18 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΒΡΑΧΝΑΣ ΤΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΠΑΤΑ-ΑΡΤΕΜΙΔΑ & ΡΑΦΗΝΑ-ΠΙΚΕΡΜΙ

ΒΡΑΧΝΑΣ ΤΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΠΑΤΑ-ΑΡΤΕΜΙΔΑ & ΡΑΦΗΝΑ-ΠΙΚΕΡΜΙ

Άτυπη συνάντηση είχαν την περασμένη Παρασκευή οι δήμαρχοι Ραφήνας-Πικερμίου Βασίλης Πιστικίδης και Σπάτων-Αρτέμιδας Δημήτρης Μάρκου, με τον αντιπεριφερειάρχη ανατολικής Αττικής Πέτρο Φιλίππου, με θέμα συζήτησης την απεμπλοκή του αποχετευτικού  απ’ τα πρόστιμα της Ε.Ε. λόγω έλλειψης βιολογικού καθαρισμού, που επικρέμανται ως Δαμόκλειος σπάθη πάνω απ’ τα κεφάλια των δημοτών των εν λόγω δήμων.

Στη συζήτηση έγινε σαφές ότι η προτεινόμενη λύση για μεταφορά των λυμάτων των δύο δήμων στην Ψυττάλεια, προσκρούει στην ανυποχώρητη θέση των δημάρχων του Πειραιά, αλλά και των βουλευτών της περιοχής όλων των πτερύγων του Κοινοβουλίου.

Αυτά μετέφερε ο κ. Φιλίππου στους δύο δημάρχους που εκλέχτηκαν με τη σημαία του σθεναρού ΟΧΙ σε κατασκευή-λειτουργία βιολογικού καθαρισμού στο Πλατύ Χωράφι Σπάτων, μετά την επαφή που είχε με τους πειραιώτες δημάρχους.

Να σημειωθεί ότι στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης βδομάδας ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου κ. Πιστικίδης, εκτός ημερησίας είχε αναφερθεί στο θέμα υπογραμμίζοντας την έντονη ανησυχία, (που λίγο απέχει απ’ το να μετατραπεί σε οργή),  των κατοίκων λόγω των δυσθεώρητων  προστίμων που εισηγείται η ευρωπαία επίτροπος αρμόδια σε θέματα περιβάλλοντος στο ευρωπαϊκό δικαστήριο, που σε περίπτωση δεύτερης καταδίκης θα μετακυλήσουν στους δύο δήμους, που είναι οι μόνοι που δεν έχουν λύσει το πρόβλημα.

Μάλιστα ο κ. Πιστικίδης είπε ότι το θέμα θα έλθει άμεσα προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο με την παρουσία νομικού συμβούλου. Επί προσθέτως συμπλήρωσε ότι θα σχηματιστεί εκ νέου διαπαραταξιακή επιτροπή, με τη διαφορά ότι σ’ αυτή θα συμμετέχουν και άτομα που έχουν διαφορετική άποψη, από τη μέχρι σήμερα κρατούσα, αφήνοντας έτσι παράθυρο υπαναχώρησης υπό το βάρος των επαπειλούμενων προστίμων(;).  

      

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα