28.5 C
Athens
Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑΘΡΟΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΠΙΟΥ

ΑΘΡΟΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΠΙΟΥ

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΗΜΟΥ ΚΡΩΠΙΑΣ: Σε κλίμα ενότητας και με καθολική αποδοχή των μελών που συμμετείχαν, εκλέχτηκαν τα τρία μέλη της Εθελοντικής ομάδας Δήμου Κρωπίας.

Με μεγάλη συμμετοχή, άνω του 50% των εγγεγραμμένων μελών, διεξήχθη την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017, στις 7 το απόγευμα στην έδρα της ομάδας, στο Κέντρο Πολιτικής Προστασίας και Εθελοντικής Δασοπροστασίας στη διασταύρωση Λεωφ. Αγίας Μαρίνας και Ηφαίστου, στη θέση «Μπότα», η 1η εκλογική συνέλευση της Εθελοντικής Ομάδας Δήμου Κρωπίας (ΕΟΔΚ).

Η συνέλευση με φανερή διαδικασία εκλογής, όπως προβλέπει ο νέος κανονισμός λειτουργίας της, ψήφισε τα τρία μέλη του προεδρείου της Επιτροπής Διοίκησης από τα 5 που συνολικά συγκροτούν το όργανο.

Εξελέγησαν παμψηφεί, ο Δημήτρης Καραγιάννης, τομεάρχης Δασοπροστασίας-Δασοπυρόσβεσης, η Αθηνά Γκίκα, τομεάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το μέλος, Δημήτριος Ε. Γκίκας.

Αξίζει να πληροφορήσουμε ότι η εθελοντική ομάδα εντάσσεται στο πλαίσιο των καταστατικών αρχών και σκοπών της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Κρωπίας (ΚΕΔΚ).

Τα άλλα δύο μέλη του προεδρείου της Ε.Ο. είναι ο πρόεδρος της ΚΕΔΚ και ο αντιπρόεδρος ή άλλο μέλος του Δ.Σ της ΚΕΔΚ.

Τα μέλη που εξελέγησαν αποτελούν ιδρυτικά μέλη της εθελοντικής ομάδας από τις πρώτες ημέρες συγκρότησής της, το 2011 ενώ τα δύο από τα τρία μέλη, ο Δημήτρης Καραγιάννης και η Αθηνά Γκίκα, είχαν ήδη θητεία στο προεδρείο της Επιτροπής Διοίκησης της Ε.Ο από το 2015.

Η θητεία τους ορίζεται έως το 2019 και αναμένεται νέα απόφαση της ΚΕΔΚ για την τυπική συγκρότηση του 5μελούς συντονιστικού οργάνου του προεδρείου της Επιτροπής Διοίκησης.

Τη διαδικασία της εκλογής συντόνισαν, τα μέλη της εθελοντικής ομάδας, Ιωάννα Γεωργακοπούλου και Ιωάννης Κατιμερτζόγλου ενώ επικύρωσε το αποτέλεσμα, ο νέος πρόεδρος του Δ.Σ της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Κρωπίας και δημοτικός σύμβουλος, Παναγιώτης Πολίτης.

Την 1η εκλογική συνέλευση στην ιστορία της ομάδας τίμησε με την παρουσία του και με σύντομο χαιρετισμό, ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Ν. Κιούσης καθώς και ο νέος πρόεδρος του Δ.Σ της ΚΕΔΚ Παναγιώτης Πολίτης.

Ως μέλος της εθελοντικής ομάδας παρευρέθηκε και χαιρέτησε επίσης, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής αθλητισμού και πολιτισμού, μέλος της Ε.Ε του ΣΠΑΥ και υπεύθυνος πολιτικής προστασίας, Θοδωρής Γρίβας, εκ των πρωτεργατών της εθελοντικής ομάδας.

Ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Κιούσης, στο χαιρετισμό του εξήρε τις προσπάθειες των μελών που με αυτοθυσία έχουν δημιουργήσει μια αξιόμαχη ομάδα που πλέον έχει τα περισσότερα μέλη της εκπαιδευμένα επίσημα, από το Πυροσβεστικό Σώμα υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με κρατικά πιστοποιητικά.

Το μέλος της Ε.Ο, κ. Θ. Θεοδωρακόπουλος παρέμβηκε στον χαιρετισμό του Δημάρχου και τόνισε ότι χωρίς την πολιτική βούληση του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής, το 2011 δεν θα γινόταν τίποτα και κατέληξε ότι αυτή η πολιτική σας βούληση έγραψε ιστορία στον τόπο μας, το Κορωπί.

Ο κ. Κιούσης ευχαρίστησε τον κ. Θεοδωρακόπουλο επισήμανε όμως με τη σειρά του ότι η εθελοντική ομάδα και επιχειρησιακή της ικανότητα ανήκει στους εθελοντές και υπαλλήλους πολιτικής προστασίας που υποστηρίζεται από το Δήμο Κρωπίας και φυσικά τον ΣΠΑΥ. Κάναμε απλά το καθήκον μας.

Ο κ. Θοδωρής Γρίβας, συγκινημένος υπενθύμισε στους παρευρισκομένους τις στιγμές της δημιουργίας του Κέντρου Πολιτικής Προστασίας και τις ατέλειωτες ώρες που πολλά μέλη εργάστηκαν για να γίνει το όνειρο πράξη, τους εκατοντάδες πολίτες, επαγγελματίες και επιχειρηματίες που χορήγησαν διάφορα υλικά, πυροσβεστικό εξοπλισμό, φαρμακευτικό υλικό ακόμα και νερά, φαγώσιμα, αναψυκτικά, χυμούς κ.α. Τι να πρωτοθυμηθώ είπε χαρακτηριστικά, τη δωρεά του Πυροσβεστικού οχήματος από το Π.Σ; τις προσπάθειες τόσων στελεχών του Π.Σ να μας βοηθήσουν; Τους χορηγούς-δωρητές; Πολλούς έχουμε τιμήσει από το 2011 και μπορεί να ξεχάσω κάποιους. Στο όνομα όλων αυτών και κυρίως των νέων γενεών που πρέπει να τους αφήσουμε δάση, φυσικούς πόρους για να ζήσουν, η ευθύνη όλων μας είναι μεγάλη. Εύχομαι υγεία και να έχουμε μια καλή αντιπυρική περίοδο με τις λιγότερες πυρκαγιές.

Ο Παναγιώτης Πολίτης, είπε ότι ως νέος πρόεδρος της ΚΕΔΚ χαίρομαι που η θητεία μου ξεκινάει με καθιέρωση δημοκρατικών διαδικασιών εκλογής και μάλιστα στην εθελοντική ομάδα. Πραγματικά βλέπω μια ενωμένη ομάδα που έχει χρόνιους δεσμούς αλλά και δεδομένες διαφορετικές αφετηρίες, ηλικιακές, κοινωνικές και επαγγελματικές. Θα είμαι κοντά τους προκειμένου να στηρίξω το εγχείρημά τους πάντα σε πλαίσια συγκροτημένης σχέσης όπως προβλέπεται από το Καταστατικό και τους σκοπούς της Κοινωφελούς Επιχείρησης. Ότι αιτήματα υπάρχουν, σε λογικά και ορθολογικά πλαίσια, θα προσπαθήσουμε να τα ικανοποιήσουμε για να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο η ομάδα και να ενισχυθεί.

Αμέσως μετά την εκλογή, ο Παναγιώτης Πολίτης προσέφερε εδέσματα και κρασί εκ μέρους της Κοινωφελούς Επιχείρησης ενώ το μέλος της Ε.Ο. κ. Χρήστος Τσάκος προσέφερε εκλεκτά κηπευτικά, δικής του παραγωγής.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ :

Στις 17 Ιουνίου 2016, έπειτα από αίτηση που κατατέθηκε στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας τον Δεκέμβριο του 2015 εντάσσεται επισήμως η Εθελοντική Ομάδα Δήμου Κρωπίας στο Μητρώο Εθελοντικών Οργανώσεων με αριθμό 9/2016.

Η νέα σύνθεση της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Κρωπίας για την περίοδο 2017-2019 είναι :

Πρόεδρος: Παναγιώτης Πολίτης, δημοτικός σύμβουλος πλειοψηφίας (πρώην πρόεδρος του Δ.Σ Κρωπίας, 2013-2014 και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης).

Αντιπρόεδρος: Κωνσταντίνος Κωνσταντάρας, δημοτικός σύμβουλος πλειοψηφίας.

Τακτικά μέλη: Δημήτριος Πιέτρης,Σταμάτιος Ντούνης,Αγγελική Μαρκαντώνη-Ντούνη, Παναγιώτης Τσιμπικτσιόγλου (από την μειοψηφία), Γεώργιος Καραλής(ως εκπρόσωπος κοινωνικού φορέα της περιοχής).

Αναπληρωματικά Μέλη :Στέλλα Αθανασίου, Εμμανουήλ Γρινιεζάκης, Γεωργία Θεοχάρη –Μπούτση, Λάμπρος Γκοτζαμάνης, Κων/νος Κιούσης, Αθηνά Κιούση (από την μειοψηφία) Σταμάτιος Γεωργάκης(ως εκπρόσωπος κοινωνικού φορέα της περιοχής).

 

 

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα