21.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜΕΡΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΤΥΠΟΥΝ ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ ΡΟΜΑ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

ΜΕΡΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΤΥΠΟΥΝ ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ ΡΟΜΑ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

Μια άσχημη έκπληξη περίμενε γειτόνισσά μου όταν επέστρεψε σήμερα απ’ την λαϊκή στο σπίτι της και βρήκε την αυλόπορτα και την κεντρική είσοδο του 3όροφου σπιτιού της ανοιχτές. Η πρώτη της σκέψη ήταν ότι κάποιο απ’ τα εγγόνια της είχε επιστρέψει απ’ το σχολείο και ξέχασε τις πόρτες ανοικτές. Άρχισε λοιπόν να φωνάζει τα ονόματά τους και τότε…

Τρεις έφηβοι ρομά άρχισαν να κατεβαίνουν τρέχοντας τα σκαλιά και να φεύγουν. Έντρομη ειδοποίησε το γιο της Μάνο Τσαλιαγκό ο οποίος τους εντόπισε στα μαγαζιά της λεωφόρου Φλέμινγκ και Δημοκρατίας. Κατόρθωσε να πιάσει τους δύο, ενώ η μία κοπέλα ξέφυγε παρότι ο Μάνος φώναζε στους ανθρώπους στο βενζινάδικο να την πιάσουν κι εκείνοι δεν το έπραξαν.

Οι νεαροί οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Ραφήνας, όπου βρέθηκε πάνω τους ένας σταυρός που έλεγαν ότι ήταν δικός τους, αλλά για κακή τους τύχη έφτασε άλλος γείτονας για να καταγγείλει ότι το σπίτι του είχε παραβιαστεί και αναγνώρισε το σταυρό του γιού του. Απ’ την έρευνα των στοιχείων τους διαπιστώθηκε ότι είναι ρομά, με την κοπέλα απ’ το Μενίδι.

Οι επίδοξοι διαρρήκτες που δρούσαν μέρα μεσημέρι, δεν περίμεναν βέβαια ότι θα έπεφταν πάνω στον Μάνο Τσαλιαγκό που δεν μασάει από τέτοια. Όμως για να λέμε την αλήθεια η μητέρα του ήταν τυχερή γιατί δεν ανέβηκε τις σκάλες όπου υπήρχε κίνδυνος να την πετάξουν κάτω στην προσπάθεια να διαφύγουν. Επίσης η έγκαιρη επιστροφή της στο σπίτι απέτρεψε την παραβίαση των διαμερισμάτων της ίδιας και των παιδιών της.   

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα