ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΑΓ. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΟ ΠΙΚΕΡΜΙ

ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΑΓ. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΟ ΠΙΚΕΡΜΙ

Λίγο μετά τις 11 το πρωί σήμερα Τρίτη 8 Μαΐου συνέβη σοβαρό τροχαίο με θύμα ηλικιωμένο πεζό που θέλησε να διασχίσει τη Λεωφόρο Μαραθώνος μπροστά στο εμπορικό κέντρο Πικερμίου χωρίς να ελέγξει τη κυκλοφορία των οχημάτων την ώρα που υπήρχε πράσινο στα φανάρια, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από διερχόμενο βυτίο εκκενώσεως βόθρων και να τραυματιστεί σοβαρά.

Το βαρύ όχημα κινείτο κανονικά στη δεξιά λωρίδα της λεωφόρου, όταν ο ηλικιωμένος πετάχτηκε μπροστά του σε σημείο που δεν υπήρχε διάβαση πεζών, χωρίς να μπορέσει να κάνει ελιγμό ώστε να αποφύγει τη σύγκρουση. Στο σημείο έφθασε άμεσα ασθενοφόρο που πήρε τον βαριά τραυματισμένο ηλικιωμένο αιμόφυρτο στη μία πλευρά της κεφαλής του.

Το σημείο όπου σημειώθηκε το δυστύχημα θεωρείται καρμανιόλα καθώς υπάρχουν πολλά φανάρια σε απόσταση λίγων μέτρων μεταξύ τους και συχνά-πυκνά οι πεζοί δεν τηρούν τους κανόνες ασφαλείας και διασχίζουν τη λεωφόρο κι απ’ τα σημεία που δεν υπάρχει διάβαση πεζών. Ο τραυματίας ήταν κάτοικος της περιοχής και κατοικούσε λίγα μέτρα μακρύτερα απ’ το σημείο του δυστυχήματος. Ως εκ τούτου στο σημείο μαζεύτηκαν πολλοί γείτονες κι η κόρη με την εγγονή του. Ευχή όλων να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και να επιστρέψει υγιής στην οικογένειά του.

Το τροχαίο που συνέβη παραμονή του Αγίου Χριστοφόρου πολιούχου του Πικερμίου, έφερε στη μνήμη μας το event «μιας στιγμής σκέψη» που είχε εντάξει στις πανηγυρικές εκδηλώσεις προς τιμή του Αγίου ο πρώην κοινοτάρχης Πικερμίου κ. Θανάσης Αδαμόπουλος, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κόσμου για τα τροχαία ατυχήματα, μια και στο συγκεκριμένο σημείο της Λεωφόρου Μαραθώνος στη καρδιά της πόλης, σημειώνονταν και σημειώνονται πολλά τροχαία ακόμα και θανατηφόρα. Το τελευταίο διάστημα έγινε προσπάθεια κυκλοφοριακής μελέτης αλλαγής στη σήμανση για ασφαλέστερη κυκλοφορία οχημάτων και πεζών, λόγω των πολλών φαναριών σε μικρή απόσταση μεταξύ τους, που ωστόσο όπως αποδεικνύεται κι απ’ το πρόσφατο συμβάν,  κρίνεται ανεπαρκής.    

  

Τελευταία Νέα

Σετικά άρθρα