21.8 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΟΛΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΤΟ Κ.Υ. ΡΑΦΗΝΑΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΟΛΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΤΟ Κ.Υ. ΡΑΦΗΝΑΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Το Κ.Υ. Ραφήνας, μία πτέρυγα του οποίου εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 28 Αυγούστου απ’ τον υπουργό υγείας κ. Βορίδη, τον δωρητή κ. Θανάση Μαρτίνο και τον απελθόντα δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου κ. Χριστόπουλο, σύμφωνα με τις εξαγγελίες της 1ης ΥΠΕ, αποτελεί τον δεύτερο πόλο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην Αττική.

Το κέντρο παρέμεινε σε συνεχή λειτουργία παρά τις εργασίες ανακαίνισης, με μόνη διακοπή του ακτινολογικού εργαστηρίου λόγω αντικατάστασης των μηχανημάτων με νέα τελευταίας τεχνολογίας και ολιγοήμερη διακοπή του μικροβιολογικού εργαστηρίου λόγω μεταφοράς του στην ανακαινισμένη πτέρυγα.

Από την Πέμπτη, ημέρα των εγκαινίων, ξεκίνησε η λειτουργία εννέα τακτικών ιατρείων με τη μεταφορά επτά ιατρών του ΠΕΔΥ Ραφήνας, καθώς ξεκίνησε η συστέγαση του προαναφερόμενου ΠΕΔΥ στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας.

Τα πολυτελή ολοκαίνουργια ιατρεία που λειτουργούν ήδη είναι: παθολογικό, καρδιολογικό, παιδιατρικό, χειρουργικό, οφθαλμολογικό, ΩΡΛ, ορθοπεδικό, πνευμονολογικό και οδοντιατρικό.

Τα υπερσύγχρονα εργαστήρια που συναγωνίζονται, αν όχι υπερτερούν αυτών των μεγάλων ιδιωτικών νοσοκομείων και βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία είναι: μικροβιολογικό, βιοχημικό, αιματολογικό, κυτταρολογικό, ακτινολογικό και υπερήχων.

Μετά το άνοιγμα της νέας ανακαινισμένης αίθουσας, κλείνει μια ακόμα πτέρυγα των εξωτερικών ιατρείων του πάλαι ποτέ νοσοκομείου ΠΝΑ, που θα ανακαινιστεί ώστε περί τα τέλη του έτους, ίσως και νωρίτερα, να παραδοθεί και ο χώρος των επειγόντων περιστατικών με αίθουσα χειρουργικών επεμβάσεων.

Τα τηλέφωνα για ραντεβού είναι: 22943 20250 & 22943 20011

Στην εικόνα το παιδιατρικό ιατρείο, όπου οι λιλιπούτειοι ασθενείς στην ατομική τους αίθουσα αναμονής, μακριά απ’ τους υπόλοιπους ασθενείς, μπορούν να συνυπάρχουν με τους αγαπημένους τους ήρωες και να  παρακολουθούν παιδικά προγράμματα στην οθόνη. 

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα