20.4 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΥΠΟΛΗΣ ΕΚΤΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΛΟΓΩ…ΚΛΕΙΣΤΗΣ ΑΡΕΤΟΥΣΑΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΥΠΟΛΗΣ ΕΚΤΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΛΟΓΩ…ΚΛΕΙΣΤΗΣ ΑΡΕΤΟΥΣΑΣ

Με αρκετό χιούμορ για να καλύψουν τη δυσαρέσκειά τους για το αιφνίδιο κλείσιμο του αναψυκτηρίου ΑΡΕΤΟΥΣΑ στην Καλλιτεχνούπολη που τους υποχρέωσε να ‘’ξενιτευτούν’’ για την κοπή της πίτας τους, αλλά και αιχμές για τον τρόπο που η εταιρεία του Ανδρέα Βασιλόπουλου ακύρωσε την ενοικίαση  του αναψυκτηρίου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της (καθυστερημένης) κοπής πίτας, με την παράλληλη βράβευση των νέων φοιτητών της περιοχής, απ’ τους τρεις τοπικούς συλλόγους Ο.Σ.Κ.Ε. (οικοδομικό συνεταιρισμό), Π.Ε.Σ.Κ. (πολιτιστικό) και Α.Ο.Κ. (αθλητικό), σήμερα Κυριακή 15 Φεβρουαρίου.

Ήταν η πρώτη φορά που οι κάτοικοι του βόρειου οικισμού της Ραφήνας, Καλλιτεχνούπολη, επισκέφτηκαν το κέντρο της πόλης, όπου το παλιό προσφυγικό σχολείο μετατράπηκε σε δημοτική βιβλιοθήκη επί δημαρχίας Χριστόπουλου.

Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη γι’ αυτούς, αφού για πρώτη επίσης φορά εκπροσωπούνται στο δημοτικό συμβούλιο του καλλικρατικού δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, με τον αντιδήμαρχο Παναγιώτη Καλφαντή, τον τοπικό σύμβουλο Ραφήνας Πλάτωνα Θωμά και τον πρόεδρο του ΔΟΠΑΠ Ρ-Π Γιώργο Δουβίτσα, κάτι που τονίστηκε και στην ομιλία του δημάρχου, που συντελεί στη σύσφιξη των σχέσεων των πολιτών και στην ουσιαστική ενοποίηση των δημοτικών ενοτήτων του δήμου.

Την πίτα ευλόγησε ο παπά-Δημήτρης με ψάλτη το μέλος του ΠΕΣΚ κ. Παπαγιάννη, τη σταύρωσε και άφησε να την τεμαχίσουν οι τρεις πρόεδροι των συλλόγων. Ακολούθησαν οι καθιερωμένες ομιλίες όπου η κ. Γιαννακαρίου μεταξύ άλλων τόνισε τα έργα που έχουν δρομολογηθεί απ’ το δήμο με επίκεντρο την Καλλιτεχνούπολη όπως: η ολοκλήρωση της σύνδεσης της ύδρευσης της περιοχής με τον αγωγό της ΕΥΔΑΠ, η κατά νόμο πιστοποίηση της παιδικής χαράς του Ο.Τ. 107, η εκ νέου δρομολόγηση  κι ολοκλήρωση του ηλεκτροφωτισμού της κεντρικής λεωφόρου Νταού Πεντέλης μέχρι την είσοδο του οικισμού (προ ετών κλάπηκε ο χαλκός των καλωδίων απ’ τους γνωστούς-αγνώστους δράστες) και ένα ουσιαστικό έργο όπως η αλλαγή χρήσης του εμπορικού κέντρου στο Ο.Τ. 107 και η μετατροπή του σε χώρο όπου μπορεί να κατασκευαστεί ένας βιοκλιματικός βρεφονηπιακός σταθμός κι ένα δημοτικό.

Στο σημείο υπήρξε παρέμβαση του δημάρχου όταν έλαβε το λόγο, που διευκρίνισε ότι στο χώρο θα γίνει  κάποια σχολική μονάδα σύμφωνα με τις ανάγκες που υπάρχουν, άρα ας μην  προσδιορίζεται ακόμα η φύση της.

Η πρόεδρος του Π.Ε.Σ.Κ. κ. Σαρηκώστα επισήμανε τη σημασία της φυγής των οικιστών προς τα έξω, σημειώνοντας την επιτυχία του Χριστουγεννιάτικου bazaar και της καλλιτεχνικής εκδήλωσης που έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Ραφήνας και απέφερε σημαντικά έσοδα που διατέθηκαν στα συσσίτια των ενοριών Ραφήνας και Διασταύρωσης και στα ειδικά σχολεία του Κ.Υ. Ραφήνας στο Νταού.

Η έκπληξη που δεν περίμενε η κ. Σαρηκώστα ήταν τα χρόνια πολλά για τα γενέθλιά της που δέχτηκε απ’ το δήμαρχο κ. Πιστικίδη και η όμορφη ανθοδέσμη απ΄τα μέλη του συλλόγου που της παρέδωσε ο κ. Παπαγιάννης και το τραγουδάκι των γενεθλίων που της τραγούδησε το ακροατήριο. 

Ενώ ο πρόεδρος του ΑΟΚ και του ΔΟΠΑΠ Ρ-Π κ. Δουβίτσας ανέφερε τη μεγάλη συνεισφορά του εφοπλιστή κ. Μαρτίνου στην αποκατάσταση ενός γηπέδου ποδοσφαίρου, ενός κλειστού γυμναστηρίου και μιας κτιριακής εγκατάστασης προορισμένης για μουσείο τοπικής ιστορίας, στην επικράτεια του Κ.Υ. Ραφήνας, που θα βοηθήσει κατά πολύ την αθλητική και πολιτιστική κοινότητα.

Στο σημείο αυτό ο δήμαρχος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην επίσης σημαντική προσφορά και βοήθεια του υποδιοικητή της 1ης  ΥΠΕ κ. Σωτήρη Ζώτου, που παραχώρησε τους προαναφερόμενους χώρους στο δήμο, ώστε να δημιουργηθεί εκεί  ένα πολιτιστικό-αθλητικό κέντρο, παράλληλα με τον υγειονομικό χαρακτήρα, λόγω του υπερσύγχρονου Κ.Υ. που έγινε με τη γενναιόδωρο προσφορά του κ. Μαρτίνου, που θα ζήλευαν ακόμα και ιδιωτικά νοσοκομεία.

Επανερχόμενοι στον κ. Δουβίτσα να αναφέρουμε την ιστορική αναδρομή στα όσα συνέβησαν με την εταιρεία του κ. Ανδρέα Βασιλόπουλου, ο οποίος πρότεινε στον ΔΟΠΑΠ να κλείσουν τα ενοίκια μέχρι τη λήξη του συμβολαίου για την απόσβεση των επενδύσεων που έκανε στην ΑΡΕΤΟΥΣΑ, αξίας 30 χιλιάδων ευρώ, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό από το διοικητικό συμβούλιο.

Κατόπιν τούτου ο κ. Βασιλόπουλος εντελώς ξαφνικά, από τη μια μέρα στην άλλη και μια μόλις μέρα πριν τελειώσει ο χρόνος πληρωμής των επόμενων έξι μηνών, κατήγγειλε τη σύμβαση και αποχώρησε.  Μόνη ευχή τώρα να βρεθεί ένας πλειοδότης γνώστης της δουλειάς, με μεράκι, να αξιοποιήσει το υπέροχο πόστο της ΑΡΕΤΟΥΣΑΣ, «μαγαζί “γωνία” σε εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον» όπως γράφει στο αναρτημένο άρθρο του ο τοπικός σύμβουλος Πλάτων Θωμάς, ώστε οι κάτοικοι της περιοχής και όχι μόνο να αποκτήσουν ξανά το αγαπημένο τους στέκι.

Ακολούθησε η βράβευση των εισακτέων σε ΕΙΚ και ΑΕΙ. Το φλουρί της πίτας έπεσε στον κάτοικο της περιοχής κ. Γιώργο Βογιάνου, που πήρε και το δωράκι που το συνόδευε.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα