19.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΕΥΘΥΝΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Η ΚΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΟΤΑ

ΕΥΘΥΝΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Η ΚΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΟΤΑ

Συχνά-πυκνά έχουμε αρθρογραφήσει σχετικά με την ανάγκη απαγκίστρωσης των δημοσίων υπαλλήλων απ’ την αιρετή διοίκηση σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας. Εάν εκλείψουν οι παντοειδείς ‘’πατερούληδες’’, τότε το δημόσιο, αλλά κυρίως οι ΟΤΑ, θα λειτουργήσουν αξιοκρατικά και σωστά. 

Μικρό παράδειγμα του τι εννοούμε, η προ ημερών ενέργεια της Διεύθυνσης Καθαριότητας – Ανακύκλωσης & Πρασίνου του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου να καθαρίσει το χώρο συγκέντρωσης πράσινων απορριμμάτων, που εδώ και χρόνια προκαλούσε οργίλες αντιδράσεις των περιοίκων και όχι μόνο.

Η εν λόγω ‘’χωματερή’’ όπως αποκαλείτο, είχε προκαλέσει πολλές φορές καταγγελίες των κατοίκων αλλά και της μειοψηφίας του δήμου εναντίον της δημοτικής αρχής, για αδιαφορία σχετικά με τον καθαρισμό της και συνέβαλε κατά κάποιο τρόπο στην καταψήφιση του δημάρχου Γιώργου Χριστόπουλου.

Δύο μήνες μετά τις εκλογές, η αρμόδια διεύθυνση του δήμου υλοποίησε αρκετά παλιά ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και καθάρισε το χώρο με θρυμματισμό  των βλαστικών υπολειμμάτων. Ο θρυμματισμός έγινε απ’ τον τηλεσκοπικό παντοφορτωτή που απέκτησε o Δήμος μέσω χρηματοδότησης απ’ το Πράσινο Ταμείο του ΥΠΕΚΑ.  Ο καθαρισμός  ολοκληρώθηκε  σε δυο μέρες, με 12ωρη εργασία αρμόδιου υπάλληλου.

Το παραγόμενο υλικό θα ανακυκλωθεί σε εργοστάσιο κομποστοποίησης στην Αυλώνα. Η μεταφορά έγινε με φορτηγό της εταιρείας χωρίς επί πλέον επιβάρυνση του δήμου. 

Τα καλό αποτελέσματα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στους εργαζομένους της Διεύθυνσης Καθαριότητας – Ανακύκλωσης & Πρασίνου, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο μας. Στο ερώτημα γιατί τώρα και όχι πριν τις εκλογές, δεν μπορούμε να απαντήσουμε.  

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα