28.5 C
Athens
Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΔ. ΦΑΦΟΥΤΗΣ: ΔΗΛΩΝΩ ΠΑΡΩΝ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ Ν’ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ...

Δ. ΦΑΦΟΥΤΗΣ: ΔΗΛΩΝΩ ΠΑΡΩΝ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ Ν’ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ & ΤΟΥΣ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ

Σε μια εντυπωσιακή σε μέγεθος και παλμό συγκέντρωση, ο Δαμιανός Φαφούτης επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Δημιουργίας», ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ως Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου. Παρά τη συνεχή βροχόπτωση και τη σχετικά χαμηλή θερμοκρασία Ραφηνιώτες και Πικερμιώτες τίμησαν τον Δαμιανό και υποστήριξαν με θερμά χειροκροτήματα την υποψηφιότητά του, γεμίζοντας ασφυκτικά την αίθουσα συνεδρίων κεντρικού ξενοδοχείου της Ραφήνας.

Ένα νέο παλληκάρι ο Χρήστος Στέφος, μαθητής Β΄ Λυκείου Πικερμίου, προλόγισε τον υποψήφιο δήμαρχο και συντόνισε το πάνελ. Με έκδηλο τρακ ο νεαρός Χρήστος τόνισε ότι προτεραιότητα του υποψηφίου Δημάρχου Δαμιανού Φαφούτη αποτελεί η νεολαία κι ως εκ τούτου η επιλογή του να προλογίσει την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του.

Συνέχισε δε καλώντας ως πρώτο ομιλητή τον Ραφηνιώτη εκπαιδευτικό, Γιώργο Αλεξόπουλο,  εστιάζοντας στα μαθητικά χρόνια του υποψηφίου Δημάρχου. Ο κος Αλεξόπουλος καθηγητής του Δαμιανού στο Λύκειο Ραφήνας, φανερά περήφανος ότι ευτύχησε να δει μαθητές του ν’ ασχολούνται με τα κοινά είπε μεταξύ άλλων: «Ωστόσο είναι η πρώτη φορά που μαθητής μου φτάνει στο σημείο να διεκδικεί το δήμο μας. Χαίρομαι ότι είναι ο Δαμιανός για τον οποίο ποτέ δεν αμφέβαλλα ότι είναι ένας ικανός και τίμιος άνθρωπος. Θέλω να του ευχηθώ καλή επιτυχία, επειδή ο τόπος μας χρειάζεται ένα νέο άνθρωπο με θέληση να προχωρήσει μπροστά το δήμο και δυναμισμό για να το κάνει πράξη».

Την άλλη πτυχή της προσωπικότητας Φαφούτη σε διοικητικό κι επιχειρησιακό επίπεδο, παρουσίασε ο Διοικητής του Αγίου Σάββα Γιώργος Δενδραμής: «Γνώρισα τον Δαμιανό στον επαγγελματικό τομέα και με τη ψυχρή ματιά ενός τρίτου προσώπου μπορώ να είμαι πιο αντικειμενικός απ’ ότι όλοι όσοι τον γνωρίζουν από παιδί. Πρόκειται λοιπόν για έναν ουμανιστή (ανθρωπιστή) με όραμα. Έναν άνθρωπο που ξέρει τι να πει, πώς να το πει και πότε να πάρει τις δέουσες αποφάσεις και το ‘χει αποδείξει στο δύσκολο χώρο της υγείας που υπηρετεί, όπου οι γρήγορες αποφάσεις είναι ζητούμενο για την ορθή λύση προβλημάτων.

Ένας άνθρωπος που γνωρίζει στο 2ρόλεπτο πως ν’ αντιδράσει σε επείγουσες καταστάσεις. Μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού του βρίσκεται ο τόπος του. Αυτό και μόνο αποτελεί εγγύηση ότι θα πετύχει με ότι κι αν καταπιαστεί. Το όραμά του για το τόπο του, πηγάζει από μέσα του κι αναβλύζει σαν πεντακάθαρο αρτεσιανό νερό.

“Δαμιανέ αξίζει να διεκδικήσεις αυτό που θέλεις”, του είπα όταν μου ανέφερε τα σχέδιά του για το δήμο του. Είμαι βέβαιος ότι θα πετύχει. Θα δώσει τον εαυτό του να πάει ο τόπος του μπροστά. Αν θέλετε να εκπροσωπεί το δήμο σας ένας δυναμικός άνθρωπος που ξέρει καλά τα διοικητικά, αυτός είναι ο Δαμιανός. Θεωρώ μεγάλη μου τιμή ότι τον προλογίζω».

Δαμιανός Φαφούτης υποψήφιος Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου

«Ειλικρινά δεν περίμενα ότι μ’ αυτό τον βροχερό καιρό, τόσο πολλοί να είστε σήμερα εδώ» είπε ο Δαμιανός Φαφούτης μιλώντας στους συμπολίτες του που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα και συνέχισε:

«Εισπράττω την αγάπη σας και σας ευχαριστώ» είπε με σπασμένη απ’ τη συγκίνηση φωνή, «είναι σημαντική μέρα για μένα η σημερινή, κατά την οποία κάνω το μεγάλο βήμα προς την διεκδίκηση του δήμου μας κι αυτό οφείλεται στη δεμένη ομάδα που έχουμε», αναφερόμενος στον Θανάση Αδαμόπουλο και τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του, που του παραχώρησαν το δικαίωμα να βρίσκεται στη θέση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας. Αλλά και στους συναδέλφους του άλλων παρατάξεων, τον επικεφαλής της ελάσσονος Γιώργο Χριστόπουλο και το δημ. σύμβουλο του Γιώργο Γιάννακα, τους ανεξάρτητους Αμαλία Τόκα, Μπάμπη Ζαφειρόπουλο και Ανδρέα Βασιλόπουλο, που υποστηρίζουν σύσσωμοι αποφάσεις της μειοψηφίας ενάντια στην αυθαιρεσία και τον αυταρχισμό της δημοτικής αρχής.

Όσον αφορά τη σημασία του λογότυπου ανέφερε ότι στο κέντρο βρίσκονται οι δημότες, που παρά τις αντιξοότητες διατηρούν την αισιοδοξία τους, «σ’ αυτούς αξίζει ένα καλύτερο μέλλον κι αυτό εγγυόμαστε» τόνισε και συνέχισε:

«Δεν ξυπνάς ένα πρωί και λες “πάω για Δήμαρχος” αυτό γίνεται μετά από ώριμη σκέψη. Ο δήμος μας βρίσκεται σε παρακμή, επειδή κάποιοι βρέθηκαν στην καρέκλα μετά από αήθη συμφωνία με ιδιοτελείς σκοπούς και με το σπόρο του διχασμού μεταξύ Ραφηνιωτών και Πικερμιωτών», ενώ με στεντόρεια φωνή αγανακτισμένος ο Δαμιανός δήλωσε: «Ραφήνα και Πικέρμι είμαστε ένα. Όποιος διχάζει υποσκάπτει το μέλλον αυτού του δήμου!».

Κατακεραυνώνοντας την δημοτική αρχή τόνισε ότι υπάρχει μηδενική παραγωγή έργου, εκτός από αλισβερίσι μεταξύ ημετέρων. «Χάσαμε, είπε, την ταυτότητά μας ως πόλη χωρίς κανένα σχεδιασμό, καμιά δημόσια λογοδοσία όπως ο νόμος ορίζει, χωρίς κανένα απολογισμό ως προς τη διαχείριση των δημοτικών χρημάτων (ερανικός λογαριασμός λόγω φωτιάς). Με συμβούλια που γίνονται βραδινές ώρες και την περίοδο της τραγωδίας στο γραφείο του δημάρχου στοιβαζόμασταν σ’ ένα τραπέζι 25+ σύμβουλοι σε κλειστές ουσιαστικά συνεδριάσεις. Όλα αυτά θ’ αλλάξουν όταν αναλάβουμε την τύχη του δήμου μας. Υποσχόμαστε ανοιχτά συμβούλια νωρίς το απόγευμα και με διαδικτυακή μετάδοση των συνεδριάσεων, ώστε όλοι ο δημότες να είναι ενήμεροι για όσα συμβαίνουν».

Επίσης τόνισε την ανάγκη συμμαχιών σε σταθερή και διάφανη βάση ακόμα και πριν τις εκλογές ώστε να εξασφαλιστεί η κυβερνησιμότητα με δεδομένη την απλή αναλογική. Ακόμα αναφέρθηκε σε πλείστα όσα ζητήματα-προβλήματα όπως: την αναγκαία συνεννόηση με τον ΟΛΡ (οδικά έργα υποδομής, δρομολόγια πλοίων κ.α.), επιχειρηματικότητα, θωράκιση πολιτικής προστασίας, προστασία του περιβάλλοντος, αποχετευτικό, βιώσιμη ανάπτυξη, αξιοποίηση παλαιοντολογικών και αρχαιολογικών ευρημάτων ώστε επιτέλους ο δήμος να γίνει κέντρο αναφοράς σε τουριστικό επίπεδο, αθλητικό κέντρο κλπ.

Ιδιαίτερα για το λιμάνι δήλωσε ότι δεν είναι κατάρα για την πόλη, αλλ’ αντιθέτως ευλογία, αρκεί να υπάρξει γόνιμη κι εποικοδομητική συνεργασία σε πολλούς τομείς. Όσο για το ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι όπου οι εργασίες φαίνεται να μην προχωρούν όπως έχουν προγραμματιστεί, δήλωσε ότι θα το στηρίξει αν εξασφαλιστεί 3βάθμιος καθαρισμός.

Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στους νέους τονίζοντας: «Οι νέοι βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας. Σκέψη μας είναι οι θεματικές ομάδες ώστε οι νέοι μας να γίνουν ενεργοί δημότες. Ν’ αξιοποιηθεί το έμψυχο δυναμικό τους ώστε ν’ αποκτήσουν κοινωνική συνείδηση σ’ όλους τους οικισμούς του ενιαίου μας δήμου.

Προγραμματικές δηλώσεις

Όπως τόνισε ο κος Φαφούτης, θα δώσει τέλος στις απ’ ευθείας αναθέσεις, ώστε οι πολίτες να ξέρουν που πάει το κάθε ευρώ του δημοτικού κορβανά. «Θέλω συμμέτοχους τους πολίτες σε κάθε ενέργεια του δήμου μας». Για να προσθέσει στη συνέχεια ότι το προεκλογικό πρόγραμμα της παράταξής του θα καταρτιστεί ανά οικισμό, ώστε να συμπεριλάβει τις τοπικές ανάγκες.

Και κατέληξε καταχειροκροτούμενος: «Το “θέλω” μου είναι ένας δήμος για τους πολίτες κι όχι για τους εργολάβους και τους ημετέρους, με κυρίαρχα στοιχεία τον σεβασμό στους πολίτες και τις ανάγκες τους, τη συμμετοχή όλων προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και τη βιώσιμη ανάπτυξη του δήμου μας. Σας θέλω όλους δίπλα μου!».        

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα