17.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΟ ΣΩΤΗΡΗΣ ΖΩΤΟΣ «ΕΓΡΑΨΕ» ΣΤΗΝ 61Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ Κ.Π.Ε. ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ ΜΕΤΑΞΥ...

Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΖΩΤΟΣ «ΕΓΡΑΨΕ» ΣΤΗΝ 61Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ Κ.Π.Ε. ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ ΜΕΤΑΞΥ 251

Ήμασταν όλοι εκεί, στο ίδιο Στάδιο, στις ίδιες κερκίδες, όπως τις 3/10/1993, στην συγκλονιστική ομιλία για τη Νεολαία…Ήμουν εκεί συμμέτοχος, με την καρδιά να κτυπά δυνατά, με τα μάτια να βουρκώνουν, με το νου να γυρίζει πίσω, σε αυτό το ανεπανάληπτο ταξίδι της ζωής μας.

Μόνο τα μάρμαρα έμειναν ασυγκίνητα, στο άκουσμα της φωνής του Ανδρέα, υπό τους ήχους του « Ήλιου».
Ήμουν εκεί μαζί με όλους…μόνο οι τυχοδιώκτες της ιστορίας, οι γυρολόγοι ευκαιρίας και όσοι πρόδωσαν και πλήγωσαν την Παράταξη δεν είχαν θέση εκεί.

Που να σταθούν και πως να μας αντικρύσουν, η περιφρόνηση όσων τους ανέδειξαν και τους εμπιστεύτηκαν είναι η πιο σκληρή τιμωρία. 

Άλλωστε και για την απονομή της δικαιοσύνης και για τον εξοστρακισμό τους, πάλι η δική μας Παράταξη φρόντισε, με τους νόμους που ψήφισε και με τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε. Η Δεξιά από παλιά και τώρα η δήθεν Αριστερά, πάντα «φρόντιζαν» και «φροντίζουν» τα δικά τους παιδιά. 

Ήμουν μαζί με όλους που ταξίδεψαν, από την Μελβούρνη μέχρι τις ΗΠΑ και από τους Φιλιάτες και τον Έβρο μέχρι την Κρήτη. Όποιον δρόμο και αν πήραν, σε όποιο σταθμό και αν επιβιβάστηκαν, όποια πτήση και αν επέλεξαν, παντού υπάρχει η δική του σφραγίδα, παντού βλέπεις Έργα ΠΑΣΟΚ. 

Ήμουν εκεί σε κάθε στιγμή της Ιστορίας, σε κάθε νότα και σε κάθε λέξη του Ανδρέα, με το ίδιο ρίγος, όπως εκείνο το πρωινό του Μάρτη του 1978, στον Χωματόδρομο προς το Κιλελέρ, όταν μας είδε να μοιράζουμε τον «Αγωνιστή» και βγήκε από το αυτοκίνητο να μας χαιρετήσει.

Από τότε ήμουν πάντα εκεί, δεν θα μπορούσα να είμαι Άλλωστε Άλλου, ποτέ δεν ένοιωσα ότι «πήραμε τη Ζωή μας Λάθος», ποτέ δεν σκέφτηκα ότι «θυσιάζομαι», είμαι Παρών γιατί μας άνοιξε δρόμους και μας έδωσε ευκαιρίες.

Ποτέ πριν τον Ανδρέα, νέες και νέοι από τις εσχατιές της Ελλάδας, δεν είχαν την ευκαιρία της ισότιμης συμμετοχής. Μας άνοιξε δρόμους και εμπιστεύτηκε την Νεολαία, όσο και όπως κανείς άλλος.

Είναι ίσως αυτός ο λόγος που χθες το πρωί, φεύγοντας από το ΣΕΦ, μετά την καταμέτρηση των Ψήφων (τα χούγια δεν αλλάζουν),ένοιωσα ανακουφισμένος και υπερήφανος για τους συνέδρους του Κινήματος Αλλαγής.

Χθες φάνηκε ότι η Καρδιά, μας γύρισε «πίσω», αλλά ο νους μας ήταν στο μέλλον.

Δεν άλλαξε μόνο η ώρα την Κυριακή, έκανε και η Παράταξη άλμα Μπροστά, δίνοντας Τόπο στα Νιάτα και διασφαλίζοντας μαζί με τον «ενιαίο» και τον πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα του Κινήματος Αλλαγής. 

Ο Manolis Christodoulakis, ο Παύλος Χρηστίδης και τα δεκάδες νέα μέλη της ΚΠΕ δεν έχουν κερδίσει μόνο τις καρδιές μας, έχουν κατακτήσει και την εμπιστοσύνη μας.

Το ΠΑΣΟΚ είναι Εδώ Ενωμένο και Δυνατό, μαζί με Όλους τους Άξιους συντρόφους και εκπροσώπους των Κομμάτων και των Κινήσεων, που μαζί συνιδρύσαμε το Κίνημα Αλλαγής και εξελέγησαν χωρίς ποσοστώσεις κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των συνέδρων μας.

Σήμερα ξεκινώντας μια «άλλη» μέρα και αντικρύζοντας τον ήλιο, ο νους δεν πήγε σε θούριους και εμβατήρια, σήμερα νοστάλγησα τον «Αρχηγό Ήλιο» με την φωνή του Διονύση και μαζί την ανάγκη να αγωνιστούμε για την επιστροφή, σε μια Κανονική Ζωή, σε μια Κανονική Ελλάδα, όπως εμείς ζήσαμε και το οφείλουμε στα παιδιά μας, το μπορούμε πλέον.

Νοιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω έναν προς έναν τους 393 συνέδρους, που με την ψήφο τους με εξέλεξαν στην Κ.Π.Ε σε εξαιρετική σειρά, θέλω να στείλω την ευγνωμοσύνη μου δημόσια, για την μεγάλη εμπιστοσύνη, που μου έδειξαν οι Σύνεδροι από την Ανατολική Αττική. 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συντρόφους από την υγεία και το συνδικαλιστικό, τους συμπατριώτες μου από την Ήπειρο και τους δεκάδες φίλους από την Αχαΐα, την Θεσσαλία και την Κεντρική Μακεδονία.

Μια ανοιχτή αγκαλιά για όλους τους συμμαχητές της απερχόμενης Κ.Π.Ε και τους συναγωνιστές της Αθήνας.

Θερμά συγχαρητήρια στον Μανώλη για όλη την διοργάνωση και κυρίως γιατί αποδείχτηκε Άξιος στην πράξη. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους εκλεγμένους συντρόφους της Κ.Π.Ε και ιδιαίτερα της εκλογικής μου περιφέρειας που πλέον εκπροσωπείται με 6 μέλη.

Είμαι βέβαιος πως με τον Γιάννη Σμέρο, τη Βασιλική Αναστασίου, την Έρση Κόκκοτα , τον Σπύρο Βρεττό, την Ritsa Betsis και τον Γιάννη Φωτάκη , από σήμερα θα μπούμε δυνατά στην μάχη των εκλογών, όπου μαζί με την Evy Christofilopoulou, τον Παντελή Ασπραδάκη, τον Μανώλη Στεφανάκη, την Aρετή Τελωνιάτη, τον Γιάννη Ορφανίδη, τον Παναγιώτη Κόνσουλα, τον Athanasios Almpanis, τον Βασίλη Μπάρμπα και τις δύο Νομαρχιακές επιτροπές, τους 13 Γραμματείς και τις Συντονιστικές Γραμματείες των Οργανώσεων μας, θα επιδιώξουμε την Πολιτική Ανατροπή στην Ανατολική Αττική σε όλες τις Κάλπες.

Η δική μου συμμετοχή, όπως πάντα είναι μια διαρκής υπόσχεση Ανοιχτής Δράσης και Αγώνα, το 4,08% του Σεπτεμβρίου του 2015, είναι αναντίστοιχο της ιστορικής μας πορείας. Μαζί με τα 3450 μέλη και τους 8250 φίλους του Κινήματος Αλλαγής πολύ σύντομα θα είναι παρελθόν.

Πρόεδρε, Φώφη Γεννηματά, σε ευχαριστούμε για την Πορεία Αναγέννησης που ξεκίνησες, για τη Σταθερή Κατεύθυνση και τον Ξεκάθαρο λόγο σου, εδώ Πρόεδρε η μάχη μας είναι για Διψήφιο Χωρίς όριο, η εμπιστοσύνη σου είναι τιμή μας και εφόδιο για την Μάχη. #Μπροστά για τη Νίκη

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα