19.5 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟ ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΤΑΘΗΚΕ ΑΠ’ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ο ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΤΑΘΗΚΕ ΑΠ’ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Βάζοντας τέλος στα σενάρια που πλέκονταν γύρω απ’ την υποψηφιότητα του προέδρου της δημοκρατίας, ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε τελικά και προτείνει για την προεδρία της Δημοκρατίας τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Η επιλογή Παυλόπουλου όπως ανακοίνωσε ο κ. Τσίπρας κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, έγινε κατόπιν συνεννόησης με τον Πάνο Καμμένο των ΑΝΕΛ. 

Απαντώντας δε σ’ όσους επιθυμούσαν πρόεδρο απ’ την αριστερά ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως, η Αριστερά δεν υπήρξε ποτέ αλαζονική και δεν διεκδικούσε τα αξιώματα για τον εαυτό της.

«Χρειαζόμαστε, είπε, υψηλό αίσθημα εθνικής συνείδησης και ευρύτερης αποδοχής στην κοινωνία και στην Βουλή, και με αυτό το σκεπτικό κάναμε αυτή την επιλογή. Η ευρύτερη πολιτική συναίνεση είναι απαραίτητη και η επιλογή δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητη από την συγκυρία. Ακούστηκαν προτάσεις πολλές. Άκουσα την εύλογη πρόταση για εκλογή αριστερού Προέδρου της Δημοκρατίας, προφανώς όχι με αυξημένη πλειοψηφία. Η πρόταση είναι εύλογη, δεν υπήρξε ποτέ αριστερός Πρόεδρος, σήμερα μας δίνεται η δυνατότητα… Ο Προκόπης Παυλόπουλος όμως είναι ένα πρόσωπο που χαίρει ευρύτατης αποδοχής τόσο στην κοινωνία όσο και στην Βουλή των Ελλήνων που θα κληθεί αύριο να τον εκλέξει». 
Το βιογραφικό του Προκόπη Παυλόπουλου
Γεννήθηκε στην Καλαμάτα στις 10 Ιουλίου 1950 όπου τελείωσε το Λύκειο και κατόπιν σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πατέρας του είναι ο φιλόλογος καθηγητής Βασίλης Παυλόπουλος από την Καλαμάτα. Με υποτροφία της Γαλλικής Κυβέρνησης έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι, στο Πανεπιστήμιο Paris II, και το 1977 έγινε διδάκτορας στο Δημόσιο Δίκαιο στο ίδιο Πανεπιστήμιο.
Ακολούθησε ακαδημαϊκή καριέρα και δίδαξε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών ως Επιμελητής (1981), Υφηγητής (1982), Επίκουρος Καθηγητής (1983), Αναπληρωτής Καθηγητής (1986) και Kαθηγητής (1989). Το 1986 έγινε και Επισκέπτης Καθηγητής στο γαλλικό πανεπιστήμιο Paris II. Εργάστηκε ως δικηγόρος, νομικός σύμβουλος επιχειρήσεων και έχει συμμετάσχει σε πολλές νομοπαρασκευαστικές επιτροπές.
Το 1974 διετέλεσε Γραμματέας του πρώτου Προέδρου της Γ΄ Ελληνικής Δημοκρατίας Μιχάλη Στασινόπουλου. Την περίοδο 1989-1990 διετέλεσε Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Οικουμενικής Κυβέρνησης Ζολώτα. Τον Σεπτέμβριο του 1995 ανέλαβε πολιτικός σύμβουλος του Προέδρου της Ν.Δ., Μιλτιάδη Έβερτ. Εκλέγεται βουλευτής Επικρατείας το 1996 και απο το 2000 μέχρι σήμερα στην Α’ εκλογική περιφέρεια Αθηνών. 
Το 1996 ανέλαβε Εκπρόσωπος Τύπου και Ενημέρωσης της Ν.Δ. Από τον Μάρτιο του 2004 μέχρι το Σεπτέμβριο του 2007 ήταν Υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης. Από το Σεπτέμβριο του 2007 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2009 ήταν Υπουργός Εσωτερικών, στο νέο υπουργείο που δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.
Αντιδράσεις  
Μετά την ανακοίνωση του ονόματος του Προκόπη Παυλόπουλου ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στο twitter δήλωσε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει υπέρ. 
Επίσης ο Πρόεδρος του “ΠΟΤΑΜΙΟΥ” Σταύρος Θεοδωράκης με δήλωση του γνωστοποίησε την αντίθεση του κόμματός του στην υποψηφιότητα Παυλόπουλου και μάλιστα είπε ότι θα προτείνουν ως υποψήφιο τον καθηγητή κ. Αλιβιζάτο. 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα