24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑΝΔΡΕΑΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΟΤΑΝ ΖΗΜΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΟΥ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΟΤΑΝ ΖΗΜΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΟΥ

Τα γεγονότα τρέχουν στη Ραφήνα σχετικά με τους πλειοδοτικούς διαγωνισμούς των δημοτικών εντευκτηρίων, αρχής γενομένης με το αναψυκτήριο της Καλλιτεχνούπολης «ΑΡΕΤΟΥΣΑ», που έδωσε λαβή στην έρευνα μας και έφερε στο φως τη χαριστική σύμβαση ενοικίασης του εντευκτηρίου στην περιοχή ΟΧΥΡΟ. Εκείνο που δεν περιμέναμε είναι ότι το εν λόγω ρεπορτάζ θα έδινε εκ νέου βήμα στον κ. Βασιλόπουλο να ανασύρει στην επιφάνεια το έγγραφό του (ΑΠ’ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ Η ΜΙΣΘΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟΥ ΑΡΕΤΟΥΣΑ ΣΤΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΥΠΟΛΗ) και την απαντητική επιστολή του κ. Μπουρνούς προς αυτόν (ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ: ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ Κ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΕ!) και να επισημάνει ότι: είναι τραγικό να έχεις δίκιο όταν ζημιώνεται ο δήμος σου.

Πιο κάτω η τοποθέτηση του κ. Βασιλόπουλου:  

Δεν πέρασαν ούτε 3 ημέρες από τη δημοσιοποίηση της επείγουσας ειδοποίησης για τις σκανδαλώδεις παραχωρήσεις του ΔΟΠΑΠ στο θέμα της μίσθωσης της Αρετούσας και δυστυχώς επιβαιώνονται οι ισχυρισμοί μου με τον πιο τραγικό τρόπο. 

Σε εκείνη την επιστολή / προειδοποίηση μου, της 1ης Μαρτίου 2015, εφιστούσα την προσοχή για μία παράγραφο που είχε προσθέσει ο ΔΟΠΑΠ στη σύμβαση παραχώρησης της ΑΡΕΤΟΥΣΑΣ, με την οποία σε όποιον αναλάμβανε τη λειτουργία της, ο ΔΟΠΑΠ θα χάριζε το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος, της ύδρευσης, των φόρων και των τελών. Στην ίδια επιστολή είχα πει ότι το κόστος αυτό, που ουσιαστικά θα αναλάβουν να πληρώνουν οι δημότες μας, μπορεί εύκολα να ξεπεράσει τα 930 ευρώ του μισθώματος και αντί κέρδους, ο ΔΟΠΑΠ να έχει ζημία.

Σε εκείνη την επιστολή μου, βέβαια, έσπευσε να απαντήσει ο Αντιδήμαρχος κ. Μπουρνούς ότι εκ παραδρομής γράφτηκε το άρθρο 4.5 στη σύμβαση για την Αρετούσα, ότι αποτελεί δέσμευση της Δημοτικής Αρχής και του ΔΟΠΑΠ ότι τέτοιοι όροι αποκλείεται να ισχύσουν, ότι δεν αμφισβητείται η “χρηστή διοίκηση της Δημοτικής Αρχής” και μάλιστα χαρακτηριστικά δήλωσε “Κύριε Βασιλόπουλε, τα γεγονότα θα σας διαψεύσουν πριν συμπληρωθούν 36 ώρες (πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις)”. 

Είχε δίκιο για τις 36 ώρες ο κ. Αντιδήμαρχος, αλλά δυστυχώς αντί να διαψευστώ επιβεβαιώθηκα. 

Ο χαριστικός όρος της παραγράφου 4.5 που επισήμανα, όχι μόνον ήταν πρόθεση της δημοτικής αρχής να εφαρμοστεί στην ΑΡΕΤΟΥΣΑ, αλλά τον έχει ήδη εφαρμόσει στην αντίστοιχη παραχώρηση αναψυκτηρίου στο Οχυρό. Η περίπτωση είναι ακριβώς ίδια, όπως φαίνεται από την πανομοιότυπη προκήρυξη στο Διαύγεια (ΑΔΑ: 7ΦΝΦ465035-5ΥΚ) με ημερομηνία 27/11/2014, η οποία έγινε εντός της δικής σας περιόδου διοίκησης του Δήμου. 

Όπως όλοι καταλαβαίνουμε, το θέμα πλέον δεν παραμένει σε μία αβλεψία που θα έκανε η δημοτική αρχή στη μίσθωση της ΑΡΕΤΟΥΣΑΣ εάν δεν είχα παρέμβει, αλλά σε μία ενέργεια που ήδη έχει κάνει πρόσφατα σε παρόμοια μίσθωση. 

Για το λόγο αυτό δεσμεύομαι να θίξω το θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και να ζητήσω αναλυτικό υπολογισμό των χρημάτων που επωμίζεται ο Δήμος (ηλεκτρικό, νερό, φόροι, τέλη) για παραχώρηση από την οποία λαμβάνει μίσθωμα μόλις 301 ευρώ. Εύχομαι να μην ζημιώνεται ο Δήμος μας, αλλά νομίζω ότι θα ζημιώνεται. 

Καθηγητής Ανδρέας Βασιλόπουλος

Επικεφαλής Συνδυασμού “Δύναμη Ανάπτυξης”

Δημοτικός Σύμβουλος Ραφήνας – Πικερμίου

Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα