18.5 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΡαφήνα: Όχι αντλιοστάσια σε υγροτόπους & ρέματα!

Ραφήνα: Όχι αντλιοστάσια σε υγροτόπους & ρέματα!

Κάλεσμα στην εκδήλωση ενημέρωσης της ΕΥΔΑΠ για το υπό κατασκευή δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων στους δήμους Ραφήνας-Πικερμίου & Σπάτων-Αρτέμιδος.

𝚻𝛈𝛎 𝚷έ𝛍𝛑𝛕𝛈 𝟏𝟗/𝟓 𝛋𝛂𝛊 𝛚𝛒𝛂 𝟓:𝟑𝟎𝛍𝛍. 𝛔𝛕𝛂 𝚱𝚨𝚷𝚮 𝚸𝛂𝛗ή𝛎𝛂ς, 𝛈 𝚬𝚼𝚫𝚨𝚷 𝛐𝛒𝛄𝛂𝛎ώ𝛎𝛆𝛊 𝛆𝛋𝛅ή𝛌𝛚𝛔𝛈 𝛆𝛎𝛈𝛍έ𝛒𝛚𝛔𝛈ς 𝛕𝛚𝛎 κατοίκων 𝛔𝛘𝛆𝛕𝛊𝛋ά 𝛍𝛆 𝛕𝛐 𝛅ί𝛋𝛕𝛖𝛐 𝛂𝛑𝛐𝛘έ𝛕𝛆𝛖𝛔𝛈ς 𝛑𝛐𝛖 𝛋𝛂𝛕𝛂𝛔𝛋𝛆𝛖ά𝛇𝛆𝛊 𝛔𝛕𝛐𝛖ς 𝛅ή𝛍𝛐𝛖ς 𝚸𝛂𝛗ή𝛎𝛂ς-𝚷𝛊𝛋𝛆𝛒𝛍ί𝛐𝛖 𝛋𝛂𝛊 𝚺𝛑ά𝛕𝛚𝛎𝚨𝛒𝛕έ𝛍𝛊𝛅𝛂ς.

Καλούνται όλοι οι κάτοικοι των περιοχών που αφορά η κατασκευή του έργου να δώσουν δυναμικό παρόν. Είναι μοναδική ευκαιρία να εκφράσουν την αντίθεσή τους στους υπεύθυνους του έργου για την περιβαλλοντική υποβάθμιση που πρόκειται να συντελεστεί σε ολόκληρη την περιοχή, στο όνομα ενός έργου που διατείνεται ότι στόχος του είναι η περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής.

Περιβαλλοντική αναβάθμιση θα μπορούσε να επιτευχθεί αν το έργο γινόταν με σωστό τρόπο και σεβόταν την εθνική και ευρωπαϊκή περιβαλλοντική νομοθεσία, αν σεβόταν τις περιβαλλοντικά ευαίσθητες και προστατευόμενες περιοχές (υγροτόπους ρέματα, πλημμυρικά πεδία, δάση, παράκτια ζώνη) όπως τους υγροτόπους των Μαρικών, της εκβολής του Μεγάλου Ρέματος και της Αλυκής Αρτέμιδος, του ρέματος Βαλανάρη κλπ.

Όλα αυτά θα έπρεπε να έχουν συζητηθεί χρόνια πριν με τους κατοίκους. Όμως οι προσχηματική διαβούλευση που έγινε κατέληξε στο να μαθαίνει ο κόσμος τι γίνεται στη γειτονιά του όταν πια επελαύνουν οι μπουλντόζες του εργολάβου.

Ό𝛌𝛐𝛊 𝛕𝛈𝛎 𝚷έ𝛍𝛑𝛕𝛈 𝟏𝟗/𝟓 𝛔𝛕𝛊ς 𝟓:𝟎𝟎𝛍𝛍 𝛔𝛕𝛂 𝚱𝚨𝚷𝚮 𝚸𝚨𝚽𝚮𝚴𝚨𝚺, 𝚬𝛌𝛆𝛖𝛉. 𝚩𝛆𝛎𝛊𝛇έ𝛌𝛐𝛖 𝟐𝟏

https://www.facebook.com/events/550701313330631ΟΧΙ

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα