21.5 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΚινηματογραφική Λέσχη Ραφήνας: «Τα δάκρυα του βουνού»

Κινηματογραφική Λέσχη Ραφήνας: «Τα δάκρυα του βουνού»

Η Κινηματογραφική Λέσχη Ραφήνας θα παρουσιάσει την Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 και ώρα 20:30 την ταινία ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ Διάρκεια: 1ώ & 51 λ
• Σκηνοθεσία: Στέλιος Χαραλαμπόπουλος
• Φωτογραφία: Δημήτρης Κορδέλας
• Μοντάζ: Πιέτρο Ράντιν
• Μουσική: Πλάτων Ανδριτσάκης
• Πρωταγωνιστούν: Νίκος Γεωργόπουλος, Σπύρος Ζαμπέλης, Αργύρης Κόγκας, Σπύρος Φωτίου, Χάρης Γιούλης
Ο Στέλιος Χαραλαμπόπουλος διανύει τη δική του ιστορία στο ελληνικό σινεμά που, χωρίς ποτέ να φωνάζει, κάπως καταφέρνει, κάθε φορά, να προκαλεί το θαυμασμό και μια μικρή έκπληξη. Με τη νέα ταινία μυθοπλασίας του, μια παραβολή σε χαλαρό διάλογο με την «Οδύσσεια», αντλεί από το ελληνικό παρελθόν, ακόμα και το φολκλόρ,στοιχεια για να σκιαγραφήσει τη σύγχρονη ελληνική μοναξιά.
Η ιστορία, όπως υποδεικνύει η ταινία, ξετυλίγεται το 1899, στα ελληνικά βουνά, όπου δουλεύουν νομαδικά οι πετράδες. Σε μια κοινωνία κατεστραμμένη από έναν πρόσφατο πόλεμο, που έχει διχάσει κοινότητες και χωριά, οι άντρες είναι αναγκασμένοι σε ορεσίβια ζωή, μέσα στην ένδεια, ξενιτεμένοι, αναζητώντας τρόπο να επιστρέψουν, κάποτε, εύποροι, στους δικούς τους. Στη διαδρομή της πέτρας στα βουνά, οι ήρωες, με κεντρικό πρόσωπο τον πρωτομάστορα Μάρκο, θα συναντήσουν εμπόδια και προκλήσεις, τη δική τους Κίρκη, τους δικούς τους Λαιστρυγόνες, τον δικό τους Τειρεσία.
Οι προβολές γίνονται στο κτίριο του Οργανισμού Καβουνίδη
(Διεύθυνση: Βενιζέλου Ελευθερίου 21, Ραφήνα)

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα