18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΡΟΣΦΥΓΕΣ/ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΣΤΟ ΣΟΥΝΙΟ

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ/ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΣΤΟ ΣΟΥΝΙΟ

Ούτε μάντεις να είμαστε, όταν γράψαμε ότι οι δήμοι της ανατολικής ακτής που διατηρούν κατασκηνώσεις στην επικράτειά τους θα υποδεχτούν θέλοντας και μη πρόσφυγες – μετανάστες στις εκεί εγκαταστάσεις.

Ήδη το Λαύριο εδώ και δύο βδομάδες 100 Αφγανοί έχουν οδηγηθεί στο υπάρχον Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα υπάρχουν κάποιοι, ελάχιστοι, που έχουν αποχωρήσει ελπίζοντας ότι θα φθάσουν στην Ειδομένη για να περάσουν τα σύνορα.

Ακόμα προ μηνός υπήρξε δημοσιογραφική πληροφορία για μετατροπή του γηπέδου που βρίσκεται πίσω απ’ το διατηρητέο κτίριο της Ευτέρπης, σε κέντρο υποδοχής προσφύγων/ μεταναστών, κάτι όμως που παραμένει εν υπνώσει.

Νεότερες σημερινές πληροφορίες μιλούν για την άμεση μεταφορά περίπου 400 προσφύγων/μεταναστών σήμερα το βράδυ ή αύριο το πρωί, στις κατασκηνώσεις του υπουργείου Γεωργίας στο Σούνιο.

Όπως είναι φυσικό η κατάσταση κρίνεται ιδιαίτερα ανησυχητική για την τοπική κοινωνία, καθώς οι ταλαιπωρημένοι αυτοί άνθρωποι χρειάζονται φροντίδα ακόμα και ιατρική, χωρίς κανείς να ξέρει αν υπάρχει οργάνωση προς τούτο.

Παρακολουθούμε την κατάσταση και θα σας ενημερώσουμε αν υπάρξουν νεότερες πληροφορίες.   

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα