

1.2    Με την παρούσα, ο ΔΟΠΑΠ-ΡΠ παραχωρεί στον Παραχωρησιούχο την χρήση του ανωτέρω περιγραφόμενου αναψυκτηρίου με διακριτικό τίτλο «ΑΡΕΤΟΥΣΑ» εμβαδού 200 τ.μ και υπαίθριο χώρο πέριξ 79 τ.μ και γκαζόν 350 τ.μ, υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις της παρούσας.

Άρθρο 2 – Χρονική διάρκεια

2.1    Η διάρκεια της παραχώρησης άρχεται από την ………………………………………….  το χρονικό αυτό διάστημα ορίζεται ως δοκιμαστική περίοδος.

2.2    Σε περίπτωση που ο Παραχωρησιούχος ανταποκρίνεται στους όρους του παρόντος, η παραχώρηση χρήσης παρατείνεται αυτοδικαίως μέχρι την ……………………………….. με τους όρους και τις ειδικότερες συμφωνίες της παρούσας σύμβασης και άνευ της υποχρέωσης υπογραφής νέας σύμβασης.

2.3    Σε περίπτωση που ο Παραχωρησιούχος επιθυμεί να αποχωρήσει μετά το πέρας της δοκιμαστικής περιόδου, οφείλει να δηλώσει την επιθυμία του αυτή εγγράφως στον ΔΟΠΑΠ-ΡΠ μέχρι την 30η Οκτωβρίου.  Στην περίπτωση αυτή, η παραχώρηση θα λύεται αζημίως και για τα δύο μέρη.

2.4    Σιωπηρή παράταση της παραχώρησης πέραν της 4ετίας δεν επιτρέπεται.  Δίνατε όμως να γίνει επέκτασή της, με συγκεκριμένες επενδυτικές ενέργειες του παραχωρησιούχου, χωρίς μείωση τοου μισθώματος και μετά από απόφαση του Δ.Σ. του Οργανισμού.

Άρθρο 3 –Αντάλλαγμα παραχώρησης

3.1 Το αντάλλαγμα ορίζεται στο ποσό των …………………………..μηνιαίως.

3.2 Το παραπάνω αντάλλαγμα θα κατατίθεται στον αρ.λογ/μού ………………………………..που τηρεί ο

      ΔΟΠΑΠ στην Τράπεζα EUROBANK.

3.3 Το 100% του ανταλλάγματος του πρώτου (1ου) έτους θα καταβληθεί με την υπογραφή της

      σύμβασης.

3.4 Στην περίπτωση κατά την οποία παραταθεί αυτοδίκαια η παραχώρηση, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 2.2 της παρούσας, ο Παραχωρησιούχος οφείλει να προκαταβάλει το 100% του ετήσιου ανταλλάγματος έως της 30η Ιανουαρίου κάθε έτους παραχώρησης.

Άρθρο 4 –Λειτουργία του αναψυκτηρίου

4.1 Ο παραχωρούμενος στον Παραχωρησιούχο χώρος, όπως περιγράφεται στο άρθρο 1 της παρούσας, θα χρησιμοποιείται μόνο από τον Παραχωρησιούχο ως αναψυκτήριο ή αναψυκτήριο μετά παρασκευαστηρίου, μη επιτρεπόμενης αλλαγής της άδειας χρήσης ή της εκμετάλλευσης του αναψυκτηρίου από τρίτους με οποιαδήποτε μορφή εκχώρησης δικαιωμάτων ( π.χ παραχώρηση σε τρίτο, μίσθωση σε τρίτο κλπ).

4.2 Εξαιρετικά, επιτρέπεται η παραχώρηση εκμετάλλευσης του αναψυκτηρίου σε εταιρεία στην οποία ο Παραχωρησιούχος θα συμμετέχει με ποσοστό τουλάχιστον 51% επί του εταιρικού κεφαλαίου αυτής.  Στην περίπτωση αυτή ο Παραχωρησιούχος υποχρεούται να κοινοποιήσει εγγράφως στον ΔΟΠΑΠ-ΡΠ όλα τα στοιχεία της εταιρείας (αρ.ΓΕΜΗ, ΦΜ, στοιχεία επικοινωνίας) καθώς και επικυρωμένο αντίγραφο του Καταστατικού αυτής, εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών από την παραχώρηση της εκμετάλλευσης στην εταιρεία αυτή.  Όλες οιυποχρεώσεις του Παραχωρησιούχου σχετικά με τον παραχωρούμενο χώρο, μεταβιβάζονται αυτοδικαίως στην εταιρεία που τυχόν συσταθεί με τους όρους της παρούσας παραγράφου.

4.3 Ο Παραχωρησιούχος υποχρεούται να έχει όλες τις τυπικές προϋποθέσεις, άδεις (όπου απαιτείται) και εγκρίσεις για την χρήση του αναψυκτηρίου και να συμμορφώνεται με τους όρους και τις προϋποθέσεις αυτών σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, θα τηρεί δε το κατά νόμο ωράριο λειτουργίας του αναψυκτηρίου.

4.4 Το παραχωρούμενο δικαίωμα χρήσης του χώρου μπορεί να ανακληθεί εκ μέρους του ΔΟΠΑΠ-ΡΠ για λόγους εθνικής ανάγκης, ασφάλειας της χώρας και εν γένει Δημοσίου συμφέροντος, ο Παραχωρησιούχος υποχρεούται να εγκαταλείψει τη χρήση του χώρου, εντός εύλογης προθεσμίας η οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπερβαίνει τις επτά (7) ημερολογιακές ημέρες, χωρίς καμία αξίωση για αποζημίωση από το Δημόσιο ή τον ΔΟΠΑΠ-ΡΠ.

4.5 Ο Παραχωρησιούχος δεν βαρύνεται με τα πάσης φύσεως έξοδα, φόρους και τέλη από την χρήση και εκμετάλλευση του παραχωρημένου χώρου, υπαίθριου ή στεγασμένου (ηλεκτροδότηση, υδροδότηση κλπ), καθώς το κόστος αυτών έχει συνυπολογιστεί στο τίμημα παραχώρησης, αλλά βαρύνεται με τις δαπάνες συντήρησής του.

Άρθρο 5 –Λοιπές υποχρεώσεις των μερών

5.1 Απαγορεύεται από τον Πραχωρησιούχο να προβεί σε οποιαδήποτε κατασκευή έργου μόνιμου χαρακτήρα το οποίο να αλλοιώνει τον εξωτερικό χώρο του αναψυκτηρίου, χωρίς την προγενέστερη γραπτή έγκριση του Προέδρου ή του Δ.Σ. του ΔΟΠΑΠ-ΡΠ.  Τα προσωρινού χαρακτήρα έργα που τυχόν κατασκευάσει ο Παραχωρησιούχος θα πρέπει να μην αλλοιώνουν το περιβάλλον και υα υπόκεινται στην προηγούμενη έγκριση των αρμοδίων υπηρεσιών.

5.2 Μετά την λήξη της παραχώρησης, ο Παραχωρησιούχος υποχρεούται να αναλάβει όλα τα κινητά πράγματα και εξοπλισμό που τοποθέτησε στο αναψυκτήριο και ανήκουν στην κυριότητά του.  Προσθήκες ή κατασκευές που θα γίνουν στο αναψυκτήριο και έχουν καταστεί συστατικά αυτού, με ή χωρίς τις απαιτούμενες εγκρίσεις, παραμένουν σε όφελος του ΔΟΠΑΠ-ΡΠ, χωρίς ο Παραχωρησιούχος να δικαιούται αποζημίωσης και χωρίς να απαλλάσσεται από τις ευθύνες και τις συνέπειες τυχόν παραβάσεών του. Προσθήκες ή κατασκευές και πράγματα ή οικοδομήματα τα οποία θα συνδεθούν με το έδαφος για παροδικό μόνο σκοπό δεν θεωρούνται συστατικά του ακινήτου και δύναται ο Παραχωρησιούχος κατά την αποχώρησή του να τα αναλάβει.  Σε περίπτωση που ζητηθεί από τον ΔΟΠΑΠ-ΡΠ εγγράφως, ο Παραχωρησιούχος υποχρεούται να επαναφέρει το αναψυκτήριο ή μέρος αυτού στην προτέρα, προ της παραχώρησης, κατάσταση με έξοδά του.

5.3 Ο Παραχωρησιούχος, τόσο κατά την εκτέλεση τυχόν εργασιών στον παραχωρηθέντα χώρο όσο και κατά την λειτουργία του αναψυκτηρίου, υποχρεούται να λαμβάνει όλα τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή δυσμενών επιπτώσεων στο περιβάλλον του χερσαίου χώρου και την αποφυγή όχλησης των περιοίκων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

5.4 Σε περίπτωση που ο χώρος παραμείνει χωρίς κάποια σοβαρή αιτία κλειστός άνω των τριών (3) ημερών, αυτό αποτελεί ικανό λόγο μονομερούς και αζημίως για τον ΔΟΠΑΠ-ΡΠ καταγγελίας της παρούσας.

5.5 Σε περίπτωση που διαπιστωθεί η χρησιμοποίηση χώρου μεγαλύτερης έκτασης από τον παραχωρούμενο όπως αυτός αναφέρεται στο άρθρο 1 της παρούσας, εφαρμόζεται η παρ.3 του άρθρου 23 του Ν.1539/1938.

Άρθρο 6 –Ευθύνη Εγγυητή

Η παρούσα υπογράφεται και από τον Εγγυητή, ο οποίος εγγυάται για την εμπρόθεσμη και προσήκουσα καταβολή των οικονομικών υποχρεώσεων του Παραχωρησιούχου, καθίσταται δε συνοφειλέτης αυτών αλληλεγγύως με τον Παραχωρησιούχο, παραιτούμενη από την ένσταση της διήσεως του άρθρου 855ΑΚ.

Άρθρο 7 –Τελικές διατάξεις

Όλοι οι όροι της παρούσας θεωρούνται ουσιώδεις, η ΄δε παράβαση οποιουδήποτε από αυτούς χορηγεί στον ΔΟΠΑΠ-ΡΠ δικαίωμα να καταγγείλει αζημίως την παρούσα και να άρει άμεσα την παραχώρηση, ο δε Παραχωρησιούχος ή κάθε τρίτος που έλκει δικαιώματα από αυτόν, υποχρεούται να παραδώσει τον χώρο, παραιτούμενος κάθε αξίωσης για αποζημίωση από το Δημόσιο ή τον ΔΟΠΑΠ-ΡΠ ή τον Δήμο Ραφήνας Πικερμίου.  σε κάθε περίπτωση, έχει εφαρμογή το άρθρο 23 του Ν.1539/1938 όπως ισχύει.

7.2 Η παρούσα σύμβαση αποτελεί την πλήρη συμφωνία των συμβαλλομένων μερών, αντικαθιστά οποιαδήποτε μεταξύ τους προφορική ή έγγραφη συμφωνία και τροποποιείται μόνο εγγράφως.

7.3 Στην παρούσα σύμβαση δεν έχουν εφαρμογή οι διατάξεις του Π.Δ. 34/95: «Κωδικοποίηση διατάξεων νόμου περί εμπορικών μισθώσεων».

7.4 Σε περίπτωση μη καταβολής του συμφωνηθέντος τιμήματος ή οποιασδήποτε άλλης παράβασης των ανωτέρω συμβατικών υποχρεώσεων εκ μέρους του Παραχωρησιούχου τότε η παρούσα λύεται αυτομάτως χωρίς κανένα δικαίωμα ένστασης ή προσφυγής από τον Παραχωρησιούχο ή τον Εγγυητή του.

Η παρούσα σύμβαση, αφού αναγνώστηκε, υπογράφεται σε τρία (3) όμοια πρωτότυπα και το κάθε μέρος λαμβάνει από ένα. Το ανωτέρω υπόδειγμα σύμβασης δίνατε να αλλάξει από τον Οργανισμό μέχρι την υπογραφή της με τον εκμισθωτή.

Η παρούσα απόφαση έλαβε αύξοντα αριθμό 11/2015

Συντάχθηκε το παρόν πρακτικό και υπογράφεται ως ακολούθως:

ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                           ΤΑ ΜΕΛΗ

Γιώργος Δουβίτσας                                                                                        Ακριβές αντίγραφο

Ο Πρόεδρος

 Γιώργος Δουβίτσας

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα