19.2 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ! ΜΟΛΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ Ο ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΤΩΝ ΟΤΑ ΓΙΑ...

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ! ΜΟΛΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ Ο ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΤΩΝ ΟΤΑ ΓΙΑ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2014

Ενώ το έγγραφο του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ προς τον δήμο Μαραθώνα, με το οποίο του ζητεί να δώσει στοιχεία σχετικά με την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2014, με ημερομηνία 22-10-2014, έχει δημοσιοποιηθεί από χθες στην ιστοσελίδα airetos.gr, η οικονομική υπηρεσία του δήμου δεν είχε ιδέα περί της ύπαρξής του και ζήτησε μετά την δημοσιοποίηση να της αποσταλεί. Το έγγραφο σύμφωνα με αξιόπιστη πηγή αναμένεται σήμερα.

Στο δημοσίευμα της airetos.gr με τίτλο «Που είναι το χρέος κ. Ψηνάκη;», μεταξύ άλλων αναφέρεται:

«Ο Ηλίας Ψηνάκης όταν περιέγραψε πριν από δέκα περίπου ημέρες με τον χειρότερο τρόπο τα οικονομικά του δήμου σημείωνε ότι τι ο δήμος Μαραθώνα αυτή τη στιγμή χρωστά 12.700.000 ευρώ σε προμήθειες δάνεια και λογαριασμούς ΔΕΚΟ, τα οποία πρέπει να πληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους.

Όμως το Παρατηρητήριο σημειώνει στο έγγραφο του ότι « οι ως άνω υποχρεώσεις του Δήμου δεν επιβεβαιώνονται από τα οικονομικά στοιχεία τα οποία υποβάλλονται με ευθύνη σας στη βάση Δεδομένων του ΥΠΕΣ και με βάση τα οποία , όπως ήδη εκτέθηκε, διενεργείται ο έλεγχος της εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2014 από το Παρατηρητήριο, καλείσθε, όπως εντός πέντε (5) ημερών από τη λήψη του παρόντος, παρέχετε διευκρινίσεις σχετικά με τα ανωτέρω εκτεθέντα».

Επίσης ο airetos.gr έχει αναρτήσει το επίμαχο έγγραφο που φέρει ημερομηνία 22 Οκτωβρίου 2014 Α.Π. 1771. Είναι απορίας άξιο πως το έγγραφο διέρρευσε στον τύπο, ενώ δεν έχει φτάσει στον παραλήπτη, δηλαδή τον προϊστάμενο οικονομικών υπηρεσιών του Μαραθώνα, όπως μάθαμε σήμερα το πρωί σε επικοινωνία μας με το δήμο.

Μάλιστα οι πληροφορίες μας λένε ότι ήδη ετοιμάζεται απάντηση με τις οφειλές πολλών εκατομμυρίων που έχουν φτάσει προς εξόφληση στο ταμείο του δήμου. Παρακολουθούμε το θέμα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, για την άμεση ενημέρωση του αναγνωστικού μας κοινού μόλις υπάρξουν νεότερα.    
   

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα