16.6 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΝΤΑΟΥ (Κ.Υ. ΡΑΦΗΝΑΣ)

ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΝΤΑΟΥ (Κ.Υ. ΡΑΦΗΝΑΣ)

Ευχάριστη έκπληξη και μεγάλη ικανοποίηση για το προσωπικό του Κ.Υ. Ραφήνας που επιμελήθηκε τον εκκλησιασμό του ναού των Αγίων Γεωργίου & Αλεξάνδρου που βρίσκεται εντός του χώρου όπου το Κ.Υ., η μεγάλη προσέλευση πιστών στη Θεία λειτουργία σήμερα Δευτέρα 23 Απριλίου, ανήμερα της εορτής του Αγ. Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Μεγάλη επίσης κι η προσφορά άρτων προς αρτοκλασία (προσωπικό Κ.Υ., ειδικό σχολείο και ιδιώτες), που ενίσχυσε την πεποίθηση ότι ο ναός πρέπει να λειτουργείται συχνότερα.

Η καμπάνα που ήχησε καλώντας τους πιστούς στη Θεία λειτουργία ξάφνιασε ευχάριστα και τους ασθενείς – επισκέπτες του Κ.Υ. τόσο των τακτικών ιατρείων, όσο και των επειγόντων, πολλοί εκ των οποίων προσήλθαν για ν’ ανάψουν ένα κεράκι και να ζητήσουν τη βοήθεια του Μεγάλου ουράνιου στρατηλάτη στο πρόβλημα υγείας τους.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στο προσωπικό του Κ.Υ. για την πρωτοβουλία και την οικονομική συνεισφορά όλων για τη καθαριότητα, το στολισμό, τους άρτους και ότι άλλο χρειαζούμενο.

Στον πατέρα Νικόλαο πρωτοπρεσβύτερο της ενορίας Ανάληψης Διασταύρωσης Ραφήνας, υπό τη σκέπη του οποίου τίθεται πλέον η όσο το δυνατό συχνότερη λειτουργία του ναού, ο οποίος τέλεσε το χθεσινό Μεγάλο Εσπερινό.

Στον σεβάσμιο ιερέα που με κατάνυξη τέλεσε τη σημερινή Θεία Λειτουργία, κοινωνώντας και τους μαθητές/τριες του Ειδικού Σχολείου που βρίσκεται λίγα μέτρα απόσταση απ’ την εκκλησία και στην λιτή αλλά μεστή περιεχομένου ομιλία του, όπου αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου και τα πολλά βασανιστήρια στα οποία υποβλήθηκε για ν’ απαρνηθεί τη πίστη του επί Διοκλητιανού Ρωμαίου αυτοκράτορα μεγάλου διώκτη των Χριστιανών. Ο Άγιος Γεώργιος θεωρείται προστάτης του Πεζικού και του Στρατού Ξηράς κι ως εκ τούτου τις δύσκολες για την Πατρίδα εποχές, συγκεντρώνει τις προσευχές όλων για την προστασία της από κάθε επιβουλή προερχομένη από ανατολή και βορρά, όπως και για την απελευθέρωση των δύο φυλακισμένων στρατιωτικών μας στη Τουρκία.

Στον αντιδήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου Αντώνη Παλπατζή καθ’ ύλη υπεύθυνο πρασίνου ο οποίος έδωσε εντολή να καθαριστεί το αλσύλλιο πεύκων που περιβάλλει το ναό και τα παρτέρια απέναντι του.

Στον πρώην δήμαρχο και νυν Γ. Γραμματέα του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου Βασίλη Πιστικίδη που ήταν ο μόνος που παραβρέθηκε στη Θεία Λειτουργία, παρά την ανειλημμένη υποχρέωση στο δήμο που τον ανάγκασε να φύγει γύρω στις 10 λίγο πριν την απόλυση.

Περιττό να πούμε ότι παρότι ο ναός είναι αρκετά μεγάλος, γέμισε ασφυκτικά ιδίως όταν έφθασαν και τα παιδιά του ειδικού σχολείου, όπου με παραδειγματική ευλάβεια και ησυχία παρακολούθησαν τη λειτουργία και κοινώνησαν, καθοδηγούμενα απ’ τους εκπαιδευτικούς τους.

Περιμένοντας τον εορτασμό του Αγίου Αλεξάνδρου στις 30 Αυγούστου – ο δεύτερος Άγιος στον οποίο είναι αφιερωμένος ο ναός – να ευχηθούμε και του χρόνου.

Χριστός Ανέστη!  

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα