23.7 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ

Αιφνιδιαστήκαμε και αιφνιδιάσαμε, όταν συναντήσαμε νυχτιάτικα στο Λαύριο, τη βουλευτίνα της Ν.Δ. Γεωργία Μαρτίνου, το δήμαρχο Δημήτρη Λουκά, τον αντιδήμαρχο Γιάννη Συρίγο και τη Πίτσα Αργεντίνη να παρακολουθούν συνεργείο του δήμου σε εργασία ανάπλασης μιας παιδικής χαράς!

–          Τι κάνετε εδώ όλοι μαζί; Ρώτησα ξαφνιασμένη

–          Πως βρέθηκες εδώ Αγγελική; Απάντησαν με ερώτηση

–          Τυχαία. Ήρθα να πάρω Μακρονησιώτικο μέλι και μια και βρέθηκα στο Λαύριο έκανα μια βόλτα κι έπεσα πάνω σας, τους απάντησα. Καλά εσείς πότε ξεκουράζεστε;

–          Ποτέ! Απάντησε ο δήμαρχος. Απ’ τις πέντε το πρωί στο πόδι.

–          Παρά ταύτα δεν έχεις αδυνατήσει δήμαρχε!

Κάπως έτσι ξεκίνησε το πιο απροσδόκητο ρεπορτάζ. Λοιπόν η βουλευτίνα μας, η Γεωργία Μαρτίνου, με την αφοπλιστική διακριτικότητα βρισκόταν στη πόλη απ’ το πρωί και έκανε επαφές με σωματεία και συλλόγους της περιοχής συνοδευόμενη απ’ τη δραστήρια και πολυπράγμονα  Πίτσα Αργεντίνη, ενισχύοντας μ’ αυτό το μοναδικό τρόπο τον αγώνα της Ν. Δημοκρατίας στην κατάκτηση της πρωτιάς στις επικείμενες εκλογές.

Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που μας εκπλήσσει ευχάριστα η κ. Μαρτίνου καθώς είναι πάντα παρούσα σε διάφορες ουσιαστικές εκδηλώσεις (βλέπε αντιπεριφέρεια και Μαραθώνα με εκπροσώπους πρωτογενούς τομέα κ.α.), σε εκδηλώσεις που λάμπουν διά της απουσίας τους συναδέλφοι της από όλα τα κόμματα της Βουλής. Έτσι ξέρει να αγωνίζεται η Γεωργία Μαρτίνου. Πιστεύει και αγαπά την περιφέρεια που εκλέγεται και θέλει να έχει άμεση επαφή μαζί της κι αυτό την κάνει εξαιρετικά δημοφιλή κι αγαπητή στους πολίτες.

Μια ξεχασμένη κι εγκαταλελειμμένη στη φθορά του χρόνου παιδική χαρά, πλην όμως ιστορική καθώς έχουν παίξει σ’ αυτή γενιές και γενιές παιδιών του Λαυρίου, βρίσκεται στο πεζόδρομο στο κέντρο της πόλης. Η παιδική χαρά αυτή είχε γίνει έμμονη ιδέα στο Δημήτρη Λουκά που δε πρόλαβε να την αναπλάσει ως δήμαρχος Λαυρίου.

Σήμερα εκ νέου δήμαρχος της καλλικρατικής πλέον Λαυρεωτικής, τη βρήκε ακριβώς όπως την άφησε το 2010, οπότε αποφάσισε σε πρώτη ευκαιρία να την κάνει προσιτή και ασφαλή για τα παιδιά, που ακόμα και την ώρα που βρισκόμαστε εκεί γύρω στις 9,30 το βράδυ έπαιζαν στις κούνιες με τις μαμάδες τους.

Έτσι με χρήματα και αυτεπιστασία του δήμου η παιδική χαρά απέκτησε ένα σύγχρονο και ασφαλές πρόσωπο, με ειδικούς τάπητες να καλύπτουν το μπετό, με καινούργια όργανα, με καλόγουστα ξύλινα κάγκελα να τοποθετούνται ολόγυρα κλείνοντας την, ενώ συγχρόνως παραμένει ελεύθερη αφού ολόγυρα υπάρχουν μαγαζιά εστίασης με συνακόλουθη πολυκοσμία και γκαζόν να τοποθετείται στα χωμάτινα σημεία.

Το φυσικό γκαζόν ήταν κι ο λόγος που το συνεργείο εξακολουθούσε να δουλεύει τόσο αργά κι ακόμα αργότερα αφότου φύγαμε, καθώς έπρεπε να τοποθετηθεί οπωσδήποτε για να μη ξεραθούν τα ρολά που ήταν τυλιγμένο.

Αδιάψευστος μάρτυρας των γραφομένων η φωτογραφία με μικρή ευκρίνεια αφού τραβήχτηκε από απόσταση με το κινητό, καθώς δεν είμαστε προετοιμασμένοι για κάτι ανάλογο, όπου εικονίζονται η Γεωργία Μαρτίνου, ο Δημήτρης Λουκάς, ο Γιάννης Συρίγος κι η Ασπασία Αργεντίνη, ενώ διακρίνεται στα πόδια τους το καροτσάκι και τα χώματα των υπό εξέλιξη εργασιών.   

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα