21.8 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΔΑΜΙΑΝΟΣ ΦΑΦΟΥΤΗΣ: Ο ΚΟΣ ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ ΦΕΡΕΙ ΑΚΕΡΑΙΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ...

ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΦΑΦΟΥΤΗΣ: Ο ΚΟΣ ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ ΦΕΡΕΙ ΑΚΕΡΑΙΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΔΩΡΕΕΣ

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στην επιτροπή διαχείρισης του ερανικού τραπεζικού λογαριασμού, όπου καταθέτουν χρήματα όσοι θέλουν να βοηθήσουν τους πυρόπληκτους του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, δεν συμμετέχει σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας. Κατόπιν τούτου επικοινωνήσαμε με τον επικεφαλής κο Δαμιανό Φαφούτη ο οποίος μας είπε:

«Ο κος Μπουρνούς πρότεινε να συμμετέχουν ως θεματοφύλακες επιφανείς πολίτες. Αναρωτηθήκαμε με ποιο κριτήριο θα γίνει η επιλογή τους. Συγχρόνως τονίσαμε ότι η ευθύνη, που δεν μπορούμε ν’ αποποιηθούμε, είναι των δημοτικών συμβούλων κι επειδή ο κος Μπουρνούς είπε ότι δεν έχει πρόβλημα τα μέλη της 5μελούς επιτροπής να προέρχονται απ’ τη μειοψηφία, προτάθηκαν από μας (μείζων μειοψηφία) η κα Κατσούδα ως νομικός, ο κος Βασιλόπουλος της ελάσσονος μειοψηφίας κι ο ανεξάρτητος Δ.Σ. κος Ζαφειρόπουλος.

Ο κος Μπουρνούς όμως δε συμφώνησε καθώς στην επιτροπή θα βρίσκονταν τρία μέλη της μειοψηφίας και δύο της πλειοψηφίας, οπότε θα έχανε την πλειοψηφία που θέλει ούτως ή άλλως να έχει. Παρότι η εν λόγω επιτροπή δρούσα ως θεματοφύλακας της καλής και συνετής διαχείρισης χρημάτων που προέρχονται πολλές φορές απ’ το υστέρημα πολιτών της πατρίδας μας κι όχι μόνο, οφείλει να δρα με διαφάνεια κι όχι με μικροπολιτικά κριτήρια. Για το λόγο αυτό εμείς (μείζων μειοψηφία) δεν ψηφίσαμε τη πρόταση και φυσικά δεν συμμετέχουμε στην επιτροπή.

Ακούστε κα Ραγκούση, αυτή η πρωτοφανής αλληλεγγύη στη Ραφήνα πρέπει να πιάσει τόπο. Ο κος Μπουρνους ήδη βρίσκεται υπό την πίεση διαφόρων κατηγοριών δικαίων ή αδίκων, θα το κρίνει η εισαγγελική αρχή που διεξάγει ήδη προανάκριση για τα αίτια/ους της απίστευτης τραγωδίας που έπληξε και το δήμο μας.

Επεσήμανα απλά στον κο Μπουρνούς ότι φέρει ακέραια την ευθύνη διαχείρισης της πρόσφατης τραγωδίας του τόπου μας καθώς και τις διαδικασίες αποκατάστασης των πυροπλήκτων.

Αν επιθυμεί να πάρει ακέραια κι αυτή την ευθύνη που θα βαρύνει τον ίδιο και τη δημοτική του αρχή, ας τη πάρει, εμείς του ευχόμαστε τα καλύτερα!»   

Τελικά την επιτροπή διαχείρισης του ερανικού τραπεζικού λογαριασμού ανέλαβαν οι: Παναγιώτης Καλφαντής αντιδήμαρχος, Αντώνης Παλπατζής αντιδήμαρχος, Γιώργος Χαχολάκης αντιδήμαρχος, Δημήτρης Μισοκοίλης πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. και Ανδρέας Βασιλόπουλος επικεφαλής ελάσσονος μειοψηφίας.

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα