16.7 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΔ.Ε.Α.Α.Π. Α.Ε. ΡΑΦΗΝΑΣ: ΕΞΩ Ο ΚΑΝΑΒΑΣ, ΜΕΣΑ Η ΜΠΕΚΑ

Δ.Ε.Α.Α.Π. Α.Ε. ΡΑΦΗΝΑΣ: ΕΞΩ Ο ΚΑΝΑΒΑΣ, ΜΕΣΑ Η ΜΠΕΚΑ

Σάλο μέσα και έξω απ’ το δημοτικό συμβούλιο έχει δημιουργήσει η καρατόμηση του Διευθύνοντος Σύμβουλου της Δημοτικής Ανώνυμης Επιχείρησης Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας (Δ.Ε.Α.Α.Π) του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου κ. Γιάννη Κανάβα, με την τοποθέτηση στη θέση του, της κ. Βασιλικής Μπέκα η οποία χαίρει της άκρας εμπιστοσύνης του αντιδημάρχου (συν-δημάρχου) κ. Βαγγέλη Μπουρνούς.

Η επικρατούσα ερώτηση στην τοπική κοινωνία, περιστρέφεται γύρω απ’ την περίεργη υπόθεση, καθώς είναι γνωστό σε όλους ότι ο κ. Κανάβας, με αξιοπρόσεκτες περγαμηνές ως προς την ικανότητα του να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του Δ.Σ. μιας εταιρείας, για την οποία μάλιστα πάλεψε επί χρόνια, από θητείας Χριστόπουλου, να την σώσει με επιτυχή κατάληξη, που θα απόβαινε σε κερδοφορία αν ο δήμος είχε εξοφλήσει τις οφειλές του προς την επιχείρηση, που κερδήθηκαν μετά από δικαστική αμετάκλητη απόφαση, πως και γιατί παραιτείται ή εξαναγκάζεται σε παραίτηση;  

Κατά την προσφιλή τακτική όμως του συν-δημάρχου κ. Μπουρνούς, η οφειλή αυτή δεν εξοφλείται ή εξοφλείται τμηματικά, με τελικό αποτέλσμα την προαναγγελθείσα εκπαραθύρωση Κανάβα, που δεν κουμανταριζόταν κατά το δοκούν και την αντικατάστασή του απ’ τη κ. Μπέκα χωρίς ανάλογες με τον παραιτηθέντα(;), αλλά πιο εύκολα διαχειρίσιμη.

Στο βιογραφικό της η Βασιλική Μπέκα, έχει μια νομαρχιακή θητεία επί νομαρχίας Κουρή, όπου δεν επανεξελέγη για δεύτερη θητεία, έχει διατελέσει σύμβουλος παλιού Μαραθώνα επί δημαρχίας Σπύρου Ζαγάρη, μετακινήθηκε την επόμενη θητεία ως υποψηφία σύμβουλος Λουίζου του καλλικρατικού πλέον Μαραθώνα χωρίς να εκλεγεί, εν τούτοις κατέλαβε πάλι τη θέση της συμβούλου επί δημαρχίας Ιορδάνη Λουίζου και σήμερα υποστηρίζοντας την υποψηφιότητα Μπουρνούς παραμένει σύμβουλος του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, με τελευταία ευνοϊκή στο πρόσωπό της μεταχείριση την τοποθέτησή της στη θέση του Δ.Σ. της ανώνυμης εταιρείας του δήμου.

Η προαναφερόμενη ιστορία δημιούργησε θερμό επεισόδιο στη συνεδρίαση του Σώματος την Τετάρτη 2-9, μεταξύ του συν-δημάρχου Βαγγέλη Μπουρνούς και του δημοτικού συμβούλου της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Μάκη Βουδούρη υποψηφίου βουλευτή σήμερα με τη συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, όπου ακούστηκαν απίστευτοι διάλογοι όταν διαβάστηκε η επιστολή παραίτησης του κ. Κανάβα όπου αναφέρεται ότι αποχωρεί για λόγους επαγγελματικής ευσυνειδησίας και προσωπικής ευθιξίας, ενώ συμπληρώνει πως προηγήθηκε συζήτηση με τους Πιστικίδη-Μπουρνούς, οπότε άρχισε η στιχομυθία:  

–          Με ποιους έκανε συνάντηση και προέκυψε η παραίτησή του; Μάκης Βουδούρης

–          Σας το είπα. Εγώ κι ο κ. Δήμαρχος καλέσαμε τον Δ. Σ. για να του κάνουμε κάποια ερωτήματα σχετικά με κάποια προγράμματα που δεν είχαν προχωρήσει παρότι είχαν προγραμματισθεί, Βαγγέλης Μπουρνούς

–          Του είπατε δηλαδή παραιτήσου! Βουδούρης

–          Δεν του είπαμε, αντίθετα του είπαμε να κάνει κάποια πράγματα που είχε υποχρέωση να κάνει. Μπουρνούς

–          Δηλαδή δε δέχτηκε να τα κάνει; Θυμάστε όταν τον προτείνατε ποιοι τον καταψήφισαν; Που σημαίνει ότι η επιλογή σας ήταν επικίνδυνη! Βουδούρης

–          Επικίνδυνα είναι αυτά που λέτε εσείς και η συμπεριφορά σας. Μπουρνούς

Κι από δω και πέρα αρχίζουν τα ωραιότερα, καθώς ο κ. Βουδούρης ζήτησε απ’ τον Μπουρνούς να συμμαζευτεί, να πάψει να μιλά συνέχεια απρεπώς και να ζητήσει συγνώμη. Να απαντήσει ο Μπουρνούς ότι καλά κάνει και μιλάει, δεν υπάρχει λόγος να ζητήσει συγνώμη, ότι η συμπεριφορά Βουδούρη είναι επικίνδυνη κι ότι είναι αγενής.

Τέλος ο κ. Βουδούρης κατέληξε διαπιστώνοντας ότι η δημοτική αρχή και συγκεκριμένα ο συν-δήμαρχος, δρα δικτατορικά κι ότι αίρει την εμπιστοσύνη του στη συγκεκριμένη δημοτική αρχή, μετανιώνοντας ότι την υποστήριξε τη δεύτερη Κυριακή.

Βουβό πρόσωπο στην όλη κονταρομαχία, ως συνήθως, ο δήμαρχος Βασίλης Πιστικίδης, που τελικά, όταν ο κ. Μπουρνούς έσπευσε να αμφισβητήσει την υποστήριξη Βουδούρη, ψέλλισε περί του αντιθέτου στον συν-δήμαρχό του.     

Έκπληξη επίσης προκάλεσε η εκ των υστέρων υπεράσπιση των πεπραγμένων Κανάβα, απ’ τον κ. Μπουρνούς που τόνισε ότι: «Στο διάστημα που διοίκησε επί δικής μας θητείας δεν την παρέδωσε ζημιογόνα. Η δημοτική αρχή έχει ρυθμίσει τα χρέη τα οποία άφησε η προηγούμενη διοίκηση. Εμείς κ. Βουδούρη θέλουμε να την εξυγιάνουμε, που σημαίνει πως πρέπει να πάει σε άλλο επίπεδο. Ο κ. Κανάβας παρέλαβε την επιχείρηση σε άθλια κατάσταση που είχαν δημιουργήσει άλλοι».

Αυτή η διαπίστωση σε συνάρτηση με το τελικό αποτέλεσμα της παραίτησης-αποπομπής Καναβά, είναι κάτι που προκαλεί βέρτικο στους δημότες, καθώς επικρατεί ευρέως η αντίληψη ότι προπονητή που κερδίζει δεν τον αλλάζεις.

Επίσης η κοινή γνώμη διερωτάται σχετικά με τη διαπίστωση Μπουρνούς «Εμείς κ. Βουδούρη θέλουμε να την εξυγιάνουμε (την Δ.Ε.Α.Α.Π. Α.Ε.), που σημαίνει πως πρέπει να πάει σε άλλο επίπεδο», σ’ αυτό το επίπεδο θα την οδηγήσει η κ. Μπέκα ή ο κ. Μπουρνούς που βρίσκεται φυσικά πίσω της;  

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα