21.5 C
Athens
Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΔΕΚΤΗ ΝΕΑ ΔΩΡΕΑ ΜΑΡΤΙΝΟΥ ΑΠ’ ΤΗ 1Η ΥΠΕ ΓΙΑ ΤΟ Κ.Υ. Ρ-Π

ΔΕΚΤΗ ΝΕΑ ΔΩΡΕΑ ΜΑΡΤΙΝΟΥ ΑΠ’ ΤΗ 1Η ΥΠΕ ΓΙΑ ΤΟ Κ.Υ. Ρ-Π

Η αναβάθμιση-ανακαίνιση του ΠΕΔΥ/Κ.Υ. Ραφήνας-Πικερμίου αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη, πιο ουσιαστική και γενναιόδωρη προσφορά του κ. Αθανασίου Μαρτίνου προς το κοινωνικό σύνολο. Ήδη το εν λόγω κέντρο στον ένα χρόνο (1 Ιουνίου 2016) που εφημερεύει, με αυξημένη εφημερία από Παρασκευή έως Δευτέρα και όλες τις αργίες, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη όχι μόνο των κατοίκων του δήμου όπου εδρεύει, αλλά και των όμορων δήμων, Μαραθώνα, Σπάτων-Αρτέμιδας, Παλλήνης.

Το Κ.Υ. Ρ-Π αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για τη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), αφού οι ασθενείς που απευθύνονται σ’ αυτό δέχονται φροντίδα υψηλού επιπέδου από ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, υποβάλλονται σε εργαστηριακές εξετάσεις (ακτινολογικές – μικροβιολογικές – υπερήχων) σ’ ένα αξιοπρεπές περιβάλλον, χωρίς το συνωστισμό που παρατηρείται στα επείγοντα των κεντρικών νοσοκομείων.

Αν η κατάστασή τους είναι σοβαρή ο/η εφημερεύουσα γιατρός επικοινωνεί με το εφημερεύον νοσοκομείο, ενημερώνει για τον ασθενή που διακομίζεται εκεί με ασθενοφόρο που έχει κληθεί να τον παραλάβει απ’ το Κ.Υ. Έτσι και τα επείγοντα των νοσοκομείων ελαφρύνονται κι οι ασθενείς δεν ταλαιπωρούνται. Ήδη τα επείγοντα περιστατικά στις εφημερίες αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Μάλιστα χθες βράδυ Σαββάτου (15-7) οι γιατροί δέχτηκαν μεγάλο αριθμό ασθενών με σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα που διακομίστηκαν άμεσα στα εφημερεύοντα νοσοκομεία.      

Είναι προς τιμή της 1ης ΥΠΕ ότι αναγνωρίζοντας την αξία του πρότυπου πανελλαδικά Κ.Υ. Ρ-Π, έκανε δεκτή μια ακόμα μεγάλη προσφορά της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου ΑΙΓΕΑΣ του κ. Αθανασίου Μαρτίνου, ο οποίος τιμώντας την υπόσχεση που είχε δώσει ότι θα ανακαινίσει ακόμα μια πτέρυγα – προέκταση μιας ήδη ανακαινισμένης – ώστε να φιλοξενήσει ιατρεία, δωμάτια εφημερίας, αλλά και αίθουσες που θα υποδεχτούν νέα ιατρικά μηχανήματα που έχουν ήδη προϋπολογιστεί στο ΕΣΠΑ, με την προϋπόθεση να τεθεί σε εφημερία το Κ.Υ. όπερ και εγένοτο.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΝΕΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ Κ.Υ. Ρ-Π

Μέσω ΕΣΠΑ η 1η ΥΠΕ θα ενισχύσει το Κ.Υ. με Μαστογράφο, Μηχάνημα Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας (ΜΟΠ) και Ορθοπαντογράφο, κάτι που απαιτεί χώρους εγκατάστασής τους που δεν υπήρχαν. Για άλλη μια φορά το θέμα λύθηκε, αφού στο εν λόγω κέντρο υπάρχει άφθονος αναξιοποίητος χώρος, μέσω του μεγάλου ευεργέτη κ. Αθανασίου Μαρτίνου.   

Στη νέα πτέρυγα θα δημιουργηθούν: ένα ακόμα οδοντιατρείο που θα εξυπηρετεί παιδιά ώστε να εξετάζονται χώρια απ’ τους ενήλικες, ιατρεία και δωμάτια εφημερευόντων ιατρών και φυσικά οι αίθουσες που θα φιλοξενήσουν τα νέα ιατρικά μηχανήματα. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα