19.9 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΜΑΤ & ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ ΣΤΗ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΜΑΤ & ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ ΣΤΗ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

Με το αριστερό μπήκε η πρώτη μέρα για τον υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, καθώς στον Άγιο Χαράλαμπο Ραφήνας ξεκίνησε η πρώτη κατεδάφιση αυθαιρέτου κτίσματος, ενώ έπονται άλλες εννέα κατεδαφίσεις. Εκ των 10 κατεδαφίσεων που έχουν τελεσιδικήσει  στο ΣτΕ, οι τέσσερις φέρουν την υπογραφή των ιδιοκτητών. Υπογραφές όμως που αμφισβητούνται ως αποτέλεσμα οικονομικών πιέσεων μέσω υπέρογκων προστίμων που επιβλήθηκαν για τη διατήρησή τους.

Μάλιστα ο δήμαρχος Ρ-Π Βασίλης Πιστικίδης, είχε επικοινωνήσει την προηγούμενη βδομάδα με τον υπηρεσιακό υπουργό ζητώντας αναβολή της εκτελεστέας απόφασης για την κατεδάφιση ώστε να μη δεσμευτεί ο νέος υπουργός (όποιος κι αν ήταν αυτός) με την ανάληψη των καθηκόντων του πριν καν προλάβει να ενημερωθεί. Κάτι που δεν έγινε αποδεκτό.   

Απ’ το πρωί στη συγκεκριμένη περιοχή όπου βρίσκεται το πρώτο κτίσμα προς κατεδάφιση, που αφορά μια τσιμεντένια βάση που ουσιαστικά λειτουργεί ως υπόγεια αποθήκη προϊόντων επιχείρησης τροφίμων που έκλεισε, μαζεύτηκε πλήθος περιοίκων μεταξύ των οποίων και ιδιοκτήτες ακινήτων που βρίσκονται στη λίστα των κατεδαφίσεων, η δημοτική αρχή του δήμου με επικεφαλής το δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου κ. Πιστικίδη, ο αντιπεριφερειάρχης αν. Αττικής κ. Φιλίππου κι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πάντζας που είναι και δημότης, κάτοικος Καλλιτεχνούπολης, εισαγγελέας και εκπρόσωπος του δασαρχείου.

Τραγική φιγούρα  ιδιοκτήτρια κατοικίας που φιλοξενεί τα παιδιά και τα ανήλικα εγγόνια της όπως και την ίδια, η οποία κατέρρευσε όταν της έδειξαν έγγραφο με την υπογραφή του συζύγου της που συναινούσε στην κατεδάφιση και χρειάστηκε η διακομιδή της στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο. Υπήρξαν ακόμη δύο λιποθυμίες, που ευτυχώς δεν χαρακτηρίστηκαν σοβαρές, αλλά αποδόθηκαν στην ψυχολογική ένταση λόγω των συμβάντων, απ’ το γιατρό και πρώην δήμαρχο Ρ-Π Γιώργο Χριστόπουλο που κλήθηκε επί τόπου για να παράσχει τη ιατρική βοήθεια του.  

Τραγική η εξομολόγηση της εκπρόσωπου του δασαρχείου που τόνισε ότι οι αποφάσεις έχουν τελεσιδικήσει στο ΣτΕ άρα δεν μπορούν  να ανασταλούν, παρότι η ίδια δεν μπορεί να κοιμηθεί όταν θυμάται την ιστορία ενός γεροντάκου που έμενε μόνος σ’ ένα σπίτι που κατεδαφίστηκε, αν κι ίδιος παρακαλούσε να του αφήσουν τουλάχιστον μια κάμαρα να κοιμηθεί γιατί δεν είχε που αλλού να πάει.

Θλιβερές ιστορίες ενός ανάλγητου κράτους που πρώτα εξέθρεψε την αυθαίρετη δόμηση κλείνοντας τα μάτια και τώρα γκρεμίζει συλλήβδην, ακόμα και χαμόσπιτα άπορων οικογενειών, ενώ οι αυθαίρετες βιλάρες εντός δασικών εκτάσεων οικονομικά ευκατάστατων ιδιοκτητών, παραμένουν μακριά από οποιαδήποτε ενόχληση. Αυτά βλέπει ο κόσμος και τρελαίνεται!

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα