27.6 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΓΡΑΦΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΙ ΑΤΑΚΕΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

ΓΡΑΦΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΙ ΑΤΑΚΕΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Ωρίμασε και δεν κρύβεται πλέον η καθεστωτική νοοτροπία της πλειοψηφίας του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, που καταγράφεται πλέον στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Μια τέτοια ατάκα περιγράφεται παραστατικά απ’ τον γραμματέα του Σώματος Ανδρέα Βασιλόπουλο στην χθεσινή συνεδρίαση, όπου για άλλη μια φορά σύμβουλος της πλειοψηφίας πέταξε κατάμουτρα στη μειοψηφία: «Στο τέλος θα ρωτήσουμε και τη γνώμη της αντιπολίτευσης αν θα το περάσουμε!»

Πιο κάτω το “ρεπορτάζ” του κ. Βασιλόπουλου, με τίτλο «Τραγική η δήλωση του Δημοτικού σας Συμβούλου»:

Ένα σκεπτικό που κατά καιρούς το είχαμε ακούσει και από άλλους συμβούλους της Δημοτικής Αρχής, με φράσεις όπως «εάν δεν σας αρέσει, μην το ψηφίζετε», ήρθε να επιβεβαιωθεί με το χειρότερο τρόπο στη φράση του κ. Ζαφειρόπουλου «Στο τέλος θα ρωτήσουμε και τη γνώμη της αντιπολίτευσης αν θα το περάσουμε». Με άλλα λόγια, «έχουμε την πλειοψηφία, μπορούμε να περάσουμε ό,τι θέλουμε, δεν είναι ανάγκη ούτε να σας εξηγήσουμε». Και σε ακόμα πιο αρρωστημένη λογική «αφού έχουμε την πλειοψηφία δεν είναι καν ανάγκη να ψηφίσουμε ή να κάνουμε Δημοτικά Συμβούλια».

Σε αυτή τη φράση, που σίγουρα «έγραψε τη δική της ιστορία» στην αίθουσα του Δημοτικού μας Συμβουλίου, συμπυκνώνεται όλη η σοφία, αλλά και η φιλοσοφία διακυβέρνησης της Δημοτικής Αρχής Ραφήνας-Πικερμίου.

Φυσικά, ως Δημοτικός Σύμβουλος, αλλά και ως Δημότης, αντέδρασα έντονα. Με άμεση και αυθόρμητη παρέμβασή μου χαρακτήρισα «τραγική τη δήλωση και το περιστατικό». Και αυτό γιατί ό,τι και εάν σκέπτονται ορισμένοι, οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου πρέπει να έχουν συζήτηση, επεξηγήσεις και συνεργασία. Αυτός είναι ο σκοπός του.

Θέλω να εκφράσω την έντονη διαμαρτυρία μου για το γεγονός, αλλά και για την «απουσία του Προέδρου» ο οποίος δεν παρενέβη, ως όφειλε κατά την άποψή μου, για να ζητήσει από τον Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξής του να ανακαλέσει.

Θέλω όμως να εκφράσω και την απογοήτευσή μου για την απαθή στάση των συμβούλων της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου, οι οποίοι ακόμα και τώρα ΠΡΕΠΕΙ να πάρουν θέση. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα