14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ ΕΩΣ ΤΟ ΛΑΥΡΙΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ ΕΩΣ ΤΟ ΛΑΥΡΙΟ

Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2014

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με πρωτοβουλία του Προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής και Βουλευτή Περιφέρειας Αττικής, κ. Γεωργίου Βλάχου, έγινε σύγκλιση της Επιτροπής, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση από τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τους συνεργάτες του, σχετικά με την επέκταση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου Αττικής έως το λιμάνι του Λαυρίου.

Ο κ. Βλάχος κατά την τοποθέτησή του στην Επιτροπή, στάθηκε για ακόμη μια φορά στην αναγκαιότητα υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου, τονίζοντας παράλληλα πως θα πρέπει να είναι ένα έργο σύγχρονο, ολοκληρωμένο, που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και θα αναβαθμίσει το λιμάνι του Λαυρίου. Επεσήμανε ότι το συγκεκριμένο έργο θα πρέπει να διαθέτει διπλή σιδηροδρομική γραμμή υψηλών ταχυτήτων, με νέα χάραξη όδευσης όπου κριθεί απαραίτητο, αλλά και με τη δημιουργία ανισόπεδων διαβάσεων.

Επιπλέον τόνισε την ανάγκη οριοθέτησης των περιοχών γύρω από κάθε σταθμό στις οποίες θα μπορούν να γίνουν χώροι στάθμευσης, τόσο για τους υπάρχοντες (πχ Κορωπί, Παλλήνη κλπ) όσο και για τους νέους, ενώ ζήτησε από τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων, να καταθέσει προς το ΥΠΕΚΑ, προτάσεις αλλαγής χρήσεων γης γύρω από τους σταθμούς, εν όψει τελικής συζήτησης του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αττικής – Θεσσαλονίκης. Τέλος o κ. Βλάχος, έκανε αναφορά στην δημιουργία της εξόδου 19 της Αττικής οδού, πάγιο αίτημα του Δήμου Παιανίας, ανακουφίζοντας με τον τρόπο αυτό, τον πολεοδομικό ιστό και την γύρω οικιστική περιοχή, εξυπηρετώντας παράλληλα και τις δύο βιομηχανικές περιοχές Κορωπίου και Παιανίας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στην συγκεκριμένη συνεδρίαση.

Στην συνεδρίαση της Επιτροπής προσεκλήθησαν όλοι οι Αυτοδιοικητικοί παράγοντες της Ανατολικής Αττικής και παρευρέθηκαν ο Εκλεγμένος Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής κ. Πάρις Ευαγγελίου, ο Δήμαρχος Κορωπίου κ. Δημήτριος Κιούσης, ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου – Μεσογαίας κ. Σωτήρης Μεθενίτης, ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Κώστας Λεβαντής, ο Εκλεγμένος Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Δημήτρης Λουκάς, ο Εκλεγμένος Δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδας κ. Δημήτρης Μάρκου, ο Εκλεγμένος Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Γεώργιος Σωφρόνης, ο Επικεφαλής της Μειοψηφίας του Δήμου Παιανίας-Γλυκών Νερών κ. Ισίδωρος Μάδης, ο Επικεφαλής της Μειοψηφίας του Δήμου Μαρκοπούλου – Μεσογαίας κ. Κώστας Αλλαγιάννης, ο Αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Σταύρος Ρόζης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λαυρεωτικής κα. Αρετούσα Μακρή και ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Λαυρεωτικής κ. Ιωάννης Ξευτέρης.

Ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δεσμεύτηκε στην Επιτροπή, το επόμενο διάστημα να καλέσει όλους τους πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες της περιοχής, για αναλυτική ενημέρωση της πορείας του έργου.

 

Βασ. Κωνσταντίνου 26, 116 35 Αθήνα, τηλ.:210-72.97.462, fax:210-72.22.028,

e-mail: [email protected]

Βασ. Κωνσταντίνου 161, 194 00  Κορωπί  τηλ.210-66.20.240 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα