19.8 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΩΝ ΙΩΑΝΝΗΣ & ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΩΝ ΙΩΑΝΝΗΣ & ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Ένα ευτυχισμένο ανδρόγυνο, ένα ερωτευμένο ζευγάρι, ο Νικηφόρος και η Τούλα (Μουρσελά), βάπτισαν σήμερα το μεσημέρι στον Ι. Ν. Αναλήψεως του Κυρίου Διασταύρωσης Ραφήνας, το καρπό της αγάπης τους, τα δίδυμα αγοράκια τους, που αποδείχτηκαν εξαιρετικά κοινωνικά αφού έκλαψαν μόνο για λίγο όταν μπήκαν στη κολυμπήθρα.

Και τα ονόματα που τους έδωσαν οι ανάδοχοι;

Οι νονοί Θοδωρής & Άρτεμις έδωσαν στο πρωτότοκο το όνομα του παππού απ’ τον πατέρα, Ιωάννης. Η νονά Ζωή του δευτερότοκου, που ήρθε στο κόσμο λίγα λεπτά μετά τον αδελφό του, το όνομα του παππού απ’ τη μητέρα, Κωνσταντίνος. Ο πρωτοπρεσβύτερος πατήρ Νικόλαος τέλεσε τα μυστήρια της βάπτισης και του χρίσματος των δύο νέων μελών της εκκλησίας μας.

Γαλάζια αστεράκια οι μπομπονιέρες που μπορούν να κρεμαστούν στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο, ενώ για τα παιδάκια ως δωράκι-μπομπονιέρα ωραιότατα παραμύθια. Εύγεστα παστελάκια και καραμελωμένοι ξηροί καρποί γλύκαναν, ενώ ζεστή σοκολάτα ζέστανε όσους παρακολούθησαν τα μυστήρια. Αντί δώρων, προσφορές των καλεσμένων στους Γιατρούς του Κόσμου, ήταν η επιθυμία των γονέων για τη μέρα που τα δύο λαμπερά αστεράκια της ζωής τους εισήλθαν στη χριστιανική αδελφότητα.

Νικηφόρε και Τουλίτσα να σας ζήσουν. Πάντα άξιοι νονοί να τους καμαρώσετε καλούς χριστιανούς. Όσο για τις γιαγιάδες και τους παππούδες, που πήραν και τα ονόματα, να τους καμαρώσετε χρήσιμους πολίτες που θα σας κάνουν περήφανους φέροντας το όνομά σας.

Στη φωτογραφία του τίτλου: Ο μπαμπάς Νικηφόρος (αριστερά). Η νονά Άρτεμις κρατά το νεοφώτιστο Ιωάννη με το νονό Θοδωρή δίπλα. Η νονά Ζωή κρατά στοργικά το νεοφώτιστο Κωνσταντίνο, ο οποίος αρκετά ταλαιπωρημένος έχει παραδοθεί στην αγκαλιά του Μορφέα. Δίπλα λαμπερή και απαστράπτουσα από ευτυχία η, αγαπημένη μας, μαμά-Τουλίτσα.   

   

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα