24.6 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΗ ΑΝΟΙΞΗ ΕΦΘΑΣΕ ΜΕ ΤΑ ΦΥΤΙΚΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Η ΑΝΟΙΞΗ ΕΦΘΑΣΕ ΜΕ ΤΑ ΦΥΤΙΚΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Η άνοιξη μας έφτασε και δυστυχώς άρχισε πριν μερικές μέρες το φαινόμενο να πλημυρίζουν οι άκρες των δρόμων από κλαδιά φρεσκοκομμένα και άλλα ογκώδη αντικείμενα. Συμπολίτες, αυτή τη φορά δεν φταίει Δήμος για την κατάντια μας. Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος και τα συνεργεία του είναι συνέχεια στους δρόμους, αλλά δεν μας προλαβαίνουν, οπότε να μην λέμε στην προκειμένη περίπτωση που είναι ο Δήμος αλλά να τα βάζουμε με τους εαυτούς μας και τους φίλους μας.

Τρεις λόγοι που πρέπει να σταματήσουμε αυτή την ολέθρια συνήθεια του δεν βαριέσαι αδελφέ, εγώ θα σώσω τον κόσμο;

Πρώτα αισθητικά δεν νομίζουμε  να σας ικανοποιεί το θέαμα των βουνών από κλαδιά και στρώματα, ανάκατα όλα μαζί με σπασμένα ντουλάπια, καρέκλες και ότι άλλο βάζει ο νους σας (αυτό το ανακάτεμα έχει και αντίκτυπο στα οικονομικά του Δήμου, που σε τελική ανάλυση εμείς την πληρώνουμε. Ανάλυση αυτών των συνεπειών θα γίνει σε άλλη επιστολή για το πως πρέπει να διαχειριζόμαστε τα απορρίμματα γενικά, σύμμεικτα και μη). Όλοι έχουμε ακούσει σχόλια γι αυτό, από φίλους επισκέπτες.

Οι δρόμοι στενεύουν και δυσκολεύουν την οδήγηση ειδικά την νύκτα ΜΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΏΝ ΑΤΥΧΗΜΆΤΩΝ..Και το κυριότερο όλων υπάρχει σοβαρός κίνδυνος μεγάλης φωτιάς. Το ότι μέχρι τώρα μέσα στον αστικό ιστό του Δήμου είχαμε μικρές, που τις πρόλαβε η πάντα έτοιμη πυροσβεστική μας υπηρεσία δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει μεγάλη και τότε ανεξάρτητα των όποιων ευθυνών θα υπάρξουν κίνδυνοι ζωών και περιουσιών, μήπως να αρχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τα όργανα του Δήμου σαν υπεύθυνοι πολίτες.

Αυτά ως προς τους Δημότες να δούμε τώρα τι γίνεται και τι πρέπει να γίνει με τις υπηρεσίες του Δήμου. Κύριε Αντιδήμαρχε επί της καθαριότητος δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει το ενδιαφέρον σας για τον τομέα που έχετε αναλάβει, αλλά όπως  λέει η διαφήμιση δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Έχουμε και στο παρελθόν ενημερώσει – προτείνει τρόπους οργάνωσης της συγκομιδής -κοπής των κλαδιών και τον μεγάλων αντικειμένων .

Πρώτα  καθορίζουμε σημεία συλλογής ξεχωριστά για κλαδιά και ξεχωριστά για ογκώδη αντικείμενα πέραν των γενικών σκουπιδιών ανά γειτονιά, και όχι κοντά το ένα με το άλλο, ούτε κοντά στα κανονικά σκουπίδια(σακούλες νάιλον κλπ). Σηματοδοτούμε  με μεγάλες ταμπέλες το κάθε μέρος, ορίζουμε μέρες συγκομιδής και βέβαια ενημερώνουμε τους κατοίκους για τις υποχρεώσεις τους. Εν ανάγκη και σε κραυγαλέες περιπτώσεις αδιαφορίας, ενεργοποιήστε την Δημοτική αστυνομία να κόψει μια δύο φορές κανένα πρόστιμο και θα δείτε ότι θα υπάρξει μεγάλη βελτίωση.

Με  ακόμα καλύτερη οργάνωση να μπορεί ο δημότης να παραδίδει καθαρά κλαδέματα  χωρίς χρέωση και να θρυμματίζονται επί τόπου με τον θρυμματιστή  του Δήμου. Η χρέωση που ζητά ο Δήμος έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα έτσι πολλοί Δημότες αφήνουν τα κλαδιά τους δίπλα στους κάδους απορριμμάτων με αποτέλεσμα να φεύγουν σαν σύμμικτα στην Φυλή με μεγάλη χρηματική απώλεια για των Δήμο, δηλαδή για την τσέπη μας.

Ο Μαραθώνας έχει τεράστια παραγωγή κλαδιών. Κάθε χρόνο όμως στέλνουμε στη Φυλή μόνο 64 τόνους σαν καθαρά κλαδιά και 8.000 τόνους κλαδιών σαν σύμμεικτα.

Αυτό σημαίνει έξοδα για το ταμείο του Δήμου. Πληρώνουμε 50€ τον τόνο στη Φυλή.

Δηλαδή 8.000 x 50 =400.000 €  δίνουμε το χρόνο για σκουπίδια, συν τα καύσιμα, συν την φθορά των οχημάτων, συν χαμένες εργατοώρες προσωπικού.

 Ο Δήμος διαθέτει 2 θρυμματιστές εν υπνώσει αν δεν κάνουμε λάθος.

Πρόταση  μας: ενεργοποιήστε τα υπάρχοντα μηχανήματα , προμηθευτείτε  νέα μηχανήματα(πριν περίπου 6 μήνες το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την προμήθεια μηχανημάτων με την μέθοδο Leasing  έκτοτε καμία ενέργεια) αναζητήστε στην Περιφέρεια διαθέσιμα ανάλογα μηχανήματα.

Το δεν υπάρχουν χρήματα δεν ισχύει, υπολογίστε τα χρήματα που θα εξοικονομούνται από τα δρομολόγια της Φυλής και θα δείτε ότι θα έχουμε και περίσσευμα.

Μια παρατήρηση ακόμα καλόν θα είναι σε τακτά χρονικά διαστήματα να καθαρίζονται οι κάδοι για λόγους υγιεινής αλλά και αισθητικής.

Ο Δήμος του Υμηττού  (καθαρά αστικός Δήμος) αλλά και άλλοι Δήμοι της Αττικής έχουν ήδη ενεργοποιηθεί και μοιράζουν έτοιμο κομπόστ στους Δημότες . Μήπως να δημιουργήσουμε υποδομές  για κομπόστ και στον δικό μας Δήμο; Δεν νομίζω ότι θα έχουν αντίρρηση οι αγρότες της περιοχής μας. Ακόμα και υλικό για τις γλάστρες μας μπορούμε να έχουμε.

Αγαπητοί συνδημότες με λίγη καλή θέληση και με την συνεργασία των υπηρεσιών του Δήμου θα μπορέσουμε να έχουμε το Δήμο μας καθαρό και ασφαλή.

Κύριε Αντιδήμαρχε θα μπορούσατε να γράψετε ιστορία ειδικά αυτή την περίοδο που πολύ λίγα πράγματα γίνονται στον Δήμο μας .Τολμήστε , οργανωθείτε και εμείς  η ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ θα σταθούμε δίπλα σας για όποια βοήθεια χρειαστείτε.

Μέχρι τότε…

 

ΥΓ. Η συμμετοχή των Δημοτών στα Δημοτικά συμβούλια είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ αλλά και ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ . Με δεδομένο ότι γίνεται περίπου μια φορά το μήνα και διαρκεί περίπου δυο με τρεις ώρες, πάρτε ένα ποτήρι καφέ ή αναψυκτικό, πάρτε και ένα φίλο σας και παρακολουθήστε τα δρώμενα στο Δ.Σ. Ετσι οι αιρετοί μας θα αναγκαστούν να κρατούν το επίπεδο του συμβουλίου στο επίπεδο που αξίζει στο Δήμο μας και επί πλέον να παράγουν έργο που αν μη τι άλλο θα βελτιώνει την καθημερινότητα μας.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα