21.8 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΑΓΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ Κ.Υ. ΡΑΦΗΝΑΣ

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΑΓΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ Κ.Υ. ΡΑΦΗΝΑΣ

Παραμονή του Αγίου Αλεξάνδρου σήμερα κι ο πατήρ Νικόλαος πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Ναού Αναλήψεως Διασταύρωσης Ραφήνας, τέλεσε τον εσπερινό στη γραφική εκκλησία του Κ.Υ. Ραφήνας αφιερωμένη στον Άγιο Αλέξανδρο. Να σημειωθεί ότι εν λόγω ναός είναι αφιερωμένος επίσης και στον Άγιο Γεώργιο.

Να θυμίσουμε ότι στην εκκλησία που ανήκει στην ενορία της Αναλήψεως, γίνονται κατά διαστήματα λειτουργίες, τόσο στις εορτές των Αγίων που είναι αφιερωμένη, όσο και σε ιδιαίτερες περιπτώσεις όπως της Αγίας Αναστασίας, αγιασμός και ευχέλαιο την 1η Ιουνίου και αγρυπνία προς τιμή της Παναγίας των Βλαχερνών το βράδυ της 1ης προς 2α Ιουλίου. 

Στον εσπερινό παραβρέθηκαν η υπεύθυνη επιστημονικού προσωπικού του Κ.Υ., εφημερεύοντες του κέντρου και αρκετοί περίοικοι. Μετά τον εσπερινό έγινε αρτοκλασία και διαβάστηκε φανουρόπιτα.

Αύριο το πρωί στις 7,30 θα ψαλεί η Θεία λειτουργία και θα ακολουθήσει μνημόσυνο για τους συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους με φριχτό τρόπο κατά τη διάρκεια του πύρινου ολοκαυτώματος της αποφράδας ημέρας της 23ης Ιουλίου. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα