24.8 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΜΕ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΣΤΟΝ ΚΡΟΤΑΦΟ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Ρ-Π & Σ-Α ΓΙΑ ΕΕΛ...

ΜΕ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΣΤΟΝ ΚΡΟΤΑΦΟ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Ρ-Π & Σ-Α ΓΙΑ ΕΕΛ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΧΩΡΑΦΙ

Δύο μόλις χρόνια μετά από την καθοριστική και μοιραία όπως αποδεικνύεται σήμερα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σπάτων-Αρτέμιδας στις 30 Σεπτεμβρίου 2013 όπου η πλειοψηφία των τότε δημοτικών συμβούλων, πολλοί εκ των οποίων βρίσκονται πλέον στη διοίκηση του δήμου μεταξύ τους ο σημερινός δήμαρχος Δημήτρης Μάρκου, καταψήφισε το αίτημα της τότε δημοτικής αρχής Χρήστου Μάρκου να δοθεί εξουσιοδότηση στο δήμαρχο να συνυπογράψει το σύμφωνο συνεργασίας για την επίλυση του αποχετευτικού ζητήματος με ήδη κατατεθειμένες τις υπογραφές  Σταύρου Καλαφάτη υπουργού περιβάλλοντος, Γιάννη Σγουρού  Περιφερειάρχη Αττικής και Αντώνη Βαρθολομαίου προέδρου & Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ, επαναλαμβάνεται η γνωστή ιστορία για το θρυλικό πλέον ΕΕΛ στο Πλατύ Χωράφι, με τη μόνη διαφορά ότι σήμερα οι πολίτες αντιμετωπίζουν μια ακόμα καταδικαστική απόφαση του ευρωδικαστηρίου που αυξάνει στη νιοστή τα πρόστιμα.

Επειδή  κατηγορηθήκαμε ότι γράφουμε πράγματα χωρίς συνοδευτικά έγγραφα, άσχετα ότι όσοι έχουν τυπολατρία εγγράφων παρουσιάζουν κατ’ επιλογή παρωχημένες μόνο αποφάσεις, υπενθυμίζουμε μέσω του συνοδευτικού εγγράφου με τη μορφή PDF (κατεβάστε το αρχείο στα δεξιά) σήμερα τη θρυλική αλλά καθοριστική και μοιραία για τους πολίτες συνεδρίαση του Δ.Σ. Σπάτων-Αρτέμιδας, όπου αναφέρονται ευκρινώς οι προϋποθέσεις που θα διέπουν το ΕΕΛ στο Πλατύ Χωράφι υπογεγραμμένες απ’ τους τότε κρατούντες τα ηνία της δημόσιας διοίκησης.

Εάν τότε ο δήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδας Χ. Μάρκου είχε εξουσιοδοτηθεί να υπογράψει τη συνεργασία, σήμερα δεν θα υπήρχαν, ούτε η επιβολή επιπλέον δυσβάσταχτων προστίμων, ούτε ο κίνδυνος απένταξης του έργου, ούτε η κυβερνητική πίεση λόγω προαπαιτουμένων κι ο σημερινός δήμαρχος Σ-Α Δημήτρης Μάρκου δεν θα υφίστατο ασφυκτική πίεση απ’ τη κεντρική διοίκηση, πολύ δε περισσότερο με τη πιθανότητα να κατηγορηθεί απ’ τους συμπολίτες του αν και εφ’ όσον ακολουθήσουν δυσάρεστες καταστάσεις αν τελικά το έργο απενταχθεί απ’ το ΕΣΠΑ.

Πάντως η δημοτική αρχή της Ραφήνας-Πικερμίου ήδη αναλαμβάνει τις ευθύνες που της αναλογούν, αφού όρισε ήδη Δ.Σ. για τη   Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015 στις 8 το βράδυ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος για να συζητηθεί και ληφθεί απόφαση στο μοναδικό  θέμα ημερησίας διάταξης σχετικά με τη λήψη απόφασης περί αποδοχής πρότασης χωροθέτησης Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων για το Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, καθώς όπως έχουμε ξαναγράψει ο δήμος Ρ-Π έχει έτοιμη μελέτη για ατομικό βιολογικό καθαρισμό, αφήνοντας ουσιαστικά μόνο με το πρόβλημα τον όμορο δήμο Σπάτων-Αρτέμιδας.  

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα