18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Κοσμοπλημμύρα στο δημοτικό κολυμβητήριο Ραφήνας κατά την τελετή ορκωμοσίας του νέου δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου Βασίλη Πιστικίδη και των μελών του δημοτικού συμβουλίου. Η μεγάλη συμμετοχή δημιουργεί πρόσθετη ευθύνη για το νέο δήμαρχο καθώς όλη η τοπική κοινωνία περιμένει λύση σε καυτά προβλήματα ετών και μάλιστα του βιολογικού καθαρισμού.

Την τελετή ορκωμοσίας και τον αγιασμό τέλεσε ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης πατέρας Ιερόθεος πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Μεσογαίας & Λαυρεωτικής, ενώ η κ. Αμαλία Τόκα ορκίστηκε με πολιτικό όρκο.  

Τιμή για το νέο δήμαρχο κ. Πιστικίδη, αποτελεί η πρόσκληση τόσο του απελθόντος δημάρχου κ. Χριστόπουλου, όσο και των επικεφαλής της μειοψηφίας, να απευθυνθούν στο πολυπληθές ακροατήριο, δείχνοντας εμπράκτως τη πρόθεσή του για ενότητα στην διοίκηση του δήμου, κάτι επιθυμητό καθώς η επόμενη 5ετία θα είναι εξόχως δύσκολη για όλους τους τοπάρχες.

Ο νέος δήμαρχος κ. Πιστικήδης δεν παρέλειψε να αναφέρει στην ομιλία του, ότι η διοίκηση του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου θα ασκηθεί και απ’ τον κ. Μπουρνούς, επιβεβαιώνοντας ακόμα μια φορά με τον πλέον επίσημο τρόπο την προεκλογική συμφωνία των δύο ανδρών για δυαρχία, μισή θητεία ο ένας κι άλλη μισή ο άλλος.

Ωστόσο η αναφορά του ονόματος του κ. Μπουρνούς έγινε χλιαρά αποδεκτή απ’ το ακροατήριο, το οποίο με το ατονικό χειροκρότημα  έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς προβληματισμό και ίσως αναθεώρησης(;) της εν λόγω συμφωνίας. Το μέλλον μέλλει να δείξει ποιες οι βουλές των κυρίων και ποιες των εκλεκτόρων.  

Στο ίδιο συναινετικό κλίμα, μίλησαν τόσο οι μειοψηφούντες επικεφαλής, όσο και ο απελθών δήμαρχος κ. Χριστόπουλος, ο οποίος έκανε μικρή αναδρομή των πεπραγμένων της βραχύβιας θητείας του, δηλώνοντας ενεργά παρών προς όφελος των συμπολιτών του.

Θερμά και τα λόγια που απηύθυναν στο κ. Πιστικίδη, οι παραβρισκόμενοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μητρόπουλος, Πάντζας, Αθανασίου, Οικονόμου και  Χαϊκάλης, με τους Πάντζα και Χαϊκάλη να κατοικούν μόνιμα σε συνοικίες του δήμου, την Καλλιτεχνούπολη ο πρώτος και το Ντράφι ο δεύτερος, για επιτυχημένη θητεία παρά τις αντίξοες συνθήκες μέσα στις οποίες θα κινηθεί.

Την ίδια επισήμανση που απηύθυνε στον νέο δήμαρχο Σαρωνικού κ. Σωφρόνη,  επανέλαβε ο νέος αντιπεριφερειάρχης αν. Αττικής κ. Φιλίππου στον κ. Πιστικίδη: «Μόνος μπορείς να προχωρήσεις γρήγορα, με όλους μαζί μπορείς να πας πιο μακριά».

Στη σημαντική στιγμή της νέας πορείας του Βασίλη Πιστικίδη στην τοπαρχία Ραφήνας-Πικερμίου, στάθηκαν δίπλα οι συνάδελφοί του νέοι δήμαρχοι Σπάτων-Αρτέμιδας Δημήτρης Μάρκου και Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς.

Επίσης παρόντες οι πολιτευτές Απόστολος Σταύρου, Νίκος Καντερές και Λυδία Μουζάκα, ο εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος ανατολικής Αττικής Ζαχαρίας Πελέκης, εκπρόσωποι τοπικών σωματείων και συλλόγων, οι επιλαχόντες δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων που έλαβαν μέρος στις εκλογές, οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι Μαραθώνα Λίτσα Ρίζου, Λαυρεωτικής Αδάμης και Τσίκλος και φυσικά απίστευτος αριθμός πολιτών, που εξέφρασαν έτσι την συμπαράστασή τους στον κ. Πιστικίδη. 

Στα δεξιά, μπορείτε να κατεβάσετε το κείμενο της ομιλίας.

Video από την ορκομωσία της νέας δημοτικής αρχής Ραφήνας-Πικερμίου.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα