21.3 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΘΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΘΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ

Το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Σαρωνικού ενέκρινε ομόφωνα την εισηγητική τεχνική έκθεση  για τη μελέτη του έργου «Αναβάθμιση και Άρση Επικινδυνότητας παιδικών χαρών».

Η ευθύνη για την ασφαλή και σύννομη λειτουργία των παιδικών χαρών αποτελεί μια ακόμα από τις αρμοδιότητες των Δήμων. Σύμφωνα με τα όσα ορίζει η σχετική νομοθεσία και λαμβάνοντας υπόψη τις προδιαγραφές του ΕΛΟΤ, είναι πλέον απαραίτητη η έκδοση άδειας λειτουργίας για την εξασφάλιση συνθηκών ασφαλείας και πρόσβασης στους χώρους παιδικής αναψυχής.

Δεδομένων των ανωτέρω, η τεχνική υπηρεσία κατόπιν εντολής του Δημάρχου, κ. Σωφρόνη προχώρησε στη συγγραφή τεχνικής έκθεσης των απαιτούμενων εργασιών για 24 παιδικές χαρές στον Δήμο Σαρωνικού. Σύμφωνα με τη μελέτη προβλέπονται εργασίες γενικής εκσκαφής και εκσκαφής θεμελίων, κατασκευή υπόβασης, τοποθέτηση ελαστικού δαπέδου ασφαλείας και οργάνων παιδικών χαρών τα οποία δε θα θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών.

Μετά την ομόφωνη ψήφιση από το Δημοτικού Συμβούλιο, στις 27 Απριλίου 2015, η μελέτη κατατίθεται για χρηματοδότηση στην Περιφέρεια Αττικής.

«Η διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας των παιδιών κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού τους στους χώρους αναψυχής είναι υποχρέωσή μας. Αφού μελετήσαμε ενδελεχώς την υφιστάμενη κατάσταση των παιδικών χαρών στον Δήμο μας, καταγράψαμε όλες τις ανάγκες και συντάξαμε τη σχετική μελέτη, ώστε οι μικροί μας φίλοι να χαίρονται με ασφάλεια το παιχνίδι τους αλλά και οι γονείς να μην ανησυχούν για τα παιδιά τους. Ευελπιστούμε ότι η Περιφέρεια θα δείξει την απαιτούμενη ευαισθησία και θα προβεί στην  άμεση χρηματοδότηση του έργου, το οποίο αφορά την ασφάλεια των πολιτών και ιδιαίτερα των παιδιών», τονίζει ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Γιώργος Σωφρόνης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα