31.1 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΑΠ’ ΤΗΝ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΤΟΥ...

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΑΠ’ ΤΗΝ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Στην κατάμεστη κόσμο αίθουσα του πολυχώρου Marathon Village ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος αν. Αττικής Πολυχρόνης Μπαϊρακτάρης ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία στον τόπο που γεννήθηκε κι ανδρώθηκε, τον Μαραθώνα. Μαζί του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, με το ψηφοδέλτιο «Νέα Αρχή για την Αττική» όπου συμμετέχει.

Την επίσημη πρώτη εμφάνιση του Πολυχρόνη, τίμησαν πολλοί συγχωριανοί, συγγενείς, φίλοι και γνωστοί του, η υποψηφία Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Κλεοπάτρα (Κλαίρη) Σαραντάκου-Βογιατζάκη, οι υποψήφιοι Βουλευτής αν. αττικής με τη Ν.Δ. Βασίλης Κουρής και Δημήτρης Τσανικλίδης, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Μαραθώνα Σπύρος Λιβαθινός, Νίκος Χατζηγιάννης, Βαγγέλης Κυπαρίσσης, Ρ-Π Βαγγέλης Μπουρνούς, ο π. Δήμαρχος Αθήνας και Νομάρχης αν. Αττικής Λεωνίδας Κουρής, εκπρόσωποι ανεξάρτητου νέου συνδυασμού Τοπικού Συμβουλίου Μαραθώνα, ο π. βουλευτής Νίκος Καντερές κ.α. Εντύπωση προκάλεσε η δυναμική παρουσία του Σπύρου Λιβαθινού πλαισιωμένου με πολλούς υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους και στελέχη της παράταξης «Συμμαχία» στην οποία ηγείται.

Ο Πολυχρόνης Μπαϊρακτάρης, με έκδηλο τρακ λόγω συγκινησιακής φόρτισης στην παρθενική του ομιλία (γιατρός είναι άλλωστε και πρωτοεμφανιζόμενος στην πολιτική) ευχαριστώντας το ακροατήριο για την πολυπληθή παρουσία του, είπε:

«Φίλες και φίλοι,

Συγχωριανοί μου

Βρίσκομαι σήμερα κοντά σας ζητώντας την υποστήριξή σας ως υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος αν. Αττικής ώστε να κάνουμε μια «ΝΕΑ ΑΡΧΗ» με επικεφαλής τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη.

Η Αττική αξίζει να αποκτήσει ένα νέο Περιφερειάρχη, τον Γιώργο Πατούλη. Η περιοχή μας αξίζει μετά από χρόνια να έχει ένα δικό της άνθρωπο στο Περιφερειακό Συμβούλιο για να εκπροσωπεί τα δίκαια αιτήματα του τόπου μας, όπως η ανάπτυξη του Μαραθώνα σε κάθε τομέα».

Συνεχίζοντας ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, για την τιμή που του έκανε να τον συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο της αν. Αττικής, λέγοντας:

«Σκέφτηκα πολύ πριν αποφασίσω να δεχτώ την τιμητική πρόταση που μου έγινε απ’ τον φίλο και συνάδελφο Γιώργο Πατούλη, ένα προβεβλημένο πρόσωπο τόσο στον τομέα της υγείας, όσο και της αυτοδιοίκησης την οποία υπηρετεί χρόνια.

Είπα το ΝΑΙ Επειδή:

Πιστεύω μετά βεβαιότητας ότι πλάι σ’ ένα Περιφερειάρχη άριστο γνώστη των αναγκών της Αττικής με έμφαση στην αν. Αττική, θα μπορέσουμε να λύσουμε πολλά χρονίζοντα θέματα, με πρώτιστο την αποκατάσταση των ζημιών που άφησε πίσω της η φονική φωτιά του περσινού Ιουλίου. Οφείλουμε να σκύψουμε με σεβασμό στα προβλήματα των πυροπλήκτων και να εργαστούμε σθεναρά ώστε κανείς απ’ όσους έμειναν πίσω, να μην μείνει χωρίς αποκατάσταση των πληγών που άφησε πίσω της η φωτιά σε περιουσίες και περιβάλλον».

Τελειώνοντας τόνισε:

«Με ξέρετε από παιδί, ξέρετε την οικογένειά μου, ξέρετε ότι μπορώ να εργαστώ ώστε να απαλυνθούν αν όχι να λυθούν ως διά μαγείας χρόνια προβλήματα. Υπόσχομαι απλά να σταθώ δίπλα σας και ν’ αγωνιστώ για την επίλυση των αιτημάτων σας.

Πάμε μαζί για μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ για την Αττική, πάμε με τον Γιώργο Πατούλη Περιφερειάρχη, πάμε μαζί για μια φιλικότερη Περιφέρεια προς τον πολίτη.

Με την δική σας ψήφο θα πετύχουμε. Το υπόσχομαι!» 

Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο Γιώργος Πατούλης στοχεύοντας στις παραλείψεις που έγιναν απ’ την πλευρά μιας ανύπαρκτης πολιτικής προστασίας τόσο σε κεντρικό όσο και περιφερειακό επίπεδο, που στοίχισε 100+ ανθρώπινες ζωές, περιουσίες και δασικό πλούτο. «Η πολυετής ενασχόλησή μας με τα κοινά ως Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ με απτά δείγματα γραφής την περίοδο της κρίσης, όταν μαζί με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών μαζέψαμε χιλιάδες κουτάκια φάρμακα τα οποία διοχετεύσαμε σε εκατοντάδες χιλιάδες ανήμπορους συμπολίτες μας να προμηθευτούν τα απαιτούμενα για την υγεία τους φάρμακα, μας ωθεί στην διεκδίκηση μιας Περιφέρειας σε μαρασμό.

Η σοβαρή εμπειρία που αποκτήσαμε όλα αυτά τα χρόνια ακόμα και σε διεθνές επίπεδο,  μας δίνει το δικαίωμα να διεκδικήσουμε μια αλλαγή όσων μας πλήγωσαν σε επίπεδο Περιφέρειας».   

Εστιάζοντας δε στην αν. Αττική τόνισε ότι είναι η ομορφότερη περιοχή της Αττικής και της αξίζει μια πρωτοπόρα ανάπτυξη που θα εκμεταλλεύεται τα πλεονεκτήματά της σε θέματα τουρισμού, όπως π.χ. το brand name του Μαραθώνα, που έγραψε ιστορία όταν η Ευρώπη  ήταν ακόμα στα δέντρα. «Πρέπει, να είμαστε στα πρώτα βαγόνια της ανάπτυξης κι όχι ν’ ακολουθούμε ασθμαίνοντας. Η εμπειρία κι η διάθεσή μας προς το καλύτερο, εγγυάται την έξοδό μας απ’ το τέλμα που βρίσκεται η Περιφέρεια Αττικής κι ειδικότερα η αν. Αττική, που βρίσκεται ακόμα χωρίς αποχέτευση λυμάτων με βόθρους σε κάθε κτίσμα».

Με την ιατρική του ιδιότητα τόνισε την ανάγκη πρόληψης ασθενειών με την διαχείριση των αποβλήτων στερεών και υγρών. Αναφερόμενος στον ΧΥΤ Γραμματικού τόνισε ότι δεν θα γίνει ΧΥΤΑ και έδωσε έμφαση στην διαχείριση των απορριμμάτων στην πηγή, εννοώντας ότι η  επεξεργασία με σύνεση των απορριμμάτων στην πηγή, θα συντελέσει στην απαλλαγή μια και καλή απ’ τον βραχνά των ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ.

Όλοι για έναν κι ένας για όλους

Έδωσε μεγάλη έμφαση στον σχεδιασμό μιας πολιτικής προστασίας όχι στα χαρτιά, αλλά σε συνεννόηση με τους δήμους, με την χρήση της τεχνολογίας (ειδοποιήσεις εκκένωσης μέσω SMS κλπ.), εκπαίδευση των κατοίκων με ασκήσεις ανά τακτά διαστήματα ώστε να ξέρουν τι να κάνουν σε έκτακτες καταστάσεις.

Υγεία

Βέβαια δεν θα ήταν δυνατό ν’ αφήσει απ’ έξω τον τομέα της Υγείας, έναν τομέα οικείο τόσο για τον ίδιο όσο και για τον Πολυχρόνη Μπαϊρακτάρη τονίζοντας την αναγκαιότητα λειτουργίας οπωσδήποτε Νοσοκομείου στην αν. Αττική. Κάτι που είναι περισσότερο από εφικτό για όσους γνωρίζουν το θέμα. Ακόμα αναφέρθηκε στην πρωτοβάθμια φροντίδας υγείας με την ποιοτική αναβάθμισή της  στην ευρύτερη περιοχή, σε σημείο που ν’ αποτελέσει πρότυπο για όλη την Αττική.

Τέλος ένα σύντομο χαιρετισμό έκανε η υποψηφία ευρωβουλευτής κα Σαραντάκου-Βογιαντζάκη κι ο πρώην βουλευτής Νίκος Καντερές κάτοικος της περιοχής. Μετά το τέλος των ομιλιών ακολούθησε δεξίωση.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα