16.2 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΑΠ’ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΑΠ’ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Ενημερώνουμε τους πολίτες του Δήμου μας να αποφεύγουν από το μεσημέρι και ύστερα τις άσκοπες μετακινήσεις, ειδικά το πέρασμα κάτω από γέφυρες, υπόγειες διαβάσεις και ρέματα, μετά την έκδοση Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η πολιτική προστασία του Δήμου μας είναι σε ετοιμότητα και ανά πάσα στιγμή με μηχανήματα και έμψυχο υλικό θα περιπολούν όλη τη μέρα και τη νύχτα σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Περιφέρεια Αττικής και τα άλλα Σώματα Ασφαλείας για την ασφάλεια των πολιτών.
Όπου προβλέπονται έντονες βροχοπτώσεις, καταιγίδες ή θυελλώδεις άνεμοι:
☑️ Ασφαλίζουμε αντικείμενα, τα οποία, αν παρασυρθούν, ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
☑️ Βεβαιωνόμαστε ότι οι υδρορροές των κτιρίων δεν είναι φραγμένες και λειτουργούν κανονικά.
☑️ Αποφεύγουμε να διασχίζουμε χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με οχήματα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.
☑️ Αποφεύγουμε δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές και γενικά τις εργασίες υπαίθρου, καθώς και τις άσκοπες μετακινήσεις.
☑️ Προφυλασσόμαστε αμέσως κατά τη διάρκεια πιθανής χαλαζόπτωσης ή καταιγίδας. Καταφεύγουμε σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και δεν εγκαταλείπουμε τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούμε ότι πέρασε το φαινόμενο. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
☑️ Αποφεύγουμε τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος.
Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, υπενθυμίζουμε τους αριθμούς κλήσης:
▶️ Ελληνική Αστυνομία: 100
▶️ Πυροσβεστική: 199
▶️ ΕΚΑΒ: 166
▶️ Λιμενικό: 108
▶️ Ευρωπαϊκός Αριθμός: 112

ℹ️ Αποστολίδης Γιάννης – Αντιδήμαρχος: 6982979410

ℹ️ Πανάγος Βαγγέλης – Υπ/νος Πολιτικής Προστασίας: 6954047165

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα