27.3 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΣΕΣ & ΠΟΙΕΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

ΠΟΣΕΣ & ΠΟΙΕΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

Μετά την 28492/2009 (Β΄931) απόφαση του Υπ. Εσωτερικών «περί οργάνωσης και λειτουργίας των παιδικών χαρών των ΟΤΑ» και την εγκύκλιο 44 με Αρ.Πρωτ. 30681/7-8-2014 του ίδιου Υπουργείου, καθορίστηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις για την λειτουργία και πιστοποίηση των παιδικών χαρών των Δήμων έως τον Ιούνιο 2014, άλλως θα έπρεπε να σφραγισθούν. Για τις απαιτούμενες επισκευές όμως δεν υπήρξε έκτοτε ανάλογη χρηματοδότηση.

Πανελλαδικά, και σύμφωνα με το 10389/31-5-2016 έγγραφο του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης έχουν πιστοποιηθεί και λειτουργούν νόμιμα οι 178 από τις 18.000 περίπου παιδικές χαρές της χώρας, δηλαδή ποσοστό 1%.

Από τις 32 παιδικές χαρές του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου έχουν πάρει βεβαίωση καταλληλόλητας 2 (Κολυμβητηρίου και ΚΔΑΠ) και οι 12 που είναι απαξιωμένες, μη επιδεχόμενες πιστοποίηση και σε ακατάλληλα μέρη θα καταργηθούν και θα αποξηλωθούν μετά από πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η Τεχνική Υπηρεσία, με την συνδρομή και εξωτερικού μελετητή, συνέταξε και υπέβαλε στην Περιφέρεια Αττικής μελέτη αναβάθμισης για 8 παιδικές χαρές (Πάρκου Καραμανλή, Σάπαρη, Βενιζέλου, Διασταύρωσης, Καλλιτεχνούπολης, Πλατείας Πικερμίου, Διώνης στη πλατεία Χαραλαμπόπουλου και Ντραφίου στο περίπτερο) προϋπολογισμού 470.000€, η οποία και θα ενταχθεί προς χρηματοδότηση στο Τεχνικό της πρόγραμμα.
Επίσης έχει συνταχθεί μελέτη για την παιδική χαρά επί της οδού Καβουνίδου, η οποία θα υλοποιηθεί άμεσα ως δημοτικό έργο.

Ελπίζουμε στο επόμενο διάστημα έως το τέλος του φθινοπώρου να συντάξουμε και υποβάλλουμε για χρηματοδότηση μελέτη για τις υπόλοιπες 9 παιδικές χαρές ώστε να υπάρχει ασφαλής παραμονή των παιδιών και των συνοδών τους στο σύνολο του Δήμου μας.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα