21.3 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣΥΣΚΕΨΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ – ΠΙΣΤΙΚΙΔΗ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣ ΕΝΤΑΞΗ ΕΡΓΑ ΣΤΟ...

ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ – ΠΙΣΤΙΚΙΔΗ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣ ΕΝΤΑΞΗ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Επόμενος σταθμός η Ραφήνα για τον αντιπεριφερειάρχη ανατολικής Αττικής Πέτρο Φιλίππου, ο οποίος στη πράξη εγκαινίασε την καινοτομία της περιφέρειας σχετικά με τη συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών στις αποφάσεις της δευτεροβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης.

Μετά από σειρά επαφών με δήμους των βόρειων και νότιων περιοχών, ο κ. Φιλίππου συναντήθηκε σήμερα το πρωί με το δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου κ. Πιστικίδη, ενώ ακολούθως επισκέφτηκε το δήμαρχο Μαραθώνα με τον ίδιο ενημερωτικό στόχο.

Μετά τις καθιερωμένες φωτογραφίες από τοπικά ΜΜΕ που βρέθηκαν στο δημαρχείο της Ραφήνας, πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη καλή λειτουργία του δήμου, τη διαχείριση των απορριμμάτων στην πηγή, που αποτελεί στοίχημα προς υλοποίηση της περιφερειάρχη Αττικής κ. Δούρου απ’ την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της, την αποχέτευση και το βιολογικό καθαρισμό που ταλαιπωρεί ιδιαίτερα το συγκεκριμένο δήμο και φυσικά τις ώριμες μελέτες που έχουν εκπονηθεί, ώστε τα εν λόγω έργα να συμπεριληφθούν στον υπό κατάθεση προϋπολογισμό της Περιφέρειας για χρηματοδότησή τους απ’ το νέο ΕΣΠΑ.

Στη συνεδρίαση εκτός του αντιπεριφερειάρχη κ. Φιλίππου και του δημάρχου κ. Πιστικίδη, παραβρέθηκαν ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Σπύρος Πάντζας μόνιμος κάτοικος Ραφήνας, οι αντιδήμαρχοι κύριοι/α Α. Παλπατζής, Π. Καλφαντής, Γ. Κοκκόλης και Δ. Τσεβά, ο διευθυντής τεχνικών έργων περιφέρειας Αττικής κ. Γ. Ασπρουλάκης, η διευθύντρια τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Ρ-Π κ. Α. Σκαμάγκα και ο διευθυντής Περιβάλλοντος και καθαριότητας κ. Γ. Σκρέκας.  

Με δεδομένο ότι ο κ. Φιλίππου ως παλαίμαχος δήμαρχος Καλυβίων και μετέπειτα Σαρωνικού, δεν είναι μόνο γνώστης των προβλημάτων των ΟΤΑ α΄ βαθμού, αλλά και γνώριμος από χρόνια τουλάχιστον για τους παλαιότερους αυτοδιοικητικούς, η συζήτηση ήταν εκατέρωθεν εποικοδομητική. 

Αξίζει να σημειωθεί η εικόνα της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου, που λειτουργεί σε πλήρη συνεργασία με τον καθ’ ύλη υπεύθυνο αντιδήμαρχο πολιτικό μηχανικό και τον επίσης μηχανικό διευθυντή περιβάλλοντος, δίνοντας ένα εξαίρετο αποτέλεσμα σε ότι αφορά τα τεχνικά έργα που είναι απαραίτητα στην αναβάθμιση του δήμου.

Αυτή η καλή εικόνα, που όπως είπε η κ. Σκαμάγκα προσπαθεί για το καλύτερο, εγγυάται (ίσως) την προώθηση στάσιμων έργων όπως π.χ. η εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης των δύο πιο κεντρικών δρόμων της Ραφήνας, Αραφηνιδών Αλών και Χρυσοστόμου Σμύρνης.  

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα