27.1 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ ΚΟΡΩΠΙ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ ΚΟΡΩΠΙ

Πριν ένα μήνα η Φώφη Γεννηματά στην ημερίδα του Τομέα Υγείας, παρουσίασε τις θέσεις του Κινήματος Αλλαγής για την ΠΦΥ. Χθες, Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, στο Κορωπί είχαμε την ευκαιρία στην  1η επιτυχημένη Περιφερειακή Εκδήλωση,  να ανοίξουμε το διάλογο με τους  Δημάρχους της Ανατολικής Αττικής και τα στελέχη των Κέντρων Υγείας. Ο Σωτήρης Ζώτος  ως Αν. Γραμματέας Υγείας του Κινήματος Αλλαγής μαζί με τον Γιάννη Τούντα εξέθεσαν τις θέσεις και τον σχεδιασμό και άκουσαν τις τεκμηριωμένες απόψεις, των Δημάρχων Παλλήνης κ. Θανάση Ζούτσου, Κορωπίου κ. Δημήτρη Κιούση και Παιανίας κ. Σπύρου Στάμου. Εισηγήσεις έκαναν οι Διευθυντές των Κ.Υ. Κορωπίου κ. Μπέλος,  Μαρκοπούλου κ. Σερλεμές και η κ. Εύη Κρανιά τ. επιστημονική υπέυθυνη του Κ.Υ. Καλυβίων.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Εκπρόσωπος του Γιάννη Σγουρού  Σπύρος Αδαμόπουλος και ο Εκπρόσωπος της ΠΟΕΔΗΝ Δημήτρης Κουρουβακάλης. Την εκδήλωση άνοιξε η κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής στην Αττική. Τον γενικό συντονισμό της εκδήλωσης είχαν ο Γραμματέας της Ν.Ε Αν. Αττικής κ. Αθ. Αλμπάνης  και ο Γραμματέας της Τ.Ο Κορωπίου κ. Γιώργος Καραλής.

Σημεία της τοποθέτησης  του Σωτήρη Ζώτου , Αν. Γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής, που ενσωμάτωσε και τις προτάσεις που ακούστηκαν από τους Δημάρχους.

Ο Υγειονομικός σχεδιασμός στην Αττική είναι βασισμένος στους 150000 κατοίκους της απογραφής του 1981.Τα Κέντρα Υγείας  Βάρης, Λαυρίου, Κορωπίου, Μαρκοπούλου, Σπάτων,  Ν. Μάκρης και Καπανδριτίου είναι η πρώτη Παρέμβαση του ΠΑΣΟΚ για την Κάλυψη των αναγκών της εποχής. Το 2001 ως συνεργάτης του Αλέκου Παπαδόπουλου και της αείμνηστης Χριστίνας  Σπυράκη είχα την τιμή να συνδράμω στον σχεδιασμό του Κ.Υ Καλυβίων που κάλυψε πρόσθετες ανάγκες, ενώ παρακολούθησα από κοντά και την ανέγερση της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού. Το 2010-11 με τον Νίκο Πολύζο Γ. Γραμματέα του Υπ. Υγείας και τον Φώτη Σερέτη παραλάβαμε και θέσαμε σε λειτουργία το Κέντρο Υγείας και Αποκατάστασης που χρηματοδότησε ο κ. Κώστας Πρίφτης. Το 2013 είχα την ιδιαίτερη τιμή να αποδεχτώ ως αρμόδιος υποδιοικητής της 1ης Υπε  τη Δωρεά του κ. Θανάση Μαρτίνου και να δώσουμε  σε λειτουργία το υπερσύγχρονο Κ.Υ. Ραφήνας, ενώ με την βοήθεια του Δωρητή και την συνδρομή του Δήμου Ωρωπού, ανεγέρθηκε και το Πολιατρείο Ωρωπού. Την ίδια περίοδο δώσαμε σε πλήρη λειτουργία το Γενικό Ογκ. Νοσ. Αγ. Αναργύρων  και με τον Γιάννη Σγουρό αποτρέψαμε τα πρόστιμα της Ε.Ε.

Το 2013 με εξάμηνο σκληρό και ειλικρινή ανοιχτό διάλογο με το σύνολο της Αυτοδιοίκησης και τους εργαζομένους  στα  Κ.Υ. αποφασίσαμε την 24/ωρη λειτουργία των Κέντρων Υγείας με ενισχυμένα 2 Ισχυρά Κέντρα Εφημερίας, Μαρκόπουλο, Ραφήνα και ενισχύσαμε με Επικουρικό Προσωπικό όλες τις δομές. Το 2014 ενσωματώσαμε με επιτυχία τις δομές του ΙΚΑ στα Κ.Υ και ενισχύσαμε την λειτουργία τους. Σήμερα τα Κ.Υ από το Λαύριο μέχρι τις Αχαρνές  εξυπηρετούν 650000 τακτικά και επείγοντα περιστατικά. Είναι θετικό ότι ο σχεδιασμός συνεχίστηκε και ενισχύθηκαν με επικουρικούς Ιατρούς τα Κ.Υ. Όμως οι ιδεοληψίες στον Οικογενειακό Γιατρό και η  κατά γενική ομολογία όλων των φορέων αποτυχία των ΤΟΜΥ, επιβάλλει αλλαγή κατεύθυνσης προς όφελος των πολιτών.

Σήμερα  τα δεδομένα έχουν αλλάξει, η Ανατολική Αττική έχει 450000 μόνιμο πληθυσμό και η Παραλιακή Ζώνη με σημαντικές για τον τουρισμό Ξενοδοχειακές Υποδομές , υποδέχεται το Καλοκαίρι Εκατοντάδες Χιλιάδες Πληθυσμό.

Βούλα, Βουλιαγμένη, Ανάβυσσος, Σαρωνίδα, Π. Φώκαια,  Πόρτο Ράφτη, Αρτέμιδα έχουν ανάγκη από νέες και σύγχρονες υποδομές πρωτοβάθμιας υγείας. Το Ολυμπιακό Χωριό και η Κερατέα, πρέπει να μπουν στον σχεδιασμό της Υγειονομικής Περιφέρειας ως Κέντρα 24/ωρης λειτουργίας 365 μέρες το χρόνο.

Ο Δήμος Παλλήνης και η Παιανία χρειάζονται ενισχυμένες υποδομές Υγείας.

Στον Πυρήνα της Δικής μας Πρότασης, είναι η λειτουργία του Ενιαίου Δικτύου Π.Φ.Υ και Πρόληψης με κορμό τα Κ.Υ. και συμμετοχή όλων των δημόσιων δομών, των δομών της Τ.Α. και των  Ιδιωτών Ιατρών. Ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να είναι ανοιχτός σε όλους τους Ιατρούς, οι πολίτες πρέπει να έχουν δικαίωμα ελεύθερης επιλογής.

Η Αττική Οδός, το Μετρό, ο Προαστιακός, τα Λιμάνια Ραφήνας & Λαυρίου και η έκρηξη πληθυσμού στην Αν. Αττική, επιβάλλουν  Αλλαγή και Χωροταξικό ανασχεδιασμό των Νοσοκομειακών Υποδομών της Αττικής με ορίζοντα 20ετίας. Δεν μπορεί στον άξονα της  Β. Σοφίας να έχουμε 13000 Νοσοκομειακές Κλίνες και να μην υπάρχει Νοσοκομείο στην Ανατολική Αττική. Το 2019 είναι έτος ταυτόχρονων εκλογών σε Εθνικό, Περιφερειακό και Τοπικό Επίπεδο, το Κίνημα Αλλαγής, ως εκφραστής της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης, πιστεύει βαθιά στην αποκέντρωση και την ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης με μεταφορά ουσιαστικών αρμοδιοτήτων και πόρων για την Υγεία και την Πρόληψη σ’ αυτήν.

Είναι ευκαιρία με διάλογο ουσίας, να υπάρξει για την Ανατολική Αττική, Περιφερειακό Σχέδιο Ευθύνης με συνεννόηση και συνεργασία. Η Υγεία ενώνει και πρέπει να είναι έξω από μικροκομματικές και παραταξιακές διαμάχες. Το επίπεδο στη Διαβούλευση του Κινήματος Αλλαγής στο Κορωπί το επιβεβαίωσε. Θα συνεχίσουμε το Διάλογο και στη Βορειοανατολική Αττική. Υπάρχει Λύση και Πρόταση.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα