22.6 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΡΑΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΕΣΔΝΑ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΔΑ

ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΡΑΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΕΣΔΝΑ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΔΑ

Μπορεί οι εκλογές για ανάδειξη μελών της ΠΕΔΑ να τέλειωσαν, τώρα όμως αρχίζει το δύσκολο κομμάτι της εξασφάλισης συνεργασιών, ενόψει της σύγκλησης του σώματος για την εκλογή προεδρείου.

Την Παρασκευή, μετά το τέλος της εκλογικής διαδικασίας, ο νικητής Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, έλαβε εξουσιοδότηση απ’ τα 8 μέλη της παράταξής του να αναζητήσει συνεργασίες με τις άλλες παρατάξεις με μόνο θέσφατο την προεδρία.

Το μέγα ζητούμενο είναι η εκπροσώπηση στον ΕΣΔΝΑ, που είναι ο υπεύθυνος φορέας για τη διαχείριση των απορριμμάτων και ποια λογική θα επικρατήσει επί του μεγάλου θέματος των στερεών αποβλήτων. Τούτο διότι η προαναγγελθείσα πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, διά της περιφερειάρχη Αττικής  Ρένας Δούρου, για διαλογή στην πηγή και διαχείριση των υπολειμμάτων στην περιοχή παραγωγής των απορριμμάτων, φαντάζει δύσκολη έως αδύνατη, τουλάχιστον όσο αφορά το κοντινό μέλλον.

Υπό αυτή τη λογική οι συνεργασίες μάλλον θα γίνουν με βάση την οπτική γωνία με την οποία βλέπουν οι υπό συνεργασία παρατάξεις το θέμα των στερών αποβλήτων. Τούτο σημαίνει ότι ο κ. Στεργίου βρίσκεται πιο κοντά στη συνεργασία με την παράταξη Σαράντη, άντε και Ιωακειμίδη, αν και κανείς δεν γνωρίζει πως έχουν διαμορφωθεί οι ισορροπίες και ποιοι υιοθετούν τις απόψεις ΣΥΡΙΖΑ επί του θέματος.

Για να μη ξεχνιόμαστε σήμερα βρίσκεται υπό εξέλιξη η Γενική συνέλευση της ΕΝΠΕ (Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας), τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.  

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα