18.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΥΠΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΛΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΝ....

ΥΠΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΛΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ

Καθώς τα ευρωπαϊκά πρόστιμα λόγω έλλειψης βιολογικών καθαρισμών σε δήμους της αν. Αττικής όπως η Ραφήνα-Πικέρμι και τα Σπάτα- Άρτεμις ‘’τρέχουν’’ δημιουργώντας ένα ακόμα δυσβάσταχτο οικονομικό φορτίο στον ήδη επιβαρυμένο κρατικό κορβανά, η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να δώσει λύση στο χρονίζον θέμα.

Προς την κατεύθυνση αυτή και ενώ αναμένεται καθοριστική απάντηση απ’ την ΕΥΔΑΠ για τη δυνατότητα ή όχι της Ψυττάλειας να δεχτεί και τα λύματα της αν. Αττικής και μάλιστα των δύο προαναφερόμενων δήμων, ασφαλείς πληροφορίες μας μιλούν για εξεύρεση νέας χωροθέτησης, αντί της υπάρχουσας στο Πλατύ Χωράφι Σπάτων, στο χώρο του αεροδρομίου κοντά στο ήδη χωροθετημένο βιολογικό καθαρισμό Παιανίας-Κορωπίου. Ερώτημα παραμένει γιατί δε συζητιέται σοβαρά η όδευση στο υπό κατασκευή ΚΕΛ και των υπολοίπων περιοχών αντί να δημιουργηθεί ένα νέο ακριβώς δίπλα του.

 Πολλά απ’ τα εν λόγω ερωτήματα θα τεθούν επί τάπητος τη Δευτέρα στη προγραμματισμένη συνάντηση του υπουργού εσωτερικών κ. Κουρουμπλή με τους δημάρχους ώστε να βρεθεί τελικά η πιο συμφέρουσα λύση, ώστε να πάψει κι η αιμορραγία των προστίμων λόγω μη λύσης του προβλήματος. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα