20.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΛΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΛΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών επικύρωσε με την απόφαση υπ’ αριθμόν 897/2014, τα επίσημα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών της 25ης Μαΐου  για το Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, ανακηρύσσοντας επίσημα δήμαρχο τον κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, ο οποίος κέρδισε τον αντίπαλό του απερχόμενο δήμαρχο κ. Σπυράγγελο Πανά με διαφορά 12 ψήφων.

Ο κ. Πανάς ασκώντας το δικαίωμα που του δίνει ο νόμος, ζήτησε την επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων, που τέλειωσε τον Ιούνιο. Τα ευρήματα που καταγράφηκαν κι από τις δύο πλευρές θα εξεταστούν απ’ το αρμόδιο δικαστήριο.

Δήλωση Κωνσταντέλλου

«Η δημοσίευση της επίσημης δικαστικής απόφασης που ανακηρύσσει την παράταξη μας σε νέα Δημοτική Αρχή της πόλης μας, διαψεύδει κατ´ αρχάς τους κατευθυνόμενος επιτήδειους που για ίδιον όφελος διέδιδαν ότι το αποτέλεσμα των πρόσφατων δημοτικών εκλογών έχει ανατραπεί, επικαλούμενοι μάλιστα δήθεν πληροφορίες από «δικαστικούς κύκλους». Εμείς δεν διαθέτουμε τέτοιου είδους πληροφορίες, ούτε παραπληροφορούμε την κοινωνία.

Δηλώνουμε πίστη στη δημοκρατία σεβόμενοι την ετυμολογία των συμπολιτών μας και το εκλογικό αποτέλεσμα και πάνω από όλα τους θεσμούς. Είμαστε σίγουροι ότι η μόνη ουσιαστική νικήτρια από αυτή τη δημοτική αντιπαράθεση θα πρέπει να είναι η πόλη μας, η οποία είναι σημαντικότερη από την προσωπική επικράτηση του οποιουδήποτε υποψηφίου.

Θα συνεχίσουμε λοιπόν με πραότητα και σοβαρότητα να σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα του Δήμου με πνεύμα ενωτικό για την κοινωνία και δημιουργικό για την πόλη. Καλούμε όλα τα μέλη του νέου Δημοτικού Συμβουλίου να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να πράξουν το ίδιο βοηθώντας στην εξεύρεση λύσεων για τα πολλά προβλήματα που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε».

Η όποια εκκρεμοδικία, με δεδομένο ότι οι αποφάσεις που περνούν από διοικητικά δικαστήρια είναι χρονοβόρες, ενδέχεται να προκαλέσει καθυστερήσεις στα κυβερνητικά σχέδια σχετικά με το παράλιο μέτωπο, τον Αστέρα Βουλιαγμένης και άλλα σημαντικά ζητήματα, που χρειάζονται δήμαρχο και όχι μια υπόδικη δημοτική αρχή. Με δεδομένο ότι οι δύο αντίδικοι ανήκουν στον ίδιο κομματικό χώρο εικάζεται ότι θα ασκηθούν πιέσεις για όσο το δυνατό συντομότερη λύση του προβλήματος.

Στο νέο δημοτικό συμβούλιο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης οι έδρες κατανέμονται ως εξής:

Η πλειοψηφία του κ. Κωνσταντέλλου καταλαμβάνει 20 έδρες.

10 στη Βούλα, οι:

Σωτηρόπουλος Παναγιώτης, Καραγιάν Ωσαννά, Ψαλλίδας Νικόλαος, Βαμβασάκης Δημοσθένης,  Τσιριγώτη Ηλέκτρα, Ανδριόπουλος Μιχαήλ, Καγεώργης Γρηγόριος, Χατζηστεφάνου Φιλάρετος, Κασιδόκωστας Παντελής, Αγαλιώτης Ιωάννης. 

9 στη Βάρη οι:

Βαδάσης Χρήστος, Μπραϊμνιώτη Μαρία, Παπαμιχαήλ Βασίλειος, Αργυροπούλου Λυδία, Μιχαλόπουλος Βασίλειος, Βάσης Νικόλαος, Ζυγούρης Νικόλαος, Δήμας Ιωάννης, Σφέτσας Κωνσταντίνος 

1 στη Βουλιαγμένη ο:

Γεωργουλόπουλος Διονύσιος 

Η μείζων μειοψηφία του κ. Πανά καταλαμβάνει 8 έδρες.
4 στη Βούλα οι: Σπύρος Πανάς, Σίνα – Χόβρη Μαρία, Μπελετσιώτης Δημήτριος, Κιούκης Δημήτριος

2 στη Βάρη οι: Αργυρουδάκης Ελευθέριος και Δρόσος Παρασκευάς   

2 στη Βουλιαγμένη οι: Κοντονής Διονύσιος και Κασιδόκωστας Νικόλαος 

Ελάσσονα μειοψηφία καταλαμβάνει 5 έδρες στη Βούλα τους: Δημήτρη Δαβάκη και Βαλάτα Σπυρίδωνα, Θάνο Ματόπουλο, Δημοσθένη Δόγκα και  Κώστα Πασακυριάκο.  

Συμβούλια των δημοτικών κοινοτήτων

Βούλας: Κουρεντζή Νατάσα, Αμπελικάκη – Περράκη Βασιλική, Κορωναίος Παναγιώτης, Ραγκούσης Θεόδωρος, Κοτρώτσου Ράνια, Καφετζόπουλος Νίκος, Ζερβός Φίλιππος της πλειοψηφίας και Αγγελοπούλου Δέσποινα, Πανταζή Σταματίνα, Δεκούλου Μαρίνα, Βαρδαβάς Εμμανουήλ

Βάρης: Κανέλλου Μαίρη, Ασκούνης Παναγιώτης, Τσολομύτης Παντελής, Καλύβας Ιωάννης, Κληρονόμος Κωνσταντίνος, Μελέτη Κωνσταντίνα – Ελένη, Καζούρης Ευστράτιος της πλειοψηφίας και Πανταλάκη Παρασκευή, Τριβυζάς Σπύρος, Μακρή Ζωή, Ματθαίου Άννα της μειοψηφίας

Βουλιαγμένης: Λεντή – Τομοπούλου Άννα, Κοκολέτσος Γεώργιος, Μαντακίδης Ιωάννης της πλειοψηφίας και Σταμάτης Θεολόγος, Λυκιαρδοπούλου Βαλεντίνη της μειοψηφίας

Η ορκωμοσία δημάρχου και δημοτικής αρχής θα γίνει την Κυριακή 31 Αυγούστου. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα