21.2 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΥΒΑΡΑ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΟΥΡΜΠΑΝΙ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΥΒΑΡΑ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΟΥΡΜΠΑΝΙ

Η Τοπική Κοινότητα Κουβαρά γιόρτασε τον πολιούχο και προστάτη της Άγιο Δημήτριο με κάθε επισημότητα. Πιστοί από όλο τον Δήμο Σαρωνικού συμμετείχαν στη θεία λειτουργία σήμερα Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015.

Μετά το πέρας του Πανηγυρικού Όρθρου ακολούθησε Ιερή Λιτάνευση της εικόνας στα γραφικά δρομάκια του Κουβαρά. Η εικόνα του Αγίου Δημητρίου με  τη συνοδεία των πιστών, βγήκε από τον ιερό ναό και περιφέρθηκε στους δρόμους της κωμόπολης, διαχέοντας τη χάρη του αγίου και προστάτη του Κουβαρά. Την πομπή συνόδευε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Σαρωνικού, παιανίζοντας ύμνους, προσδίδοντας ιδιαίτερο τόνο στη γιορτή.

Σύμφωνα με το έθιμο, το τέλος της θρησκευτικής τελετής, ακολούθησε το παραδοσιακό κουρμπάνι. Πρόκειται για παραδοσιακό πιάτο, το οποίο συνοδεύει τις μεγάλες γιορτές της περιοχής. Στιφάδο, το οποίο προετοιμάζεται από την προηγούμενη νύχτα, με κρέας προβάτου ή μοσχαριού. Οι μάγειρες βάζοντας όλη την τέχνη και τη μαεστρία τους προσφέρουν στους πιστούς το έδεσμα της γιορτής, ανταλλάσοντας ευχές για μακροημέρευση και αποδίδοντας τιμές στη μνήμη του Αγίου Δημητρίου.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Γιώργος Σωφρόνης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Κουβαρά κ. Γιάννης Κίτσος, ο  Αντιδήμαρχος κ. Σταμάτης Γκίνης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, Τοπικοί Σύμβουλοι, κάτοικοι και επισκέπτες.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα